Haberler

Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu'nun Gaziantep Çıkarması

Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu, Gaziantep'te bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu, Gaziantep'te bir araya geldi. Bundan sonra Gaziantep, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) konusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin öncülüğünü yapacak.

Ülke genelinde sürdürülen coğrafi bilgi sistemi çalışmalarının temel kaynakları olan belediyelerin ortak bir platformda toplanarak tecrübelerin ve başarı hikayelerinin paylaşılması amacıyla coğrafi bilgi sistemlerinin belediye kaynaklarının optimum kullanılması ve iş süreçlerinde hız ve kalitenin artmasına ihtiyaç olması nedeniyle oluşturulan Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Platformun II. dönem başkanlığını yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi ile CBS Platformu Komisyon üyeleri, Gaziantep'te bir araya geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulunan platform üyeleri, II. Çalıştay sonuç bildirgesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Coğrafi Bilgi Sistemleri konusundaki etkileşimi ve farkındalığı oluşturmak adına Gaziantep ilinin önemli bir yeri olduğunu ifade etti. II. Dönem Platform Komisyon Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, I. Dönem Platform Komisyon Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, II. Dönem Platform Genel Sekreteri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Necla Yörüklü, Alt Komisyon Üyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürü Yücel Akkul, Komisyon Üyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Harita Yüksek Mühendisi Yusuf Ziya Demirci, Komisyon Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Yüksek Mühendisi Fatih Kafalı ve Komisyon Üyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Harita Şube Müdürü Can Deniz Akdemir, III. Çalıştayın yapılacağı Kayseri Büyükşehir Belediyesinden Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Eren ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Emre Yaylagül'ün katıldığı toplantıda uzmanlar, coğrafi bilgi sistemi konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Cengiz Ağar, Settar Çanloğlu ve İbrahim Evrim ile yapılan görüşmelerde, Gaziantep'in 1975'den itibaren kırsaldan kente aldığı göçle planlı yapılaşma ve çağdaş kent olma yolunda büyük çalışmalar kaydettiği vurgulandı. Bu süreçlerle ilgili yaşananların Türkiye'de birçok kentte de yaşandığını belirten Ağar, Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in Gaziantep'in cazibe merkezi olması yolunda vizyonel çalışmalarla hizmetlerini sürdürdüklerini belirtti. Gaziantep'in tarihi ve turizm yönünde yaptığı çalışmalarla ilgili projelerini de anlatan Ağar, platformun coğrafi bilgi sistemleriyle ilgili görüş ve önerilerine katıldıklarını kaydederek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak oluşturacakları Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü yapılanmasının da sözünü verdi.

CBS Çalıştay komisyon üyelerinin görüşmesinde de, büyükşehir belediyelerinin mevcut CBS ihtiyaçları ve 6360 sayılı yeni yasa ile sorumlulukları ve yapılacak çalışmalarla ilgili detaylar ele alındı. İl sınırına hizmet vermeye başlayacak olan büyükşehir belediyelerini bu anlamda bekleyen sorumluluklar ve yasal gerekliliklerle ilgili bilgi paylaşımında bulunulan toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ndeki mevcut CBS altyapısının gerekliliği, yeni teknoloji ve bilgi paylaşım stratejilerinin, Bakanlığın veri paylaşımı ve çözümlerine dair ivedi yaklaşımların anlatılması, 6360 sayılı yasa ile il sınırlarındaki veri yönetimi anlatılmış ve gereklilikler değerlendirildi.

Toplantının sonunda II. Dönem Platform Komisyon Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, toplantının ev sahiplerine Bursa'ya özgü hediyeler takdim etti. Gaziantep Belediye Başkanı konuklarını Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Ağar da ziyaretin kente daha iyi hizmet vermek adına yeni bir ivme kazandırdığını ifade ederek, komisyon üyelerine Gaziantep'e mahsus hediyeler verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title