Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Muharrem İnce: Akşener beni yardımcısı yaparsa olurum/EKTARLAYA İNDİ, ÇAY TOPLADICHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon'daki toplantısının ardından parti otobüsüyle Rize'ye doğru yola çıktı.

Muharrem İnce : Akşener beni yardımcısı yaparsa olurum/EK

TARLAYA İNDİ, ÇAY TOPLADI

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon'daki toplantısının ardından parti otobüsüyle Rize'ye doğru yola çıktı. İnce, yol güzergahı boyunca beraberindeki eşi Ülkü İnci ile geçtikleri ilçelerden vatandaşları selamladı. Cuma namazını Rize'de Sahil Camii'nde kılan İnce, Dağsu Mahallesi'ne gitti. Mahalledeki tarlada çay toplayan üreticilerin yanına dik bir yamaçtan korumalarının da yardımıyla inen İnce, burada çay toplayan Rabia Karali adlı kadınla sohbet etti. Sohbette yöre şivesiyle 'Ne ediysun burada' diyen İnce, kadına verilen yaş çay taban fiyatını beğenip beğenmediği sordu, "Çok iyi fiyat verildi" yanıtını aldı.  Sohbetin ardından çay makasını eline alan İnce, bulunduğu tarlada bir süre çay topladı, tarla sahibi kadına 'Nasıl toplayabildim mi?' dedi. Çay üreticisi kadın "Çok iyi topladınız" cevabını verdi. Çay toplayan İnce, anne ve dede tarafının Rize'li olduğunu hatırlatarak "Küçükken çaylığa girip çay toplamıştım. Ama Cumhurbaşkanı adayı olarak hiç çay tarlasına girmemiştim. Buranın bir torunu olarak birazdan konuşacağız, destek isteyeceğiz. Her halde torunu destekleyecekler" dedi.

'KADIN DOĞRU SÖYLÜYOR'

Konuşması sonrası üretici Rabia Karali, bir isteğinin olduğunu ifade ederek "Seçimlerde birbirinize sataşmayın. Ne yapacaksanız onu söyleyin' uyarısında bulundu. Bunun üzerine İnce 'Bana sataşmazlarsa ben de sataşmam' diye konuştu.  Korumaların yardımıyla çay topladığı tarladan çıkan ve sohbetle ilgili konuşan İnce "Bana sataşmayacakları sürece bende sataşmayacağım. Kadın doğu söylüyor. Ben bir gariban adayım" ifadesinde bulundu.İnce, daha sonra bölgedeki bir tesiste oturarak çay içti, partililerle sohbet etti. Ziyarette Betül Kuru adlı genç kız, Muharrem İnce ile anı fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

İnce'nin tarlaya girmesi

Sohbet ve çay toplama

Konuşma ve detaylar

HABER: Muhammet KAÇAR KAMERA: Selçuk BAŞAR-Aytekin KALENDER/RİZE,

===========================================

DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan Türk şüpheli: Ben de gazeteciyim

Samsun'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 1'i, olan Türk uyruklı şüpheli mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kendini çeken gazetecilere seslenen şüpheşi "Ben de gazeteciyim" dedi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Mayıs günü terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenledi. Kent merkezinde belirlenen adreslere yapılan baskında 1'i Türk, 9'u Irak uyruklu 10 kişi gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan 3 kişi emniyetten serbest bırakılırken, diğer 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Gözaltına kalan 4 kişiden birisi olan Türk uyruklu şüpheli Ali K., bugün adliyeye sevk edildi. Kendisini görüntülüyen basın mensuplarına seslenen şüpheli, "Neyi çekiyorsunuz, Allah aşkına ben de gazeteciyim arkadaş ya Allah Allah" dedi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Şüphelinin adliyeye getirilişi

-Adliyeye girişi

-Adliyeden detay

(Süre: 01.00 dk)-(Boyut: 32.25 mb)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

==========================================

ATV aracı devrilen ayakkabı tamircisi öldü

Tekirdag'ın Malkara ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapan İsmail Aydemir, kullandığı ATV'nin kontrolden çıkıp devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

Malkara'da geçimini kullandığı ATV aracılığıyla mahalle, mahalle dolaşarak ayakkabı tamirciliği yaparak sağlayan evli 2 çocuk babası İsmail Aydemir, akşam saatlerinde Şahin Mahallesi'ne gitti. Kahvehanedeki müşterilerinin ayakkabılarını tamir eden Aydemir, ATV aracıyla evine dönmek için yola çıktı. Aydemir'in kullandığı araç yağmur nedeniyle çamurla kaplanan Şahin ile Pirinççeşme mahalleleri arasındaki karayolunda kontrolden çıkarak devrildi. Çevredeki sürücülerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri Aydemir'in öldüğünü belirledi. Aydemir'in yakınları geldikleri olay yerinde büyük üzüntü yaşadı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Kaza yerinden detay

-Devrilen ATV'den detay

-Ölen İsmail Aydemir

-Olay yerine gelen yakınları

-Aşırı yağıştan çamur tutan yol

-Ölen İsmail Aydemir'in vesikalığı

Jandarma ve olay yer inceleme ekiplerinin çalışması

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

==========================================

2'nci Ordu'da engellilere temsili askerlik

Malatya'da 2'nci Ordu Komutanlığı tarafından engellilere yönelik Temsili Askerlik Yemin Töreni düzenlendi.

