Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Partimizden Mustafa Sarıgül'e yönelik bir eğilim var. Sayın Sarıgül'ün de partimize üyeliği ve aday adaylığı konusunda bir irade söz konusu. Bu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Partimizden Mustafa Sarıgül'e yönelik bir eğilim var. Sayın Sarıgül'ün de partimize üyeliği ve aday adaylığı konusunda bir irade söz konusu. Bu iki iradenin buluşması gerekiyor" dedi.

Sarı, partisinin kent merkezindeki bir otelde düzenlediği aday adayları eğitim programı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim çalışmalarının belirli bir takvim dahilinde yürütüldüğünü söyledi.

Eğitimlerin aralık sonuna kadar aday adaylarını kapsayarak sürdürüleceğini anlatan Sarı, " Zonguldak'ta bir bölge toplantısı şeklinde gerçekleştiriyoruz. Eğitim toplantıları, örgütümüzü güçlendirecek, üyelerimizin niteliğini artıracak. Özellikle aday adaylarının eğitiminde seçim dönemindeki çalışmalarda propaganda amaçlı bilgileri paylaşmak adına bir program içeriği belirledik. Bu içeriği arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Eğitimlerde söylem birliği sağlamak ve teknik bazı konularda bilgiye dayalı bir süreç yönetimi için belirlediğimiz içerik uygulanıyor" diye konuştu.

Sarı, "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün aday adaylığı için neler söyleyeceksiniz" şeklindeki soruyu "Mustafa Sarıgül, henüz partimizin üyesi değil. Biliyorsunuz bu eksende yürütülen ve kamuoyunda ilgi uyandıran durum söz konusu. Sayın Sarıgül, partimize üyelikle ilgili başvurusunu yenilediği, bu konudaki iradesini bize yansıttığı zaman tüzük uyarısında yürümesi gereken prosedür işleyecek" diyerek yanıtladı.

İşlemlerinin ardından Sarıgül'ün yetkili organların uygun gördüğü koşullarda üyelik kabulünün gerçekleşeceğini vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:

"Böyle bir süreçteyiz. 'Daha ötesinde düşünce belirtmek çok da uygun değil' diye düşünüyorum ama karşılıklı bir iradenin varlığı çok açık. Partimizden Mustafa Sarıgül'e yönelik bir eğilim var. Sayın Sarıgül'ün de partimize üyeliği ve aday adaylığı konusunda bir irade söz konusu. Bu iki iradenin buluşması gerekiyor. Genel başkanımız dün güçlü bir vurguyla bu konudaki tutumunu yansıttı. Bir davet olduğu zaten açık. Karşılıklı iradelerin buluşacağı bir platform gerekiyor."

- Yeni anayasa görüşmeleri

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Sarı, özgürlükçü anayasa konusunda çalışmaların sürdüğünü anımsattı.

"Anayasa Uzlaşma Komisyonu daha önceden belirlenmiş kriterler doğrultusunda çalışmasını sürdürüyor" diyen Sarı, "60 maddelik paket üzerinde değerlendirme söz konusu. Henüz partimizin kurullarıyla ilgili değerlendirme yapılmadı ancak CHP olarak Türkiye'nin özgür, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasi anlayışıyla yönetilmesini istiyoruz. Bu doğrultuda yapılacak her çalışmaya katkı vermek isteğindeyiz. çalışmaları da bu yönde yönlendime azmindeyiz" şeklinde konuştu.

Sarı, bazı BDP'li milletvekillerinin Halkların Demokratik Partisine (HDP) geçeceği, CHP'den de bu partiye katılım olacağı iddiasına ilişkin ise yeni kurulan partinin siyasal hayata katkı için misyon üstlenmesi gerektiğini belirterek, "Diğer konuyu ise tümüyle spekülasyon olarak değerlendiriyorum. Ben böyle bir şey duymadım" dedi.

Milletvekillerin Meclise başörtülü girmesi hakkındaki düşüncesinin sorulması üzerine Sarı, "Henüz kimse Meclise başörtülü girmedi. Rahmetli eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in dediği gibi 'Meclis, cumhuriyete meydan okuma yeri değildir. Giren olduğunda ayrıca değerlendiririz. Milletvekili arkadaşlarımız, Meclis gurubumuz, bu konuda sağduyuyla ve Türkiye'de demokrasinin gereğini gözeterek davranmaya hazır" ifadesini kullandı.

Sarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisini 1940'lı yıllarda yol vergisi almakla eleştirdiği sözlerin hatırlatılması üzerine şunları dile getirdi:

"Yol inşaatına katılmayanlardan alınan yüzde 40'lık vergiyi hesaplaşma konusuna dönüştürdü. Bu sabah dinlediğim çok çarpıcı bir haber vardı. Türkiye'de merdiven altı fuhuştan söz ediliyor. Merdiven altında fuhuş yapan 50 bin kişiden bahsediliyor. Bu 50 bin kayıt dışı fuhuş işçisinin elde ettiği gelirden yüzde 4 vergi alınması hesaplanıyor. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. AKP'nin iktidarı boyunca Türkiye'yi getirdiği nokta 50 bin fuhuş işçisi. AKP, aldığı yüzde 4'lük bu vergiyle aslında sosyal bir kaynak mı yaratıyor? Kadınlara yapacağı sosyal yardımlar ancak fuhuş sektöründen gelen gelirlerle mi oluşacak? Bunu dikkatlerinize sunuyorum."

Program, basına kapalı devam etti.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayınlayan: Kemal Kaymak

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Sarıgül Zonguldak Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title