Haberler

Bumiad Üyeleri İftarda Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) üyeleri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programında buluştu.

Programda konuşan BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, "BUMİAD olarak bu yıl 10'uncu yılımızı kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. 10'uncu yılımıza daha da büyüyen bir BUMİAD ailesi olarak devam edeceğiz" dedi.

BUMİAD'ın Ramazan ayının birlik ve beraberliğini paylaşmak için İTÜ Evinde düzenlediği iftar programının konukları, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan, BUMİAD geçmiş dönem Başkanı M. Orhan Efe, Uzay Havacılık Teknoloji ve Eğitim Kulübü (UTEK) Kurucu Başkanı Ferdi Tercanlıoğlu, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, BİSİAD Başkanı Dağhan Uzgur, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ayla Efe, ARSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Tansi, geçmiş dönem Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek, Araştırmacı-Yazar Mustafa Atmaca ile STK ve kamu kurum temsilcileri ile çok sayıda BUMİAD üyesi oldu.

"BUMİAD ailesi büyümeye devam edecek"

İftar programında bir selamlama konuşması yapan BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, Ramazan ayının huzurlu ve bereketli bir şekilde geçmesini diledi. Bozdemir, "BUMİAD kurulduğu günden bu yana Bursa'nın ve Türkiye'nin sorunlarıyla birebir ilgilenmiş, projeler ve çözüm önerileri sunarak şehrine ve ülkesine faydalı olmaya çalışmıştır. BUMİAD olarak bu yıl 10'uncu yılımızı kutlama heyecanı içerisindeyiz. 10'uncu yılımıza daha da büyüyen bir BUMİAD ailesi olarak devam edeceğiz" dedi.

"Öncü projelerimizi sürdüreceğiz"

BUMİAD'ın her zaman öncü projelere imza attığına dikkat çeken BUMİAD önceki dönem Başkanı M. Orhan Efe ise, "BUMİAD çatısı altında kurduğumuz UTEK'in uçuş okulunun açılışını geçtiğimiz günlerde hep beraber gerçekleştirdik. Böylece gençlerimizi yetiştirerek, onlara yeni iş alanları sunmayı hedefledik. Bundan sonraki dönemde de Başkanımız Şaban Bozdemir önderliğinde, bu tarz öncü projelere devam edeceğiz" diye konuştu.

Yeni üyelere, üyelik beratları takdim edildi

Açılış konuşmalarının ardından yeni BUMİAD üyeleri Serhat Akgün, Tuncay Durgut, Ayşe Çakır, Hasan Tuğcu ve Ozan Turhan'a üyelik beratları Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan, BUMİAD geçmiş dönem Başkanı M. Orhan Efe ve UTEK Başkanı Ferdi Tercanlıoğlu tarafından takdim edildi.

"Bursa, Çanakkale Savaşında en çok şehit veren illerden biri oldu"

Yeni üyelerin üyelik beratlarının takdiminin ardından programının konuk konuşmacısı olan Araştırmacı-Yazar Mustafa Atmaca, BUMİAD üyelerine Çanakkale Savaşı hakkında bir sunum yaptı.

Atmaca son açıklanan sayımlara göre Çanakkale Savaşında Bursa'nın 6 bin 121 şehitle en çok şehit veren illerden biri olduğunu söyledi. 18 Mart'taki büyük zaferin ardından, gerçek kanlı ve sert savaşların 25 Nisan'da başlayan kara savaşları olduğunu belirten Atmaca, "25 Nisan'da başlayan ve 8,5 ay süren kara savaşları birçok kahramanlığın, yaşandığı kanlı savaşlar olmuştur. Ancak ne yazık ki ülkemizde bu savaşlar ve sonrasında kazanılan zafer 18 Mart Zaferi kadar değer görmüyor" dedi.

"Savaşta galip gelmemizdeki en önemli faktörlerden biri Mustafa Kemal'di"

Mustafa Kemal Atatürk'ün kara savaşları başlamadan önce Çanakkale bölgesinde araştırmalar yaptığını ve buna göre stratejiler geliştirdiğini söyleyen Atmaca, "Mustafa Kemal kara savaşları başlamadan önce tam olarak hazırlanmış bir şekildeydi. Çanakkale'de savaşan her asker aynı vatanperverlikle, kahramanlıkla savaştı. Fakat bu savaşlarda galip gelmemizdeki en önemli faktör askeri ve stratejik dehasıyla, savaş sürecinde verdiği doğru kararları ve iradeli duruşuyla Mustafa Kemal olmuştur" şeklinde konuştu.

"Tam bağımsız Türkiye yolunda çalışmaya devam edeceğiz"

Çanakkale'de kazanılan zaferin Milli Mücadele'nin de önünü açtığını vurgulayan Atmaca, "Atatürk'ün Çanakkale'deki üstün başarısı onun Milli Mücadele'ye önderlik etmesini sağlamıştır. Çanakkale'de aldığı kararlar, orada kazandığı tecrübe Mustafa Kemal'in Samsun'a hazır bir şekilde gelmesine imkan vermiştir. Yani diyebiliriz ki; Çanakkale Samsun'u, Samsun'da Türkiye Cumhuriyeti'ni doğurmuştur. Bizler de bağımsız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Mustafa Kemal'in ilkeleri doğrultusunda, tam bağımsız, demokratik bir Türkiye yolunda çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Araştırmacı-Yazar Mustafa Atmaca'ya gecenin anısı olarak BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir ve BUMİAD önceki dönem Başkanı M. Orhan Efe tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title