Haberler

CHP İzmir'de, Yüksel Dönemi Başladı

Chp İzmir İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Alaattin Yüksel, görevi Bedri Serter'den törenle devraldı.

Chp İzmir İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Alaattin Yüksel, görevi Bedri Serter'den törenle devraldı. Yüksel, gerek kongre, gerekse kongre sonrası partililer arasındaki tartışmalara son vermek için ilk icraat olarak partililerin basın önünde birbirleriyle ilgili olumsuz görüşlerini açıklamamalarını istedi.

CHP'de 20 Aralık'ta yapılan İl Kongresi'ni kazanan Alaattin Yüksel ve yönetim kurulu, İl Başkanlığı'nda yapılan devir teslim töreniyle göreve başladı. Törene CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve kongre süreci ve sonrasında polemik yaşadığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı ilçe belediye başkanları, Kongre'de son gün adaylıktan çekilen Ülkümen Rodoplu, yeni yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İZMİRLİLER'LE RUH İKİZİYİZ

Alaattin Yüksel, ilk il başkanlığı döneminde Türkiye ve İzmir'de oy oranının yüzde 9,5 olduğunu, bugün İzmir'de bu rakamın yüzde 47'lere çıktığının söyledi. O gün başlattıkları başarı hikayesini hep birlikte tamamladıklarını belirten Yüksel, kendisinden sonra bugüne kadar İl Başkanlığı yapanların verdikleri emeklere teşekkür etti. Partinin her kademesinde görev yapanlar, yerel yönetimlerde başarılı çalışmalar yapan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin de katkılarının yadsınamaz olduğunu belirten Yüksel, "Sadece parti emekçilerine değil İzmirliler'e de minnet, teşekkür borcumuz var. İzmirliler'le dünyaya, insana bakışımız uyuşuyor. Ruh ikizi gibiyiz. Bizim Cumhuriyet değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, yurtta barış dünyada barış ilkesine sıkı sahip çıkmamız nedeniyle bize destek oldular. En sıkıntılı günlerimizde, belediyeye sabah karşı yapılan baskınlarda, yüzlerce yıl istenen davalarda hep yanımızda oldular" dedi.

KONRGEDE YAŞANANLAR KONGRE'DE KALDI

Yeni bir yolculuğa çıktıklarını belirten Yüksel, yılbaşına denk gelen bu başlangıçta yeni umutlar, yeni hayaller ve yeni hedefler koyacaklarını söyledi. Partiye hizmet etmiş il başkanları, milletvekilleri ve aktif kadrolarla birlikte İzmir'de yeni hedefler belirleyeceklerine dikkat çeken Yüksel, "İl kongresi geçirdik. Parti içi bir yarıştı. Kimin kazandığının çok önemi yoktur. Kim partiyi iktidara taşır, kim partiyi başarıdan başarıya götürür bunu parti tabanımıza, il delegasyonuna sorduk. Orada bitmiştir. İl kongre delegeleri kararını vermiştir. Başa baş yarış olmuştur. Büyük fark yoktur. Kongrede yaşananlar kongrede kalmıştır. Kongrede birbirimizle yarıştığımız tüm arkadaşlarla birlikte hedefe ulaşmaya çalışacağız. Buraya Nevzat Kavalar'ı çağırdım. Çok önemli programı olduğu için gelemedi. Ülkümen Rodoplu yanımızda" dedi.

YÜKSEL'DEN İLK UYARI İLK RİCA

Alaattin Yüksel, tüm örgütün ortak hedefe kilitleneceğini artık asla kendi içlerinde tartışmaya bile fırsat bulamayacaklarını söyledi. Tartışma doğmayacağını belirten Yüksel, "O tartışmalar o kongrede kalmıştır. Bundan böyle ben özellikle İzmir'de kapalı toplantılar dahil, birbirimizle ilgili olumsuz duygulara dile getirmeyeceğiz. Hep başarıya nasıl yakalayacağımızı, İzmir'e nasıl katkıda bulunacağımızı konuşacağız. Hele hele, basın ve medya önünde bu kongreden sonra herkes partide tüm arkadaşlarımız, başta bizi Türkiye'nin en büyük kamu koltuğunda oturan Büyükşehir Belediye Başkanımız'dan başlayarak, milletvekilerimize, PM ve YDK üyelerimize, il yöneticileri ilçe başkanları ve partililerden rica ediyorum. Özellikle medya önünde partililerimizle, birbirimizle ilgili olumsuz görüşleri dile getirmeyeceğiz. Sorun yaşıyorsak ben buradayım. Bir telefon kadar birbirimize yakınız. Sorun varsa birbirimizle çözeceğiz. Genel Başkanımız da buna hazır. Hem benim hem Genel Başkanımız'ın ricasıdır. Bundan sonra omuz omuza, Türkiye'yi inim inim inleten, kan gölüne dönüştüren iktidara karşı hep beraber mücadele edeceğiz" diye konuştu.

