Haberler

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan: "14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Verdiği Kararı Çok Noktadan...

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan: "14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı çok noktadan bozmuştur.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan : "14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı çok noktadan bozmuştur. Karar İstinaf Mahkemesi tarafından bozulduğu andan itibaren eski karar hükümsüz sayılır"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal : "Mahkeme kararının bozulması demek tüm sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılması demek. Bu Enis Berberoğlu'nun bir an evvel serbest bırakılması demektir" ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna ilişkin olarak, "14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı çok noktadan bozmuştur. Karar İstinaf Mahkemesi tarafından bozulduğu andan itibaren eski karar hükümsüz sayılır" dedi.

CHP'li Aldan, CHP milletvekilleri ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Aldan, hukuk garabeti ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Dün bir hukuk garabeti kararla karşı karşıya geldik. Bu karara tepkimizi ve Enis Beberoğlu'na saygımızı ve sevgimizi göstermek için kalabalık bir milletvekili grubu olarak karşınızdayız" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, mahkemenin, haberlerin başka gazetelerden, televizyonlardan yayınlandığı için, dosyayı getirmeden karar verdiği için usulden bozduğunu hatırlatarak, "Hangi eylemin suç unsuru olduğunu belirtmemişsiniz diye bozuyor. Üçüncüsü, Can Dündar dosyasını göstermişsiniz ama hala Yargıtay'da ve incelemediğiniz için bozuyor. Mahkeme kararının bozulması demek tüm sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılması demek. Bu Enis Berberoğlu'nun bir an evvel serbest bırakılması demektir. Örnek var mı? Var. Atatürk'e hakaret davasında Bölge İdare Mahkemesi kararı bozunca sanık tahliye oldu" dedi.

Tanal, şunları kaydetti:

"İstinaf Mahkemesi kararı bozar. Mahalli Mahkeme der ki geri gönderir. Yargıtay'da yerel mahkemeye direnme hakkın yoktur, bakmak zorundasın der. Bizim bu olayda bakmadı. Ne oldu? Aslında mahalli mahkeme görevi kötüye kullanmıştır. Yargıda güçler savaşı vardır. Güçler savaşı nedeni ile adalet zedelenmektedir. Hukuk itibar kaybetmektedir."

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, mahkemenin derhal tarafları çağırıp, tarafları dinleyip yeniden yargılamaya başlaması gerektiğine işaret ederek, "14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı çok noktadan bozmuştur. Karar İstinaf Mahkemesi tarafından bozulduğu andan itibaren eski karar hükümsüz sayılır. O nedenle tutukluluk hali de ortadan kalkmış sayılır. O nedenle 14. Ağır Ceza da dün verdiği kararda tutukluluğa ilişkin bir şey söylemedi. Bu artık görevi kötüye kullanmaktan öteye hürriyeti tehdit suçu işlemektedirler. Hakim ve Savcılar Kurulu gereğini yapmalıdır" diye konuştu.

Aldan, şöyle konuştu:

"Semih ve Nuriye ile ilgili olarak bakan ve yardımcısıyla görüştüm. Konu OHAL komisyonunun elinde. Yargı yolu kapalı ama bu komisyon eğer bir an önce işi ele alırsa bu iki arkadaşın göreve iade kararı verirse bu memnuniyet verici olacaktır. Her iki insanın yaşamları kurtulacaktır. Aksi karar verse de yargı yolu açılacaktır. Adalet Bakanı ile bu konuşmamdan sonra birden bire Semih'in tahliyesine karar verildi."

CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan basın toplantısından sonra gazetecilere 'Neden soru sormuyorsunuz' diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ömer Süha Aldan Mahmut Tanal Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title