Haberler

Denizli CHP'li Budak'tan "Sıfır Sorun" Eleştirisi

CHP'li Budak'tan "Sıfır sorun" eleştirisiCUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ABD ile yaşanan vize krizini değerlendirip, yanlış dış politika adımları nedeniyle Türkiye'ye dost ülke kalmadığını söyledi.

CHP'li Budak'tan "Sıfır sorun" eleştirisi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ABD ile yaşanan vize krizini değerlendirip, yanlış dış politika adımları nedeniyle Türkiye'ye dost ülke kalmadığını söyledi. Dış politika hatalarının ceremesini 80 milyonun çektiğini belirten Budak, "Komşularla sıfır sorun diye başlayan ve 15 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin ülkeyi getirdiği noktayı, dün açıklanan vize meselesiyle bir kere daha görmüş olduk. 15 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar düşünün ve hiç dostu kalmamış" dedi.

CHP Denizli İl Başkanlığı'nın 12 Ekim Perşembe günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılacak yeni hizmet binasında, Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı da yer aldı.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizi değerlendirdi. Genel Başkan Yardımcısı Budak, ABD'nin Türkiye'den gelen vize başvurularını askıyla aldığını hatırlatarak, "Dış politikayla ilgili, 'Komşularla sıfır sorun' diye başlayan ve 15 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin ülkeyi getirdiği noktayı dün açıklanan vize meselesiyle bir kere daha görmüş olduk. 15 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar düşünün ve hiç dostu kalmamış. AB'de dostu kalmamış, şimdi de ABD'yle büyük bir kriz baş gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 gün önce ABD'ye büyük ümitlerle gitmişti. Orada 'Dostum Trump'la biz ülkelerimiz ve dünyayla ilgili görüş alışverişinde bulunduk ve son derece başarılı sonuçlar aldık' demişti. Ne oldu da 15 gün içinde bu noktaya geldik. Dostum Trump'tan hangi seviyeye geldik? 7 yıl öncede Suriye'de, 'Dostum, kardeşim Esad' vardı ve hemen arkasından 'katil Esed' seviyesine çıkarmıştık dış ilişkilerimizi" dedi.

"EKONOMİK BÜYÜME İÇİN İHTİYAÇ, İSTİKRARLI SİYASİ DURUŞ"

Ülkenin sürekli bir yanılsama ve aldatılma noktasında bugünlere geldiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, "Dış politika milli bir politikadır. Dış politikada, o parti, bu parti olmaz. Dış politikayla ilgili herkes tek yumruk olmalıdır. Bu kadar hatanın telafisini 80 milyonun çekiyor. 80 milyonun her bireyi hem dış politikada hem iç politikadaki hatalardan dolayı sıkıntı çekiyor. En son geldiğimiz noktada, orta vadede açıkladıkları ve yüzde 5.5 büyümeyi öngören ekonomik planı gerçekleştirebilmek için istikrarlı bir siyasi duruşa ihtiyaç var" diye konuştu.

MEHMET ŞİMŞEK'E ÇAĞRI

Türkiye'nin yapılan hatalardan dolayı üretemeyecek bir konuma doğru ilerlediğini savunan Budak, "Mehmet Şimşek'in bir sözü vardı; 'Ya vergileri artıracağız ya da borçlanacağız' diye. Ben de Mehmet Şimşek'e çağrı yapıyorum; IMF'ye verdiğiniz borç var ya ilk önce oradan başlayın. O borçları bir geri alın. Türkiye 2002'den 2015'e kadar tam 10 kat boçlanmışız. Türkiye yurtdışı borçlarının toplamı 412.2 milyar dolar seviyesinde. Bunun 280 milyar doları da özel sektör borçlarıdır. Siz, zaten borçlanmışsınız. Vergileri artıracağız derken kimin vergilerini arttıracaksınız" dedi.

"YALNIZLAŞAN TÜRKİYE"

Meclis gündemine 130 maddelik Torba Yasa'nın geleceğini belirten Budak, bunun da halkın sırtına yüklenecek yeni borçlanmalar olduğunu ifade etti. Türkiye'nin gittikçe yalnızlaşan bir ülke durumuna geldiğine dikkati çeken Budak şunları söyledi:

"Ülke olarak demokrasi, hukuk liginden düştüyseniz laikliği askıya alacağız, girişimlerde bulunuyoruz derseniz, geleceğiniz nokta yalnızlaşan bir ülke olur. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden verdiğiniz taviz bugün sizi ekonomik anlamda bu hale getirir. Siz yanlış yönetiyorsunuz ceremesini halk çekiyor."

KILIÇDAROĞLU'NUN DENİZLİ PROGRAMI

Toplantıda, 12 Ekim Perşembe günü Denizli'ye gelecek olan CHP Genel Başkanı lideri Kılıçdaroğlu'nun programı da açıklandı. Saat 10.00'da Denizl'ye gelecek olan Kılıçdaroğlu'nun, sanayicilerle toplatı yapacağı, ardından saat 13.00'te bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirdi. Saat 14.00'te muhtarlar, esnaflar ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu'nun saat 17.00'de partisinin Denizli yeni il binasının açılışını yapıp, Çal ilçesine geçerek, geçen 18 Eylül'de Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında, teröristler çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Muhammet Arıkan'ın babaocağını ziyaret edeceği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çetin Osman Budak Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
title