Haberler

Derleme Gün İçerisinde Geçilen "Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi" Başlıklı Haberlerimizi...

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik.-"15 kaybımız var."

Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi

-Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki köprünün çökmesi

sonucu bir minibüs ve bazı vatandaşlar suya düştü

-Kayıp yakınlarının endişeli bekleyişi sürerken, arama

çalışmaları aralıksız devam ediyor

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik :

-"15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmaları sürüyor.

Eldeki bütün imkanlar kullanılıyor"

-Kaybolanlar arasında Çaycuma Belediye Başkanı'nın babası

ve yeğeni de bulunuyor

-Belediye Başkanı Gülşen: "Belediye olarak geçen yılın

kasım ayında köprü ayaklarının tahkimatlarını yapmıştık.

Köprünün ayaklarının yıkılacağı hiçbirimizin aklına

gelmemişti. Suyun debisinden kaynaklanan yıkım oldu"

(Fotoğraflı-Görüntülü)

ZONGULDAK (AA) - 07.04.2012 - Çaycuma ilçesindeki köprünün çökmesi sonucu bir minibüs ve bazı vatandaşlar suya düştü. Bölgede incelemelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmaları sürüyor. Eldeki bütün imkanlar kullanılıyor" dedi.

Kayıp yakınlarının endişeli bekleyişi sürerken, arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kaybolanlar arasında, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası ve yeğeni de bulunuyor.

Çaycuma merkezden geçen Filyos çayı üzerinde bulunan Çaycuma köprüsü dün akşam saatlerinde çöktü. Köprünün yıkılmasıyla, bazı araçlar ile köprüyü yaya olarak geçen vatandaşlar suya düştü. Araçlardan birinde bulunan Seyfi Baysal ve Suat Özcan kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başarırken, bazı aileler yakınları hakkında kayıp başvurusunda bulundu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, 15 kişinin kaybolduğunu, kayıplardan 10'unun minibüs yolcusu, diğer 5 kişinin ise köprüden geçen vatandaşlar olduğunu belirlediklerini açıkladı.

Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece helikopter desteğiyle çalışmalara devam edildiğini, sabah erken saatlerde de jandarma, itfaiye ve afet müdürlüğü ekiplerinin çay yatağında aramalara başladığını söyledi.

Suyun derinliğinin 5-8 metre arasında değiştiğini belirten Güngör, "Çöken blokların vinçle kaldırılmasına, mevcut köprüye de zarar vereceği düşüncesiyle izin verilmiyor. Blokların birinin ağırlığı 200 ton civarında. Minibüsün bunların altında olma ihtimali var. Ancak biz aracın sürüklendiğini tahmin ediyoruz" dedi.

-Bakan Çelik olay yerinde incelemelerde bulundu-

İncelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, köprünün çöktüğü alanın yakınında bazı kayıp yakınlarıyla görüştü.

Köprüden geçen bazı araçlarla yayaların suya düşerek kaybolduğunu ifade eden Çelik, "Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan biri Çaycuma Belediye Başkanımızın Mithat Gülşen'in babasıdır. Ayrıca yeğeni de kayıp" dedi.

Dalgıçlar, helikopter ve botlarla taramaların devam ettiğini belirten Çelik,

"Çöken köprü kütlesinin kaldırılmasıyla ilgili mevcut yeni köprünün kullanılmasının, teknik adamlar sakıncalı olduğunu söylüyor. Burada ağır tonajlı kütleyi kaldırmak köprüye de zarar verir düşüncesiyle bu konuda çalışma yapılamıyor. Bir dolgu yeri yapılarak o kütle kaldırılacak" dedi.

Bakan Çelik, "Görgü tanıkları minibüsün sürüklendiğini gördük diyorlar. O bilgi var ama her ihtimale karşı kuşku olmaması için beton kütlenin kalkması gerekiyor. Teknoloji ve eldeki bütün imkanlar Ankara'dan Zonguldak'a ne varsa kullanılıyor. Belli ki suyun debisi fazla, sudan kaynaklanan bir şey. Suyun köprünün ayağını boşaltmasından kaynaklanabilen bir şey olabilir ama bu, tetkik neticesinde ortaya çıkabilecek. Teknik, idari ve adli araştırmalar ve soruşturmalar devam ediyor" diye konuştu.

-"Yıkılacağı hiçbirimizin aklına gelmemişti"-

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, hastaneden taburcu edilmesinin ardından baba evine gitti. Yakınlarıyla acısını paylaşan Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı duyar duymaz çöken alana gittiğini, bir minibüsün suya düştüğünü öğrendiğini söyledi.

Yapılan araştırmada babası Kemal Gülşen ile yeğeni Sezgin Gülşen'in Çaycuma'da olduğunu öğrendiklerini ifade eden Gülşen, "Yeğenimin cep telefonundan ulaşmaya çalıştık. Başarısız olunca çaya düşen minibüste oldukları kesinleşti. Köyümüzün iki mahallesinden 10 kişinin artık vefat ettiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Filyos Çayı üzerindeki yeni köprüyü 2009'da hizmete aldıklarını, ilgili bakanlığın desteğiyle bunu başardıklarını belirten Gülşen, şunları söyledi:

"Mevcut köprüyü de karayolları tadilat yapmak kaydıyla hizmete sunmuştu. Ben öğle saatlerinde suyun yükseldiğini fark ettim. Ancak biz belediye olarak geçen yılın kasım ayında köprü ayaklarının tahkimatlarını yapmıştık. Köprünün ayaklarının yıkılacağı hiçbirimizin aklına gelmemişti. Suyun debisinden kaynaklanan yıkım oldu. Vatanımız sağ olsun. Metaneti elden bırakmayacağız. Ben devletimize oradaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Herkes büyük gayret içinde. Başbakanımızın sayın Valiyi aramak kaydıyla mevcut köprünün yerine ikinci bir köprü yapılmasına yönelik talimat verdiğini duyduk."

