Haberler

Çan'da Şehitler İçin Saygı Yürüyüşü Düzenlendi

Çan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında binlerce vatandaş Şehit aileleri ile birlikte, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Halil İbrahim Eriç ve tüm şehitler için Saygı Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Çan'da Şehit olan Binbaşı Ercan Kurt, Piyade Çavuş Özgür Kahveci, Uzman Çavuş Yasin Bayraktar ve Halil İbrahim Eriç'in posterlerini taşıyan gençler ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, Çan Atatürk Şehir Meydanından yürüyüşe başladı. Dr. İbrahim Bodur caddesi, Sevgi yolu ve Bülent Ecevit Caddesinden sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş Çan Atatürk Şehir Meydanında son buldu. Şehitler için Saygı yürüyüşüne, Çan İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Terzialan Belde Başkanı Tuncay Göymen, İlçe Garnizon Komutanı Jan. Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, Sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşte konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, "Bu akşam yürümemiz belki simgesel bir şeydi ama anlamı şuydu; bakın, biz Halil İbrahim kardeşimizi, şehidimizi unutmadık, kalbimizde bunu göstermek için yürüdük. Her ülke bir toprak parçası üzerine kurulmuştur ama her ülke vatan değildir. Bizim ülkemiz vatandır, çünkü şehit kanıyla kazanılmış bir topraktır. Onun için nasıl ki tarihte bir çok şehit verdiysek en son Halil İbrahim kardeşimiz, Çan'dan bir şehidimiz, inşallah mekanı cennet olsun. Allah keşke hepimize şehit olmayı nasip etse. Çan'da bu akşam herkes bu hassasiyeti gösterdi. Şehidimize olan vefamızı gösterdik. İnşallah Çan'da onun adını da yaşatacağız. Şehit olmak kolay değildir. Parayla yada çalışarak bazı rütbelere gelebilirsiniz ama şehit olmak için canınızı vermeniz gerekir. Çok zor bir şeydir ve Halil İbrahim Kardeşimize nasip oldu bu" dedi. Çan'da şehitlerin adının yaşayacağını belirten Başkan Kuzu'nun konuşmasının ardından dua edilerek ve İstiklal Marşı okunarak program sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cizre PKK Çan Güncel Haberler

title