2'nci Ordu Komutanlığı'na bağlı Altay Kışlası'nda Engelliler Haftası nedeniyle 'Temsili Askerlik' uygulamasına; 2'nci Ordu Kurmay Başkanlığı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, gaziler, engelliler ile yakınları ve askerler katıldı. Malatya'da yaşayan 21 engelli, bir günlük askerlik heyecanını doyasıya yaşadı. Sabah erken saatlerde Sivas yolu üzerinde bulunan Altay Kışlası'na gelen zihinsel ve bedensel engelli 21 genç, burada askeri refakatçiler eşliğinde kendileri için hazırlanan üniformaları giydi. Ailelerin de katıldığı törende engellilere, esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi. Engelli askerler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin ederek, bir günlük de olsa asker olmanın sevincini yaşadı. Törende engelliler arasında Mekanik nişancılık yarışması düzenlendi. 2'nci Ordu Kurmay Başkanlığı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, 2'nci Ordu Komutanlığı'nın bir yandan hudut güvenliğini tesis ederken bir yandan da terörle mücadele harekatını başarı ve kararlılıkla sürdürdüğünü kaydederek "Geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı Harekatını bu yıl da Zeytin Dalı Harekatını başarıyla tamamlamıştır" diye konuştu. Konuşmanın ardından tören geçidi gerçekleştirildi. Engelli gençler, askeri bando eşliğinde birliğinin arkasından refakatçileri ile birlikte askeri tören geçişi gerçekleştirildi. Tören geçişi sırasında aileler ise mutluluk gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarının en büyük isteği olan askerlik görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını gören anneler, bu anı gözü yaşlı olarak seyretti. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' ile Güneydoğu'da terörle mücadelede kullanılan Karar Hava Alaycılık bünyesine bağlı yerli üretim ATAK helikopterleri, Altay Kışlası'nda alçak uçuşuyla gösteri yaparak törene katılanları selamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Asım Kocaoğlu'nu askerleri selamlaması

Katılanlardan detaylar

Engelli askerlerden görüntü

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Askerlik yemini

- Mekanik nişancılık yarışması

Zeybek ve halay

Kocaoğlu'nun konuşması

Engellilere rozetlerin takılması ve hediyeler

Tören yürüyüşü

Atak helikoperin selamlaması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 800 MB

Haber-Kamera: Taha AYHAN/MALATYA,

==========================================

Engelli gencin elini öptü, 'Sizlerle gurur duyuyoruz' dedi

Çorum'da 5 bedensel ve zihinsel engelli genç, kışlada 1 günlük eğitimin ardından askerlik yemini etti. Çocuklarının mutlu gününe ortak olan aileler, sevinç gözyaşı döktü.

Engellilere bir süre temsili askerlik eğitimi verildikten sonra Çorum İl Garnizon Komutanlığında yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının okunmasıyla başlayan törende 5 engelli, ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak yemin etti. Engelli askerlerin terhis belgelerini Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Vali Yardımcısı Ayhan Özkan görme özürlü ve bedensel engelli 25 yaşındaki Aykut Erdal'a terhis belgesini verdikten sonra önce elini sonra yanaklarını öperek, "Sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, burada yaptığı konuşmada, erkek evlat sahibi anne babalar için evladın askerlik görevini yapmasının çok önemli olduğunu söyledi. Peygamber Ocağına katılarak askerlik vazifesini yerine getirip, bir birey olmaya ilk adımın atıldığını ifade eden Özkan, engelli bireylerin de bir günlüğüne de olsa askerlik duygusunu yaşamasının tüm ülkelere örnek olabilecek bir çalışma olduğunu söyledi. İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ da, "Şanlı bayrağımız ve silah üzerine ellerinizi koyup, ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini ettiniz. İnanıyoruz ki ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz, yüce Türk Milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Jandarma Teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı olsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Yemin töreni

Konuşmalar

Valinin el öperken fotoğrafı

Detaylar

(SÜRE: 3 DK) - (BOYUT: 160 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

==========================================

20 kilometre gidip, öğrencilerin saçlarını yaptılar

Gaziantep'te, bir bayan kuaförü kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki ilkokula giderek burada eğitim gören öğrencilerin saç bakımını yaptı.

Bayan kuaförü Cengiz Tamer, sosyal sorumluluk projesi kapsamında merkez Şehitkamil ilçesine Yalangoz Mahallesi'ndeki ilköğretim okulundaki çocukların kişisel bakımlarını üstlendi. Ekibiyle beraber Yalangoz İlköğretim Okuluna giden Tamer, burada eğitim gören kız ve erkek öğrencilerin saç bakımlarını yaptı. Saçı uzun olan erkek öğrencilerin saçlarını kesen Tamer ve ekibi, kız öğrencilerin saç bakımını yaparak şekil verdi. Öğrenciler okulda yapılan etkinlik için Tamer ve arkadaşlarına teşekkür etti. Tamer ise kent merkezine gelmekte zorluk çeken öğrencileri 1 gün dahi olsa mutlu etmek istediklerini ifade ederek, "Şehir merkezinde kuaför salonumuz var. Okul öğretmenleri de müşterimiz. Onlarla konuşurken aklımıza böyle bir fikir geldi. Öğrencilerin yanına giderek onlara yapabildiğimiz desteği vermek istedik. Çocuklar çok mutlu oldu. Ben ve çalışan arkadaşlarımız da onların sevinçlerine ortak olduk. İlk defa bir kuaförün okula gelerek saçlarını yapmasını şaşırtıcı buldular. Hepsi çok meraklıydı. Saçlarını yaptıktan sonra ailelerine göstermek için evlerine gittiler. Aileleri de sevindi. Bundan sonra da elimizden geldiğince benzeri projelerin içinde yer almaya çalışacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Cengiz Tamer ve arkadaşlarının okula gelmesi

Çocuklarının saçalarnını yapılaması

Erkek öğrencilerin saçlarının kesilmesi

Kız öğrencilerin saçlarının yapılması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 106 MB

Haber: Eyyüp BURUN -Kamera: GAZİANTEP,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Aydemir Muharrem İnce Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title