-Kayıp yakınlarının bekleyişi sürüyor-

Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle suya düşen minibüsteki yolcular ve köprüden geçen yayaların ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Annesi ve ağabeyi minibüste olan Sezer Saraç (28), gazetecilere, Yolgeçen köyüne yolcu taşıyan minibüsün çaya düştüğünü, araçta bulunan annesi Kadın Saraç

(49) ve ağabeyi Serdar Saraç'tan (33) haber alamadıklarını söyledi.

Zonguldak'ta bir hastanede 10 gündür fizik tedavi gören annesinin dün taburcu edildiğini ifade eden Saraç, "Annem Çaycuma'da pazar alışverişi yapmasının ardından ağabeyimle buluşarak köye gitmek için minibüse binmiş. Köprüden geçerken bu olay meydana gelmiş. Olayı duyduğumdan beri bekliyorum. Hastaneden taburcu olduktan sonra köye dönmek için minibüse binen annem ile ağabeyimden haber alamıyoruz. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Köprüden yaya olarak geçtiği bilinen ve kendisinden bir daha haber alınamayan Hayriye Gürer'in (33) annesi Habibe Gürer (56) de gazetecilere, kızından en son köprüden yaya olarak geçerken haber alabildiklerini söyledi.

Kızının pazara gittiğini ifade eden Gürer, "Kızım yürüyerek köprünün karşısına geçiyormuş. Yalnızdı, saat 15.20'de telefonla mesaj atmış kendi kızına

'ben geliyorum' diye. Cuma köprüsünden geçerken mesaj atmış. Sonra bir daha haber alamadık" diye konuştu.

Yolgeçen köyü sakinlerinin ise cesetleri bulunmamasına rağmen minibüsteki 10 yolcu için köy mezarlığında mezar yeri kazdığı görüldü.

-2 kişi çaya düşen araçtan kendi imkanlarıyla çıktı-

Köprünün çökmesi sonucu suya düşen araçlardan birinde bulunan Seyfi Baysal ve Suat Özcan, kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı.

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Çaycuma Nehir Oteli restoran işletmecisi Baysal, bir arkadaşıyla birlikte araçla köprüden geçtikleri sırada bir şeyler olduğunu anladığını söyledi.

Seyfi Baysal, "Çok dehşet verici bir andı. Köprüden çatırtı sesleri geldi. Artık geri dönecek bir zamanımız kalmamıştı. Hızla karşıya geçmeye çalıştık ama ulaşamadan köprü çöktü. Araçta iki kişiydik. Aracımız suda sürüklenirken camları açtık. Yanımdaki arkadaşımın kolu çıkmıştı. Yaklaşık 15 dakika suda mücadele verdik, 50 metre sürüklendikten sonra birbirimize yardım ederek su kenarına çıkmayı başardık"dedi.

Olay anında arkalarında küçük bir yolcu otobüsü veya minibüsü gördüğünü belirten Baysal, şöyle devam etti:

"Zaten bizim de yaşamamız, hayatta olmamız bir mucize. Ortam çok dehşet vericiydi. Köprü çatırtıların ardından hemen ikiye ayrıldı ve aniden baş aşağı bir bayır iniyor gibi olduk. ve hemen suya girdik. Ben araçtan daha çabuk çıkabildim, aracımız tam suya gömülmeden çıktım. Arkadaşım da tam gömülmek üzereyken çıkmayı başardı. Ben kıyıya çıktım, baktım arkadaşım çıkamıyor, tekrar onun için atladım ve yardımlaşarak çıktık. Önümüzdeki bir otomobil vardı onu da hatırlıyorum ama onlar kurtardı. Köprü çökmeden onlar karaya çıkmayı başardı."

Araçtan çıkmayı başaran Suat Özcan da "Aniden sesler gelmeye ve köprünün bir tarafı yan yatmaya başladı. Ben tam gaza yüklendim ama çıkışa ulaşamadan köprü önce yan yattı, ardından da çöktü. Ayağımdan engelli olduğum için aracın içerisinden çıkamıyordum. Aracın su almasıyla beraber su beni yukarı kaldırdı, açık olan camdan çıktım. Sonra da yanımda bulunan arkadaşım beni kıyıya çekti. Arkadaşım benden önce kıyıya çıkmıştı zaten. Beni su götürürken bir taşa tutundum. Ayağım ve kolumda sorun olduğu için yüzemiyordum. Arkadaşım Seyfi tekrar suya atladı, beni kurtardı. Artık benim üçüncü kardeşim oldu" diye konuştu.

- 07.04.2012

Kaynak: AA / Politika

Mithat Gülşen Filyos Çayı Faruk Çelik Çaycuma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title