Haberler

Chomsky'den Kıyamet Tahminleri

Güncelleme:

21'inci yüzyılın en önemli filozoflarından Noam Chomsky, son kitabı Nükleer Savaş ve Çevre Felaketi'nde kıyamet senaryolarını birer birer sıralıyor.

Sorumlulularını tek tek işaret ediyor, insanlık suçu işleyen liderlerin Naziler gibi cezalandırılması gerektiğini söyleyerek Nürnberg Mahkemelerini göreve çağırıyor!

Nükleer Savaş ve Çevre Felaketi İnkılâp Kitabevi'nden çıktı!

Yaşayan en önemli filozoflardan Noam Chomsky, son kitabında insan türünün sonunu hazırlayacağını ileri sürdüğü nükleer savaş ve çevre felaketlerine dikkat çekiyor. Erozyon, barajlar inşa etme, Amazon ormanlarının katli gibi ekolojik sorunlara parmak basan Chomsky, bu felaket senaryolarının oluşmasında baş sorumlunun ABD olduğunu dile getirerek, "Dünya defalarca çevre felaketinin ve nükleer savaşın kıyısından döndü. Buna rağmen bu senaryoların oluşmasının başrol oyuncusu olan ABD, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmedi," diyor.

Büyük şirketler bilimi yönlendiriyor…

Dev şirketlerin üniversiteler ve araştırmacı kurumlara bilimsel araştırmalara destek vermek görüntüsü altında maddi destek verdiğini dile getiren Chomsky, "Bunun karşılığında öğretim üyesi seçimlerinde etkin rol oynama şansına kavuşan şirketler, araştırmaları kendi lehlerine yönlendiriyorlar," tespitinde bulunuyor ve adları ciddi biçimde politik manipülasyon iddialarıyla anılan Koch Biraderleri işaret ediyor.

ABD Başkanı Obama'ya savaş açtığı iddia edilen ve 80.000'den fazla çalışanı olan Koch Biraderlerin, şirketlerinin benzen (en tehlikeli kanserojen maddelerden) salınımı konusunda üniversiteleri ve araştırma kurumlarını yönlendirdiğini dile getiriyor.

Irak'ın nükleer gücünü ABD sağladı…

Amerika'nın enerji politikalarının özellikle gelecek kuşaklar üzerinde son derece önemli etkileri olduğunu dile getiren Chomsky, "Şah döneminde İranlı öğrenciler açık bir biçimde ABD'ye getirildi ve MIT'de nükleer mühendislik bölümünde eğitim almaları sağlandı. Bu öğrenciler ilerleyen yıllarda İran'ın nükleer silah üretmesindeki bilimsel gücü oluşturdu. Reagan ve Bush, Saddam Hüseyin ile yakın ilişkiler içindeydi. İran- Irak Savaşı'nı ABD'nin yardımıyla Irak'ın kazanması sağlandı. Bush 89'da Iraklı nükleer mühendisleri ileri düzeyde eğitim görmeleri için ABD'ye davet etti ve süreçte ABD, Irak'ı nükleer silah bulunduğu gerekçesiyle dünya kamuoyunun desteğini de arkasına alarak işgal etti," tespitinde bulunuyor.

Felluce, Hiroşima'dan ağır sonuçlar yarattı…

Felluce Katliamı'na dair de çarpıcı tespitlerde bulunan Noam Chomsky, Uluslararası Çevre Araştırmaları ve Halk Sağlığı dergisinin (International Journal of Environmental Research And Public Health'in) incelemelerini de okurlarıyla paylaşıyor. Irak'ın 2004'te ABD tarafından bombalanan Felluce kentindeki bebek ölümü, kanser ve lösemi vakalarındaki çarpıcı artışa dikkat çeken Chomsky, "Felluce saldırısının ardından bu ölüm ve kanser vakaları, 1945'te Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarından sağ kurtulanlarda görülen benzer vakaların sayısını aşıyor," diyor.

Nazilere uygulanan ceza, Bush ve Blair'a da uygulanmalı…

Iraklı ve İngiliz doktorlar tarafından yapılan incelemelerde ise tüm kanser vakalarında 4 kat, 14 yaş altı çocuklardaki kanser vakalarında ise 12 kat artış görüldüğünü dile getiren Chomsky, "ABD ve İngiltere'nin Irak istilası, tüm savaş suçlarının kötülüğünü içeriyor. Bu söylem Nazi savaş suçlularını bu suçu işlemekten ölüme mahkûm eden Nürnberg Mahkemelerinin ifadesi," diyor ve ekliyor: "Bush, Tonny Blair ve suç ortaklarının Nürnberg'te oluşturulmuş yasal ilkelere tabi olması gerekiyor. En azından ABD ve İngiltere Irak'a karşı işledikleri suçlar için ağır savaş tazminatları ödemeliler."

İş dünyası, dindarları manipüle ediyor!

İş dünyasının liderlerinin laik ve liberal olmalarına karşın, dini argümanları kullanarak dindarları bilimsel ispatı olan konularda bile kendi çıkarlarına yönelik manipüle ettiğini dile getiren Chomsky, BM İklim Değişikliği Konferansı'nda Occupy Wall Street olaylarına atıfta bulunan bir öğrenciyi de es geçmiyor: Uzun vadeli düşünmek marjinallik değildir. Marjinal olan gezegenin iklimini tamamen değiştirmek ve milyonları iklim değişikliğiyle ölüme mahkûm etmektir. Marjinal olan değişimin elimizin altında olduğunu inkâr etmektir. 2011 sessiz çoğunluğun sesini bulduğu yıldı. Diptekilerin tepedekileri salladığı yıldı. 2011 marjinal olanın gerçeğe dönüştüğü yıldı.

Her tespitiyle olay yaratan Noam Chomsky'nin son kitabı Nükleer Savaş ve Çevre Felaketi, İnkılâp Kitabevi'nden çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Noam Chomsky İran Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title