Haberler

Galası Yapılan 'Dağ 2' Filmi Yarın Vizyona Giriyor

Güncelleme:

Özel Kuvvetlerin katıldığı sınır ötesi bir operasyonu konu alan ve sinemalarda yarın gösterime girecek "Dağ 2" filminin galası yapıldı.

GERÇEK MÜHİMMAT VE SİLAHLAR KULLANILDI

Kanyon AVM'de gerçekleştirilen galada AA muhabirine açıklamalarda bulunan başrol oyuncusu Ufuk Bayraktar, bu filmin çoğu alanda gerçek mühimmat ve silahların kullanıldığı bir yapım olduğunu söyledi.

"ZORLU EĞİTİMLERDEN GEÇTİK"

Filmin seyirci üzerinde nasıl bir etki bırakacağını merak ettiğini belirten Bayraktar, "Bir tevafukun içinde yaşıyoruz. 15 Temmuz'dan önce filmin çekimlerine başlanmıştı. Her şey denk geliyor. Birinci filmde karlar arasında çok yorulmuştuk. Bu kez de güneşin altında, dağlarda gerçek silahları taşıdık. Zorlu eğitimlerden geçtik, bir nebze de olsa askerimizin ruh halini anlayabildik. Umarım filmimiz seyircide de karşılık bulur." diye konuştu.


"HİKAYE KURTULMAM ÜZERİNE KURULUYOR"

Kadın bir gazeteciyi canlandıran Ahu Türkpençe ise filmi ilk kez bu galada seyredeceğini anlattı. Devam filmi olmasına rağmen bu yapımda ilk kez rol aldığını hatırlatan Türkpençe, şunları kaydetti: "Filmde, Kuzey Irak'ta gazetecilik yaparken terör örgütü tarafından kaçırılıyorum. Hikaye de zaten benim kurtulmam üzerine kuruluyor. İlk defa içinde aksiyon olan bir filme dahil oldum. Benim aksiyonum sadece yan tarafa atlamaktı, çok hoşuma gitti. Gerçi filmde şiddetin uzağında daha hümanist bir karakteri oynuyorum. Ben de şahsen karakterimle bütünleşebiliyorum çünkü savaş karşıtı bir gazeteci. Savaşın ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor."

"ASKERLERE BİR SAYGI DURUŞU"

Başrol oyuncusu Çağlar Ertuğrul, filmi çekerken profesyonel anlamda bu mesleği yapan askerlere ve polislere saygılarının iyice arttığını belirtti. Filmde komutan rolünü oynayan Murat Serezli de "Dağ 2"nin askerlere bir saygı duruşu anlamı olduğunu, onların çektiği güçlüklerin yanında kendilerinin çekimlerde yaşadıklarının hiçbir anlamı bulunmadığını dile getirdi. Serezli, silahlı çatışmaların yanı sıra askerlerin yaşadığı iç çatışmaları da anlatan bir film olduğunu ifade etti.


"ALINLARINDAN ÖPÜYORUM GENÇLERİN"

Oğlu Murat Arkın'ın da rol aldığı filmin galasına katılan ünlü oyuncu Cüneyt Arkın ise bu yapımla gurur duyduğunu söyleyerek, "Türk sinemasında böyle filmler yapılıyor. Ellerine sağlık, alınlarından öpüyorum gençlerin." dedi.

FİLMİN OYUNCU KARDOSU VE KONUSU

"Dağ 2"nin başrollerini Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Ahu Türkpençe, Murat Serezli, Atılgan Gümüş, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Armağan Oğuz, Emir Benderlioğlu, Açelya Özcan ve Bedii Akın paylaşıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar'ın yaptığı filmin konusu özetle şöyle: "Oğuz ve Bekir'in askerde yaşadıklarının üzerinden 6 sene geçmiştir. İlk filmde teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş, yıllar sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne (MAK) katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak'ta terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır ama bu sefer düşman, geçmişteki gibi tek değildir. MAK'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur."



Kaynak: AA / Magazin

Ufuk Bayraktar Ahu Türkpençe Murat Serezli Irak Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title