Haberler

Dha İstanbul - Başbakan Yıldırım "Invest İn Istanbul" Un Açılışını Yaptı(1)

Mehmet İlkay ÖZER - Hakime TORUN / İstanbul DHA Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) yabancı yatırımcıya doğrudan hizmet veren ofisi Invest in İstanbul'un resmi açılışını gerçekleştirdi.

Mehmet İlkay ÖZER - Hakime TORUN / İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) yabancı yatırımcıya doğrudan hizmet veren ofisi Invest in İstanbul'un resmi açılışını gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcıların kamu kurumları nezdindeki sekiz işlemi doğrudan yapabilecekleri ofisi Invest in İstanbul'un açılışında konuşan Yıldırım, "Invest in İstanbul yatırımların yapılması için tek penecereden hizmet verecek. Bürokrasiyi azaltacak. Böylece İstanbul daha çok yatırım alacak" dedi.

INVEST İN İSTANBUL YENİLENEN ODAKULE'DE FAALİYET GÖSTERECEK

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası yeni hizmet binası açılışı ve Meclis toplantısına katıldı. Yıldırım öncesinde,  yabancı yatırımcıya doğrudan hizmet edecek olan Invest in İstanbul'un resmi açılışını yaptı.

Yenilenen Odakule'de faaliyet gösteren Invest in İstanbul'dan hizmet alan yabancı yatırımcı; ikamet izni, çalışma izni, işyeri tescili, vergi kaydı, SGK işlemleri, işyeri açma ruhsatı, imar izni ve yapı ruhsatı işlemlerini tek elden yürütebiliyor.

İSTKA'nın koordinatörlüğü ve İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ile İstanbul Sanayi Odası'nın ortaklığıyla hayata geçen Invest in Istanbul'a başvuran bir yabancı yatırımcı; ikamet izni, çalışma izni, işyeri tescili, vergi kaydı, SGK işlemleri, işyeri açma ruhsatı, imar izni ve yapı ruhsatı işlemlerini tek elden yürütebiliyor. Invest in Istanbul'a Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürüğü, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, İstanbul Sosyal Güvenlik Müdürlüğü ile İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü de destek veriyor.

"TABLONUN ÖZGÜVENİNİ AMA AYNI ZAMANDA DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEĞE İLİŞKİN BAZI KAYGILARI DA TAŞIYORUZ"

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Bodur Okyay İSO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada,  "Büyüme oranlarında sanayinin payına baktığımızda sanayi büyürse, Türkiye büyüyor. Sanayi yavaşlarsa, Türkiye yavaşlıyor. Görevini hakkıyla yerine getirme gayreti içinde olan sanayiciler olarak bugünkü tablonun özgüvenini ama aynı zamanda daha güçlü bir geleceğe ilişkin bazı kaygıları da taşıyoruz. İSO 500 araştırması sonuçlarında bir kez daha gördüğümüz üzere finansman ve teknoloji konusunda arzu ettiğimiz noktanın henüz uzağındayız. Hem sanayicilere hem de siyasi iradeye büyük görevler düşüyor. ARGE harcamalarında bir önceki yıla göre yüzde 20'lere yaklaşan düşüş göstermesi kaygı verici olduğunu ifade etmek istiyorum. Yeni snayi devrimi drediğimiz bu değişim rüzgarıudna yarının neler getireceği de belirsiz. Bu rüzgarda ayakta kabilmenin yolu teknoloji ve ARGE'ye yapılan yatırımdan geçiyor. Türk sanayi olarak bu konuda şimdiden bir dönüşüm planlaması içine girmezsek önümüzdeki senelerde rekabet edebilirliğimiz giderek zor bir hale gelecek. Teknolojiyi tüketen değil üreten olmalıyız. Kalıcı değer yaratmak ancak böyle olabilir. ARGE yatırımları konusunda hükümetimiz tarafından sağlanan destek ve teşvikleri daha verimli kullanmamamız gerekiyor. Ülkemizin yazacağı yeni başarı hikayesinde sanayiciler üzerine düşen görevi üstlenmeye hazırlar. Ancak bu dönüşümü Sizlerin desteği olamadan da sağlayamayız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Açılışın yapılması

-Zeynep Bodur Okyay'ın konuşması

-Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Sanayi Odası Zeynep Bodur Okyay Binali Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title