Haberler

Çıkrıkçıoğlu, Agü'nün Konuğu Oldu

Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) uygulamaya başladığı AGÜ Talks'ın (AGÜ Söyleşileri) ilk konuğu Kayserili hayırsever işadamı ve Abdullah Gül Üniversitesi Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu oldu.

Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) uygulamaya başladığı AGÜ Talks'ın (AGÜ Söyleşileri) ilk konuğu Kayserili hayırsever işadamı ve Abdullah Gül Üniversitesi Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu oldu.

Üniversitenin Sümer Kampüsü'ndeki yerleşkesinde düzenlenen söyleşiye, hayırsever işadamları Macit Gül ile Saffet Arslan, Üniversite öğrencileri ve davetliler katıldı. Söyleşinin başlangıcında konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Üniversitenin kuruluşunda pek çok kişinin emeği bulunduğunu, ancak hayırsever işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun bu kişilerin başında geldiğini ifade ederek, "Yeni uygulamaya koyduğumuz AGÜ Talks'ın (Söyleşi) ilk programına sayın Çıkrıkçıoğlu'nu davet etmeyi uygun gördük. Sayın Mustafa Çıkrıkçıoğlu, bizlerle, üniversitenin kuruluşunu ve kendi hayatından kesitleri paylaşacak" dedi.

Aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili de olan Kayserili hayırsever işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Kayseri'de ilk üniversite kuruluşunda çektikleri zorlukları anlatarak, "Kayseri'de yüksek okul olarak ilk önce Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Gevher Nesibe Tıp Fakültesi kuruldu. Ardından ise Erciyes Üniversitesi kurulmuş oldu. Erciyes Üniversitesi, pek çok hayırseverin katkısıyla bugünlere geldi. Kayserili'nin hayır işlerine ayrı bir ilgisi var. Kendisine bir tas su verene, bir tanker su ile karşılık vermek gibi bir özelliği var. Ayrıca Kayserililer, Allah için bir hayır işlersen, Allah'ın bunun karşılığını kat be kat fazlasıyla vereceğini bilir. Bu nedenle hayırsever işadamı kardeşlerimiz, Erciyes Üniversitesi'ne ellerinden gelen her türlü katkıyı gösterdiler ve göstermeye de devam ediyorlar. Erciyes Üniversitesi şimdi 40 bin öğrenciye eğitim veren çok güçlü ve köklü bir eğitim kurumu oldu. Ticarette bir doyum noktası vardır, o noktayı fark edersiniz ve ondan sonra grafiğiniz düz bir çizgi olarak devam eder. Erciyes Üniversitesi de şimdi o durumda. Gelebileceği zirve noktaya geldi ama daha yapacağı çok iş var. Bu işleri bulunduğu noktada devam ettirebilir. Kayserimize yeni bir devlet üniversitesi kazandırma zamanının geldiği görüşü hakim olunca, Kayserililer, yeniden kolları sıvadılar ve yeni üniversitenin kuruluşu için çalışmalara başladılar" ifadelerini kullandı.

Çıkrıkçıoğlu, Kayseri'ye ikinci devlet üniversitesi kurulması çalışmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin büyük destek verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sayın Özhaseki'nin bu üniversitenin kurulması için gösterdiği çabalar gerçekten önemli. Burada diğer hayırseverleri de anmak gerekir. Üniversitenin kurulması için İstanbul'da bana geldiler, Kayserili değerli işadamı arkadaşlarımla beraber oturduk, üniversitenin kurulması için karar verdik. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik ve durumu anlattık. Onların da büyük destekleriyle Üniversitemiz kuruldu. Üniversite kuruldu ama asıl mesele, isminin ne olacağıydı. Biz Abdullah Gül olmasında ısrarcıydık, ancak Cumhurbaşkanımız, kendi isminin verilmesini istemiyordu, biz çok zorladık ve sonunda üniversitenin ismi Abdullah Gül Üniversitesi oldu.

Üniversitenin devlet imkanlarıyla yürümesi herkesin malumudur. Yürür ama biz istiyorduk ki, öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitelim. Bunun için de yurt dışından öğretim elemanları getirmek gerekiyordu, iyi fiziki imkanlar sunmak gerekiyordu. Bunun üzerine, sayın Özhaseki bizleri Erciyes'te buluşturdu, sayın Cumhurbaşkanımız da vardı ve bu buluşmada, Abdullah Gül Üniversitesi Vakfı'nın kurulmasını kararlaştırdık. Vakfımız, 33 hayırsever işadamımızın bir araya gelmesiyle oluşan Mütevelli Heyeti aracılığıyla kuruldu ve çalışmalarına başladı. Bugün bu arkadaşlarımızın katkı ve destekleriyle oluşan kaynağı sizler için en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz."

Çıkrıkçıoğlu konuşmasında, Kayserili bütün hayırsever işadamlarının, kendilerinden birşey istenildiği zaman 'Hayır' demediğini ve şehrin bu şekilde hızla geliştiğini de sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Gül Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title