Haberler

Denizli'de "Bakan Zeybekçi " Sesleri

Güncelleme:

Ak Parti kesin olmayan sonuçlara göre Denizli'de 4 milletvekilliği kazandı.

Denizli'de seçimin galibi Türkiye genelinde olduğu gibi Ak Parti oldu. 2002 ve 2007 seçimlerinde 7 milletvekilliğinden 4'ünü kazanan Ak Parti kesin olmayan sonuçlara göre yine 4 milletvekilliği kazandı. Ak Parti, milletvekili sayısını korumanın yanında oy oranını da artırdı ve yüzde 46. 87'e çıkardı. Oyunu artıran CHP yine gökesin olmayan sonuçlara re 2 milletvekilliğini kazanırken, oyu düşen MHP 1 milletvekilliği ile yetindi. Denizli'nin milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak (AKP), Adnan Keskin, İlhan Cihaner (CHP) ve Emin Haluk Ayhan oldu. Ak Partili Nurcan Dalbudak da Selma Aliye Kavaf'ın ardından Denizli'nin 2'nci kadın milletvekili oldu. Referandumda "Hayırö oylarıyla Türkiye'nin dikkatini çeken Denizli'de Ak Parti, oylarını artırarak milletvekili sayısını korudu. 671 bin seçmenin bulunduğu Denizli'de 2007 seçimlerinde yüzde 43 oy alan Ak Parti oylarını yüzde 46. 8'e çıkardı. Oy sayısında da ciddi bir artış yakalayan Ak Parti de büyük sevinç yaşandı.

Denizli'de CHP oyunu 2007 seçimlerine göre yüzde 10 artırmasına rağmen milletvekili sayısını artıramadı ve 2 milletvekilliği ile yetindi. 2007 seçimlerinde yüzde 21. 9 oy alan CHP, bu seçimde oylarını yüzde 31'e yükseltti ancak kadın adayı olan Melike Basmacı Kayhan'ı meclise vekil olarak gönderemedi. CHP İl Başkanlığı'nda seçim sonuçlarının gelmeye başlamasıyla süren heyecan sandıklar açıldıkça yerini üzüntüye bıraktı. İl Başkanı Himmet Yavaş, Denizli'de oylarını yüzde 10 oranında artırdıklarını ancak milletvekili sayısını artıramadıkları için üzüntülü olduklarını belirterek, "Demokrasinin gereği bu. Denizli'de oylarımızı artırdık ancak milletvekili sayımızı artıramadık. Türkiye geneline yansıyan tablo da üzüntümüzü artırdı" dedi.

CHP'de bir başka üzülen isim 20 yıl önce tercihli oyla milletvekilliğini kaybeden babası Salih Basmacı gibi ön seçimde 2'nci sırada olmasına rağmen İlhan Cihaner'in kontenjan aday olmasıyla 3'üncü sıraya düşen ve milletvekili seçilemeyen Melike Basmacı Kayhan oldu. Kayhan, babasının kaderini yaşadı ve milletvekili olma ümitleri boşa gitti. Denizli MHP'de tam bir şok yaşandı. 2007 seçimlerinde yüzde 17. 8 oy alan MHP, 2 milletvekili çıkarma hedefine ulaşamadığı gibi oylarını da bir puan düşürdü. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 22 oya ulaşan MHP'liler genel seçimde umduklarını bulamadı ve bir milletvekilliği ile yetindi. 2007'de milletvekili seçilen Emin Haluk Ayhan yine MHP'nin Denizli'den Ankara'ya gönderdiği tek isim oldu.

Sonuçların açıklanmaya başlamasından sonra Ak Parti'ye ait Seçim Koordinasyon Merkezi'nde büyük sevinç yaşanmaya başlandı. Ak Partililer daha sonra belediye önünde toplanarak, elde edilen başarıyı kutladı. Belediye önünde stant kuruldu, milletvekili adayları partililere konuşma yaptı, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı Nihat Zeybekci'ye sevgi gösterilerinde bulunuldu. Partililer, "Nihat Zeybekci bakanö, "Bakanımız Nihat Zeybekciö, "Ankara Ankara duy sesimizi bu gelen Zeybekci'nin ayak sesleriö sloganları attı. Kalabalık sık sık, "Vur vur inlesin, Kemal bey dinlesin, "Yar saçların lüle lüle bay Kemal Bey güle güleö sloganları da attılar.

DALBUDAK, Denizli TARİHİNİN İKİNCİ BAYAN VEKİLİ OLDU

Ak Parti'nin 4'üncü sıra milletvekili adayı olan Nurcan Dalbudak, Denizli tarihinde 2'nci kez milletvekili seçilen kadın olarak tarihe geçti. 2007 seçimlerinde Ak Parti'den Selam Aliye Kavaf'ın milletvekili seçildiği Denizli'de, bu mutluluğu bu kez de Nurcan Dalbudak yaşadı. 4 ay önce ikinci çocuğu Azra'yı dünyaya getiren Dalbudak, "Kız evlatları nasipli doğar, uğur getirirmiş. Doğum yaptıktan sonra AK Parti'den aday oldum ve milletvekili seçildim. Çok mutluyum, kızım bana uğur getirdi. Partimiz önemli bir başarı elde etti. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title