Haberler

Darbeci Generale Akıncı Üssü Görüntüleri Gösterilince Dili Tutuldu

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı, Gülen ile görüştürmek istediği iddia edilen Akıncı Üssü Komutanı eski Tuğgeneral Hakan Evrim'e üsteki görüntüleri gösterilince ne diyeceğini bilemedi.

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı, Fetullah Gülen ile görüştürmek istediği iddia edilen Akıncı Üssü Komutanı eski Tuğgeneral Hakan Evrim'in savunması tamamlandı. Çapraz sorgusu sırasında Evrim'e, Akıncı Üssü'ndeki güvenlik kamera görüntüleri izletildi. Ek klasörlerin kendilerine verilmediği için görüntüleri yeni gördüklerini söyleyen Evrim'in avukatının, "Zaten burada Nürnberg mahkemelerinden daha ağır şartlar var" sözleri mahkeme salonunda tansiyonu bir anda yükseltti.

'ADİL ÖKSÜZ'Ü ADLİYEDE GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLEDİM'

Savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçilen Evrim'e, savcılık sorgusunda, FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ü, Akıncı Üssü 143. Filo'da gördüğü yönündeki ifadesi soruldu. Sanık Evrim, "Bu ifadeyi ben vermedim. Ben Adil Öksüz'ü tutuklanma aşamasında adliyede gördüğümü söylemiştim. Bu nasıl bu şekilde yazılmış bilmiyorum" dedi.

KEMAL BATMAZ'A SELAM VERDİĞİ İDDİA EDİLEN FOTOĞRAF GÖSTERİLDİ

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanık Evrim'e, Akıncı Üssü 141. ve 143. Filo koridorlarında güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini izletti. Sanığa, farklı saatlerde iki koridorda kameralara yansıyan görüntülerden alınan fotoğraflar gösterilerek, "Bu siz misiniz?" sorusu yöneltildi. Sanık Evrim, ilk fotoğrafla ilgili, "Buradaki resim bana benziyor ama kesin ben miyim değil miyim demem için incelemem gerekiyor" yanıtını verdi. İkinci fotoğraf için de, "Bu bana benziyor, ben olabilirim" yanıtını verdi. Kemal Batmaz'a selam verdiği iddia edilen fotoğraf için ise, "Bu sanırım selam verme pozisyonu. Dediğim gibi benim olduğumu söylemem için detaylı inceleme yapmam lazım" şeklinde cevap verdi. Bir başka fotoğraf için ise, "Bana benziyor evet. Arkamda yürüyen kişi Albay Ahmet Özçetin ile Filo komutanlarından biri sanırım" dedi. Sanığın bu cevaplarına salonda bulunan şehit yakınları ile gazilerden tepki sesleri yükseldi.

AVUKATIN SÖZLERİ SALONDA TANSİYONU YÜKSELTTİ

Sorgulama sırasında söz alan Hakan Evrim'in avukatı, "Savcılık makamı, dava ile ilgili ek klasörleri bize vermedi. Bu klasörleri bize de vermesi gerekmiyor mu? Bizim bunları izledikten sonra değerlendirme yapmamız gerekiyor. Aksi taktirde adil bir yargılama olmaz. Yakın zamanda Ergenekon ve Balyoz davalarında görüntüler üzerinde nasıl oynandığını gördük. Bu ülkede asker görünce kırmızı boğa görmüş gibi kaçan insanlar var. O yüzden bu görüntüleri bize verin önce biz bir inceleyelim. Zaten burada Nürnberg mahkemelerinden daha ağır şartlar var" dedi. Avukatın bu sözleri salonda bir anda tansiyonu yükseltti. Müşteki avukatları, şehit yakınları ve gazilerin oturduğu bölümden tepki sesleri yükseldi. Bazı kişiler avukata yönelik sinkaflı sözler sarf etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray duruşmaya ara verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Batmaz Hulusi Akar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title