Haberler

    Deli Yürek Dizisi Nerede Çekildi?

    Güncelleme:

    Dünyaya açılan ilk Türk dizisi olma özelliğine sahip Deli Yürek dizisinin nerede çekildiği dizi hayranları arasında hala merak konusu.


    Yayınlandığı dönemde başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu ve Zeynep Tokuş'un yer aldığı Deli Yürek dizisi, Türkiye'yi ekran başına kilitliyordu. Dünyaya açılan ilk Türk dizilerinden biri olan Deli Yürek'in yapımcılığını Osman Sınav üstlendi.

    Dizi askerden dönen Yusuf'un tesadüflerle hayatının bir anda değişmesini ve kendisini vatan uğruna bir hesaplaşmanın içinde bulmasını anlatıyordu. Birçok kez kanal değiştiren ve yüksek reytinglerini koruyarak yayın hayatına devam eden dizinin kadın başrolü de zaman içinde değişmiş, Melda Bekcan dizide İmirzalıoğlu'na eşlik etmişti. 1998 yılında başlayan ve tam 4 yıl devam eden fenomen dizinin seyircileri, günümüzde hala "Deli Yürek dizisi nerede çekildi?" sorusunun yanıtını merak ediyor.

    Üsküdar'da Deli Yürek izleri




    Dizinin ana karakteri Miroğlu'nun sahneleri yoğunluklu olarak Üsküdar'da çekiliyordu. Zeynep Kamil'deki mahalle sakinleri diziye ithafen bir sokağın adını Miroğlu Sokağı olarak değiştirmek için belediyeye başvurdu ve başvuru kabul gördü. Dizide Yusuf Miroğlu'nun evi olarak kullanılan, Valide Kahyası sokaktaki mekanın yerinde ise şu an bir apartman yükseliyor. Deli Yürek dizisini izleyenler o yıllardaki Üsküdar'ı sık sık dizi sahnelerinde görebiliyordu. İlk bölümde Miroğlu'nun teröristlerle çatıştığı yer de Üsküdar sahildeki Salacak Korcan Aile Çay Bahçesi'ydi. Aynı mekan, sonraları Kurtlar Vadisi'nde de kullanılmıştı. Dizide ayrıca Üsküdar meydan ve Kız Kulesi de karakterlerin uğrak yerleri oluyordu.

    Kuşçu'nun meşhur terası




    Dizideki bilge tiradları ile ünlü olan Kuşçu karakterinin evi ise Tuzla'da yer alıyordu. Şehir manzarası sunan teras, Yusuf ile Kuşçu'nun dertleşmelerine tanık olmuştu. Yusuf'un iş yeri ise yine İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, Maltepe'de Gülsuyu semtinde yer alan bir oto galerisiydi. Dizide birçok sahnenin çekildiği çorbacı Üsküdar Valide-i Atik Mahallesi, Eski Toptaşı Caddesi'nde yer alıyordu ancak günümüzde bu mekan kullanılmıyor. Yine aynı sokakta, çorbacının yanında yer alan tamirhane de Osman Usta'nın tamirhanesi olarak dizide kendine yer buluyordu. Tamirhane halen aktif durumda ve misafirlerini ağırlıyor.

    Deli Yürek dizisi nerede çekildi?




    Deli Yürek dizisinin dış mekan çekimlerinde Maltepe sahili, Beykoz korusu ve Üsküdar sokakları kullanıldı. Deli Yürek'in sinema uyarlaması olan Deli Yürek Bumerang Cehennemi adlı filmin çekimleri ise Diyarbakır ve Mardin'de gerçekleştirildi. Yusuf Miroğlu'nun vatan uğruna savaşını Doğu'ya taşıyan filmde Anadolu'nun otantik atmosferi de sıklıkla göze çarpıyordu. Dizide ve filmde kullanılan mekanlar halen izleyiciler tarafından ziyaret edilerek fotoğraflanıyor. Yusuf'un kahramanlıklarına, efsanevi aşkına ve Kuşçu'nun felsefi söylemlerine tanıklık eden tüm mekanlar yalnız Türkiye'den değil, dünyanın dört bir yanında misafirlerin ilgi odağı oluyor.



    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Kenan İmirzalıoğlu Yusuf Miroğlu Türkiye Üsküdar Emlak Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    Hakan:

    Çok özledim çok

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title