Haberler

Çetinkaya: "16. Türk Devleti MHP'nin Teminatı Altında"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanlığı, referandum süreciyle ilgili bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanlığı, referandum süreciyle ilgili bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, "Biz Milliyetçi Hareket mensupları olarak 16 Nisan'da, 16. Türk devletinin bekası ve aydınlık geleceği için kararlıyız" dedi.

MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, MHP TBMM Grup Başkanvekillerinden Erhan Usta'nın da katıldığı Çubuk, Akyurt ve Kahramankazan'da, teşkilat mensupları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarların katıldığı toplantılarda açıklamalarda bulundu. Çetinkaya, Türkiye'nin çok çetin sorunlarından Milliyetçi Hareket Partisi'nin Lideri Devlet Bahçeli'nin ileri görüşlülüğüyle kurtulmaya başladığına dikkat çekti.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, konuşmalarında özetle şunları söyledi:

Türklüğün bekası için evet

"Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Teşkilatı olarak siyasi gelişmeleri değerlendirme ve 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili bilgilendirme toplantısı için bir arada bulunuyoruz.

Milliyetçi Hareket'in felsefesi her zaman önce ülkem ve milletim olmuştur. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli, ileri görüşlülüğüyle dir. Dolayısıyla MHP'nin geleneğinde ülke meselelerine seyirci kalmak yok, inisiyatif alıyor. İşte burada da biz yine bir inisiyatif almış durumdayız

Milliyetçi Hareket mensupları olarak 16 Nisan'da Anayasa referandumu nedeniyle önümüze konacak sandığa gideceğiz ve hep birlikte aziz milletimiz için, devletimiz için, Cumhuriyetimiz için, Türklüğün bekası için ve 16. Türk devletinin teminatı için evet mührünü vuracağız."

"MHP Mührünü vurdu

MHP Ankara İl Başkanlığı'nın siyasi gelişmelerle ilgili bilgilendirme toplantılarına katılan TBMM MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta da, gündemle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Usta, yapılan anayasa değişikliğinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin kırmızı çizgisi olan Anayasanın ilk 4 maddesini güvence altına aldıklarını ifade ederek "Anayasa değişikliği konusunda uzun çalışmaların ardından önemli düzenlemeler yapıldı. Şunu ifade edeyim ki, bu değişikliklere Milliyetçi Hareket Partisi olarak mührümüzü vurduk. Geçmişte Anayasanın ilk dört maddesini değiştirmekten söz edenler MHP'nin kararlı tutumu karşısında doğruyu gördüler" diye konuştu.

Her türlü yetkiyi kullanıp sorumluluğu olmayan bir Cumhurbaşkanlığı sisteminden yetkisi karşısında sorumluluğu olan ve gerektiğinde yargılanabilecek bir sisteme geçiş yapılacağına dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, şöyle konuştu:

"Mevcut anayasamız cumhurbaşkanının yargılanmasına imkan vermiyor, sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor, o da yürürlükten kaldırıldığı için onun da bir geçerliliği yok. Yargılanma açısından baktığımızda yeni anayasa diktatörlük veya tek adamlık getirmiyor. Tam tersine var olan tek adamlığı bozuyor." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Fatih Çetinkaya Erhan Usta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title