Haberler

Davutoğlu: Güneydoğu'yu Faşist Düzenden Kurtaracağız

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, kanaat önderleriyle buluşmasının ardından "Malum parti hala teröre destek veriyor. Gündeydoğu'yu faşist düzenden kurtaracak olan AK Parti'dir." dedi.

Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Burada açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Malum parti hala teröre destek veriyor. Güneydoğu'yu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan da AK Parti'dir." dedi.

"BİZ HEP SİZİNLE İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ"

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Bizim topraklarımız asla tek tipçi bir anlayışı savunmadı. Terör örgütleri bu harmana köstek olmak istedi.

Bugün değişik terör örgütleriyle kendi tanımladıkları yaşam tarzını dikte ettirmeye çalışıyorlar.
Sizler burada çok önemli bir yerde duruyorsunuz. 12 Eylül'de şimdi de terör örgütü sizi bir yere dayatmaya çalışıyor. Biz hep sizin gibi STK'larla istişare içinde olacağız.

"CUMA NAMAZINI MARDİN'DE KILACAĞIM"

Mardin'de cuma günü Ulu Camii'ye gideceğim. Ondan önce de Artuklu Üniversitesi'nde konferansa katılacağım.

Terör odaklarının saldırıları karşısında sizlerin yürekli desteğini biliyoruz. Biz ilk günden beri Türkiye'yi zenginlikleriyle sevdik. Türkiye'de yaşayan 78 milyonun bizim gözümüzde hiçbir farkı yoktur. Vatandaş Ahmet olarak eğer bir gün vatandaşlarımız arasında bir ayrım yaparsam o gün bizim için aldığımız nefes haramdır.

Bizim için en büyük şeref vatandaşımıza hizmettir. Bizim kültürümüzde ayrımcılık yoktur, kimseyi mezhebinden, kimliğinden dolayı kınamak yoktur.

"MALUM PARTİ HALA TERÖRE DESTEK VERİYOR"

Kim eline bir silah alıp, kim şehirlerimizi harabeye çevirmek isterse hep beraber buna karşı çıkacağız. Bizim mücadelemiz menfur odaklara karşıdır. Bunlar huzurumuza yönelik saldırılardır. Bugün hala malum parti teröre destek veriyor. İstiyorlar ki devlet eski devlet olsun. 12 Eylül ile onun çıkardığı terör örgütü zihniyeti aynıdır.

"GÜNEYDOĞU'YU STALİNİST YAKLAŞIMDAN KURTARACAĞIZ"

Toledo'yu örnek vererek mimari açıdan benzettim. Bir baktım birileri Franco'yu örnek veriyor. Bu kadar ucuz bir şey olur mu? Biz Franco'yu da biliriz. Marksist zulmü de biliriz. Güneydoğu'yu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan da AK Parti'dir.
Eski Türkiye'de yaşananları sizler daha iyi biliyorsunuz. O Türkiye yasaklar Türkiye'siydi.

"EN ÇOK KÜRT VATANDAŞLARA ZARAR VERİYORLAR"

Biz yasakları kaldırırken önümüze büyük engeller çıktı. Savaş baronları, dış mihraklar..
Ülkenin huzurunu bozmak için elinden geleni yaptı ama bu kurulan tuzaklar milletin desteğiyle bozuldu. Bu terör örgütünü çökerteceğiz. Cizre'de, Sİlopi'de, Sur'da hendek kazan teröristleri kahraman edenler var. Bu terör örgütü en çok zararı Kürt vatandaşlarımıza veriyor.

MAHSUN KIRMIZIGÜL'ÜN 'ZALİM' ÇIKIŞINA CEVAP VERDİ

Bugünlerde bir sanatçının 'zalim' ifadesi kullanması üzerine döndüm acaba benim gönlümde herhangi bir zulme bulaşmışlığın bir izi var mıdır diye muhasebe yaptım. Şimdi o sanatçımızı da muhasebe yapmasını davet ediyorum. Hiç kimsenin gitmediği Arakan'da çocuklarla kucaklaşan birisi olarak onlara sorsun bizi. Gazze'de bombalar altında 'burayı bir an önce terkedin' dendiğinde orada küçük bir kızın annesiyle yürek yüreğe verdiğimi düşünsün. Rabbime hamdettim. Dünyada böyle bir zulüm görmemiştim.

