Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- SÜLEYMAN YEŞİLYURT VE HASAN AKAR'A 'ATATÜRK'E HAKARETTEN' SORUŞTURMA -Akar ve Yeşilyurt hakkında gözaltına alınma talimatının verildiği öğrenildi.

1- SÜLEYMAN YEŞİLYURT VE HASAN AKAR'A 'ATATÜRK'E HAKARETTEN' SORUŞTURMA

-Akar ve Yeşilyurt hakkında gözaltına alınma talimatının verildiği öğrenildi.

Haber : Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar haklarında, "Atatürk'ün hatırasına hakaret etmek" suçundan ayrı ayrı soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle Süleyman Yeşilyurt, sosyal medyada paylaşılan bir videoda sarf ettiği sözler nedeniyle de Hasan Akar haklarında, "Atatürk'ün hatırasına hakaret etmek" suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturmaların, Süleyman Yeşilyurt'un televizyonda Atatürk hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle, Hasan Akar'ın ise sosyal medyada paylaşılan bir videoda Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyda hanım hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle başlatıldığı öğrenildi.

Akar ve Yeşilyurt hakkında gözaltına alınma talimatının verildiği öğrenildi.

========================

2- İBRAHİM ERKAL'IN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Beyin kanaması nedeniyle tedavi gören sanatçı İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği ancak hayati fonksiyonlarının devam ettiği belirtildi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren ses sanatçısı İbrahim Erkal ile ilgili hastaneden açıklama yapıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği adına Doc. Dr. Necdet Sağlam yaptığı açıklamada, "Geldiğinden beri derin koma tablosu var. Bu tabloda bir düzelme olmadı. En son bugün yapılan tıbbi değerlendirmede hekimlerimiz beyin ölümünün gerçekleştiğine dair tespitleri yaptılar. Fakat kalp de diğer oranların hayatiyeti yaşamsal destek ünitemizde sürdürülmektedir" dedi.

İLK 72 SAAT ÖNEMLİ

Sağlam açıklamasının devamında, "Yaklaşık 48 ile 72 saatlik bir süre öngörülüyor, hayati fonksiyonlarının devam edebilmesi için. Hep beraber bekleyeceğiz. Ailenin kararı olursa uygulayacağız ama biz tıbbi desteğimizi devam ediyoruz. Biz hayati fonksiyonları sürdüğü sürece desteğe devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erkal'ın menajeri Hakan Özkul'da ilk etapta 72 saatlik süreci bekleyeceklerini söyledi.

ERKAL'IN KADEŞİ: "UMUDUMUZU KESMİYORUZ"

Kardeşi Abdullah Erkal ise, "Görünen tablo bu. Yine de rabbimizden umut kesmiyoruz. Dua edin lütfen. Kalp atışları devam ettiği sürece mevlam neylerse güzel eyler. Kimseyle görüşmedik. Hocamdan bilgisini aldık. Beklemekten başka çaremiz yok" şeklinde konuştu.

Doc. Dr. Sağlam, son olarak, Erkal'ın hastanedeki ilk değerlendirmede yaşamsal fonksiyonlar açısından değerlerin düşük olduğunu tedavi sürecinde de düşük olduğunu şuan ise beyin ölümünün gerçekleştiğini dile getirdi.

Açıklamanın ardından Sanatçı İbrahim Erkal'ın yakınları hastane önünde beklemeye devam etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Hastane

-Açıklama

-Erkal'ın yakınları

Genel ve detay

09.05.2017 - 18.35 Haber Kodu : 170509212

=========================

3- BEŞİKTAŞ'TA YÜZLERİ MASKELİ 5 KİŞİ GÜMÜŞ DÜKKANINI SOYDU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL/İSTANBUL,

Beşiktaş'ta  gümüş dükkanının kepengini kıran yüzleri maskeli 5 kişi vitrinde bulunan yaklaşık 50 bin lira değerindeki gümüş  süs eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Olay saat 03.30 sıralarında Nisbetiye Mahallesi, Aytar Caddesi üzerindeki gümüş dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 34 GH 8018 plakalı otomobil ile dükkanın önüne gelen yüzleri maskeli 5 kişi, önce dükkanın kepengini ardından da vitrindeki camı kırdı. Dükkanın alarmının çalması üzerine şüpheliler alarmı da etkisiz hale getirerek vitrinde bulunan yaklaşık 50 bin lira değerindeki gümüş süs eşyasını alarak geldikleri otomobille kayıplara karıştı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay haber verilen dükkan sahibinin de olay yerine gelmesi üzerine polis ekipleri dükkanda ve çevrede delil çalışması yaptı. Güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü :

---------------

- Gümüş dükkanı

-Polis ekipleri

-Komşular

-Olay yeri inceleme polislerinin çalışmaları

-Dükkan sahibi

-Yerdeki cam kırıkları ve kilit

-Koparılan alarmın kablosu

-Genel ve detaylar

10.05.2017 - 05.18 Haber Kodu : 170510011

==============================

4- THY UÇAĞINA KUŞ ÇARPTI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL DHA

İstanbul-Bologna seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait uçağa kalkışından kısa bir süre sonra kuş çarptı. Uçak Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yolları'nın (THY) TK-1325 sefer sayılı TC-JTK kuyruk tescilli Airbus A321 tipi uçak saat 16.15'de Bologna seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Uçağa havalandıktan kısa bir süre sonra sağ motoruna kuş çarptı. Olay üzerine pilot Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle irtibata geçerek geri dönüş için izin istedi. THY uçağı saat 17.39'da sorunsuz bir şekilde iniş yaparken, uçak bakım için hangara çekildi. Yolcular, tahsis edilen başka bir uçakla 18.30'da Bologno'ya gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Yeşilyurt İbrahim Erkal Hasan Akar Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title