İZMİR'DEN KANLI SAVAŞIN DURMASI İÇİN MESAJ VERELİM

Türkiye'de her gün şehit haberleri geldiğini belirten Yüksel, gariban halk çocuklarının birilerin çıkarları, kendi amaçlarına ulaşmaları için büyük bir kanlı senaryoya alet edildiklerini söyledi. Her gün gariban halk çocuklarının öldüğünü, ocaklara ateş düştüğüne dikkat çeken Yüksel, "Bu kanlı çatışmayı durdurmak zorundayız.Onlarca çocuk yaşamını yitiriyor. Güneydoğu'da çatışmaların olduğu kentlerde insanlar hayattan kopmuş. Aylarca, günlerce sokağa çıkma yasağı altında, çocuklarının ölüsüyle bir hafta geçirmek zorunda kalan insanlar var. Buradan sesleniyorum. Ne Cumhurbaşkaın Tayyip Erdoğan'ın ne de PKK'nın kimin ölüp ölmediği umurlarında değil. İkisi de kendi hedeflerin ulaşmak için insanları hiçe sayıyorlar. Bu kanlı savaşın durdurulması gerekiyor. İzmir'den, çok farklı kültürlerin, inançların bir arada barış içinde yaşayabildiği kentten güçlü bir ses ile bu drama 'Dur' dememiz gerekiyor" dedi.

Alaattin Yüksel, Can Dündar ve Erdem Gül'ün çok önemli bir haberi yaptıkları için tutuklu olduklarını söyledi. Devrim Şehidi Kubilay'ın anma törenlerinde Menemen Belediye Başkanı CHP'le Tahir Şahin'in konuşmasının programdan çıkartılması konusunda konuşan Yüksel, "Programdan basın da çıkartılmıştı. Milletvekili arkadaşlarımızın Genelkurmay'ı aramaları sonucu basına izin çıktı. Belediye başkanımıza için çıkmadı. Muhtemelen çok yukarılardan gelen emirle oluşturulmuştur, Vali ve Kaymakam eliyle bize tebliğ edilmiştir. Biliyoruz ki emir yukarılardan gelmiştir" diye konuştu.

PARTİLERE İZMİR ÇAĞRISI

Yüksel, başta TBMM'de grubu olan AKP, MHP ve HDP olmak üzere tüm partilere de İzmir'in sorunlarının çözümü için bir araya gelme çağrısı yaptı. CHP'nin İzmir'de iktidar olduğunu ancak katılımcı demokrasiyle benimsemiş bir parti olduklarını belirten Yüksel, "Biz seçildik. Siz karışmayın mantığında değiliz. Biz sizi dinlemeye hazırız. Oluşturulan projeleri Ankara'nın engellemesine fırsat vermeyelim. Ankara'da sorunları birlikte çözelim. Kentin gelişmesin birlikte katkıda bulunalım. Ortak çalışma içinde olmayı öneriyorum" dedi. Yüksel konuşmasının ardından eski başkan Serter'e bir demet çiçek verdi.

SERTER DEVRETTİ

İl Başkanlığı görevini Yüksel'e devreden Serter ise yaptığı konuşmada 11.5 ay önce başladığı görevini, kendisini 2004 yılında belediye meclis üyesi yapan ağabeyine devretmekten keyifli olduğunu söyledi. Sertel, "11.5 ayda üç büyük seçim geçirdik. 1 Kasım seçimlerinde Yüzde 47 oy oranını yakaladık. Önümüzdeki iki yılın başarılı süreç olacağına inanıyorum. Başkan'a gönülden başarı diliyorum" dedi. Devir teslim töreni sonrası Yüksel ve yeni il yönetim kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk heykeline çelenk bıraktı. Yüksel burada yaptığı konuşmada hedeflerinin 30 ilçede iktidar olmak olduğunu söyledi. Yüksel, tek adam olmayacağını, kararları örgütler birlikte alacağını belirtti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaattin Yüksel Bedri Serter İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title