O SANATÇIMIZ YÜZÜNÜN YARISI YANMIŞ OLAN SALİH'İN YÜZÜNE BAKSIN

Bizim adaletimize, vicdanımıza, merhametimize şahitlik edecek o kadar çok insan vardı ki. Bir gün son nefesimizi verdiğimizde arkamızdan 'Biz aşsız, evsiz kalmadık' diyecek o kadar çok insan vardı ki, hamdettim Allah'a. Birileri birilerine gözyaşı döktürmek isterse, İsrail ya da Esed rejimi gibi zulmetmek isterse onun karşısında da sessiz kalacak kadar Allah'ın bize lütfettiği iktidar gücünden zayıf değiliz. O sanatçı hastanede ziyaret ettiğim küçük Salih'in gözlerine baksın. Yüzünün yarısı yanmış olan ama dudaklarında hiç eksik olmayan tebessüme baksın. Eşini ve bir çocuğunu kaybedip annesi Meryem'i ziyaret etsin. Diyarbakır, Çınar'da katledilen çocukların arkasında hangi zalimin olduğunu düşünsün ondan sonra zulümden bahsetsin. Aldığımız kararların sonuçları konusunda hesap vermeye de hazırız. Bu toprağın çocuklarına kim zulmederse onların karşısında merhametimizin derinliği kadar kudretimizin sesi vardır. Burada sivil toplum kuruluşlarımızla, kanaat önderlerimizle geleceği birlikte planlayıyoruz. UNESCO kültür mirasına girsin diye bizzat mücadele verdiğim Diyarbakır'ın acısını yüreğinde hissediyorum.

MAHSUN KIRMIZIGÜL NE DEMİŞTİ?

Ünlü sanatçı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül Güneydoğu'da yaşananlardan devleti sorumlu tutmuş ve Başbakan için 'Nasıl bu kadar zalim oldunuz" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çankaya Köşkü Türkiye Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (84)

arif:

tabi bir sen namaz kılmasını biliyorsun sanki bana israili fet etmiş bide cumayı kılıcam diyor nasıl bir mantık yemin olsun sizden hiç bir cacık olmaz

10
4
yanıtYanıtla
misafir:

git beştepede kıl ne şin var camide

12
1
yanıtYanıtla
KOYLU:

EYVAH MARDIN KARISIKTI CUMA GUNU DAHA KOTU GUNLER BEKLIYOR MARDINI DESENE GEL VAZGEC DAVUTOGLU ZATEN KARMA KARISIK ORALAR DAHA KOTU OLMASIN LA ABISIDE SURA GITMESIN VAY VAY DESENE YINE DOGU BOLGELER KARISACAJK

7
5
yanıtYanıtla
YAZIK ETTİN KENDİNE:

FAŞİST DÜZENDEN Mİ :))) YAHU SENİN YÜRÜTTÜĞÜN POLİTİKALAR ZATEN FAŞİZMİN ALFABESİ OLUR :)))) ESAD TA DEMOKRASİ GETİRİYORUM BAYIR BUCAĞA DİYOR :))) BU DÜNYANIN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ KARDEŞİM. . ALLAH SİZLERİ ISLAH ETSİN. . _-_-

9
3
yanıtYanıtla
akif:

şamdan mardi ne kadar geriledi. 1 yıl sonra maraşa çekilir

10
1
yanıtYanıtla
Sur /Amed:

bunlar gercekten milletle Alay ediyor Katil olan devlettir fasist olanda devlettir. . bu fasist Devlet ne Zaman gitse biz kurtulacagiz. .

10
1
yanıtYanıtla
dobra:

gavurun kölesi yanlış yerde özgürlük arıyor.

yanıt0
yanıt0
el sisi:

akp yalan dolan ile yonetiyorsunuz bu milleti yeter artik sahtekarlar.

9
1
yanıtYanıtla
yildiz:

ben dogustan CHP li oldugum halde Sayin Davutoglunu adaletine buyuk adam lduguna inaniyorum onunde kii bir cok problemi akliselimiyle sona erdirecektir son sozunu ilk soyleyipp busbutun kargasalik cikarmiyacaktir. turkiyenin ekonomik ve savunmasina elinden geldigi kadar yardim edecektir. su anda ondan daha iyisini goremiyorum

2
8
yanıtYanıtla
Amed.:

seni yanlislikla begendim ya ne Kadar zor geliyor simdi bana. .

yanıt1
yanıt1
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title