Haberler

CHP Milletvekili Adliyenin Kapatılmasına Tepki Gösterdi

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Kurucaşile Adliyesi için alınan kapatma kararını eleştirdi.

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Kurucaşile Adliyesi için alınan kapatma kararını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi M. Rıza Yalçınkaya, adliyelerin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Kurucaşile Adliyesi'nin kapatılıp, Amasra yargı alanına bağlanmasından rahatsız olan ve bu durumu milletvekillerine iletmek üzere topladıkları 500 imzayla Meclise gelen Kurucaşileli heyetle görüştü. Kurucaşile Adliyesi'nin kapatılması doğrultusunda alınmış olan kararın yanlış olduğunu vurgulayan Rıza Yalçınkaya, "Kurucaşile Adliyesi'nin kapatılması için dava dosya sayısının az olması şeklinde bir gerekçe kabul edilemez. Yöre halkının adli işlemlerini takip edebilmeleri için Amasra'ya gönderilmesi, Kurucaşile halkını cezalandırma anlamına gelmektedir. Ülkeyi yönetenler, vatandaşlara eğitim ve sağlık alanlarında olduğu gibi adliye alanında da hizmet etmekle mükelleftirler. Her alanda, hiçbir ayrım gözetmeden yapılması gereken bu hizmetler asla kısıtlanmamalı. Dava dosyası sayısı az diye bugün adliye kapatılıyorsa; yarın öğrenci sayısı az diye lise kapatılır, hasta sayısı az diye hastane kapatılır. Böyle bir anlayış olamaz" diye konuştu.

"ADLİYE KAPANMASIN DİYE KURUCAŞİLELİLER SUÇ MU İŞLESİNLER?"

CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, adliyenin kapatılmaması için vatandaşların fazla suç mu işlemesi gerektiğini söyledi. Yalçınkaya, "Böyle bir gerekçeye katılmak mümkün mü? Yani Kurucaşile halkı ne yapsın? Dava dosyasını artırmak için, birbirleriyle kavga mı etsinler? Suç mu işlesinler? Kurucaşile ilçe merkezi, Amasra ilçemize yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta. Kurucaşile'nin bazı köyleri ile Amasra arasındaki uzaklık ise 60-70 kilometreye çıkmakta. Bu köylerden, Amasra'ya gitmek için vatandaşlar en az iki araca binmek zorundalar. Hem ulaşım açısından hem de maddi açıdan Kurucaşile halkı, büyük bir külfetle ve büyük bir zorlukla karşı karşıya kalacak. Zaten vatandaşlar geçim sıkıntısı içerisinde zar zor yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Birde bunun üzerine, adli işlerini takip etmek için Amasra'ya gitmeleri, ekonomik anlamda vatandaşa büyük bir darbe indirecektir. Amasra-Kurucaşile yolu, kış şartlarında trafik güvenliği açısından vatandaşın hem can hem de mal emniyetini tehlikeye sokmakta. Bu anlamda, bu karardan derhal vazgeçilmeli ve Kurucaşile Adliyesi kapatılmayıp görevine devam etmelidir" dedi.

"SİYASİ İKTİDAR İSTERSE BU KARARDAN VAZGEÇEBİLİR"

CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, adliyenin yeniden açılması gerektiğini belirtti. Yalçınkaya, "Adalet Bakanlığı daha önce 187 adliyenin kapatılması yönünde karar verdi ama daha sonra aldığı kararla ilgili geri adım attı ve 44 adliyenin birleştirme kararından vazgeçildi. 44 adliye için bu karar uygulanabilindiyse, Kurucaşile Adliyesi'nin kapatılmasından da vazgeçilebilinir. Siyasi iktidar, Kurucaşile halkını düşünerek bu karardan vazgeçmeli. Kurucaşile halkını cezalandırmamalı. Adliye kapandığı takdirde, Kurucaşile esnafı büyük mağduriyete uğrayacak ve Kurucaşile ekonomisi daha da büyük zararlar görecektir. Dolayısıyla bu karardan vazgeçilmeli ve bu yanlışlıktan geri dönülmelidir" dedi.

(AO-SA-)

27.06.2012 10: 26: 41

TSI

NNNN - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Halk Partisi Kurucaşile Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title