Haberler

Çorum Satranç Şenliğine Ev Sahipliği Yaptı

Güncelleme:

2015-2016 Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği'nin şampiyonları belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Şubesi tarafından Çorum'da düzenlenen 2015 - 2016 Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği'nde şampiyonlar belli oldu. Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinden oluşan turnuvaya 68 ilden 476 sporcu katıldı.

Küçükler kategorisinde kızlarda Eylül Çelik, erkeklerde Enes Tanrıverdi, Yıldızlar kategorisinde kızlarda Uktenur Çatal, erkeklerde Kayra Kamer, Gençler kategorisinin ise kızlarda Sinem Çağla Gündoğan erkeklerde Efe Mert Kılıç birinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Şubesi tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) işbirliği ve Türkiye İş Bankası'nın destekleri ile organize edilen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği 4 - 8 Mayıs tarihleri arasında Çorum'da gerçekleştirildi. Türkiye'nin 68 ilinden toplam 476 satranç sporcusunu buluşturan etkinlik heyecanlı ve zorlu müsabakalara sahne oldu.

Kızlar ve erkekler olmak üzere Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerde yapılan turnavada 6 satranç sporcusu 5 günlük kıyasıya mücadelerin ardından birinciliği elde etti. Çorum Anitta Otel'de yapılan final müsabakalarının ardından gerçekleşen ödül törenine Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, Çorum Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Ercan, TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, TSF As Başkanı Halil Hilmi Darı, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Kasım Yekeler, Mustafa İmamoğlu ve Hüseyin Uğur Özteke, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, TSF Genel Sekreteri Sedat Fırat ve Okul Sporları Federasyon Temsilcisi Baki Aygün de katıldı. Turnuva boyunca çekişmeli ve zorlu mücadelelerde oldukça yorulan sporcuların ödül törenindeki heyecan ve mutlulukları ise renkli görüntüler oluşturdu.

ÇORUM İLK DEFA ULUSLARARASI TURNUVAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, organizasyon dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu Yönetimine teşekkür etti. Derece elde eden tüm sporcuları kutlayan Eger, "Burada başarıyı elde eden çocuklarımızın ilerleyen müsabakalarda da hem illerini hem de en önemlisi ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

TSF Başkanı Gülkız Tulay da konuşmasında satranca sahip çıkan, öneminin farkında olan Çorum Belediyesi'ne ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne katkılardan dolayı teşekkür etti. Tulay, sözlerine şöyle devam etti:

"Tarih boyunca birçok medeniyetin beşiği olmuş Çorum'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu güzel organizasyonu başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ülke çapında ilgiyle takip edilen bu önemli organizasyonun ardından birkaç hafta sonra dünya sporcularının buluşacağı uluslararası bir turnuvanın ilk hamlelerini yapmak üzere yine Çorum'da olacağız. 68 ilden 476 sporcumuzun katıldığı bu güzel turnuvada başarıyla mücadele eden gençlerimizi tebrik ediyorum. Umarım bu sevgili sporcularımız satranç sporunda daha çok yol alır ve hem ülkemizde hem de dünyada başarılarıyla nam salmış usta sporcularımızın arasında yer alırlar."

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Açılış konuşmalarının ardından 9 turda mücadele ederek dereceye giren sporculara düzenlenen ödül töreniyle madalyaları verildi. Küçükler kategorisinde kızlarda Eylül Çelik, erkeklerde Enes Tanrıverdi, Yıldızlar kategorisinde kızlarda Uktenur Çatal, erkeklerde Kayra Kamer, Gençler kategorisinde ise kızlarda Sinem Çağla Gündoğan, erkeklerde Efe Mert Kılıç birincilik ödülüne sahip oldular.

İlk dört dereceyi elde eden sporculara madalya ve başarı belgesi, her kategoride ilk dörde giren kız ve erkek sporculara Notebook verildi. Gençler kategorisinde ilk dörde giren kız ve erkek sporcular 11 – 18 Temmuz 2016 tarihlerinde Trabzon'da gerçekleştirilecek 15. Okul Sporları Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde ilk dörde giren sporcular uluslararası turnuvalara davet edilme hakkı kazanırken, ilk dörtte yer alan sporcuların okullarına da satranç sınıfı açılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mert Kılıç Gündoğan Eylül Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title