Haberler

Borusan Quartet ve Dostları Sahnede

Güncelleme:

"Borusan Quartet ve Dostları" konserinden elde edilecek gelir, genç müzisyenlerin eğitimleri için oluşturulan fona aktarılacak.

Türkiye'nin ilk ve tek oda müziği atölyelerini Kapadokya'da gerçekleştiren Klasik Keyifler Müzik Derneği tarafından düzenlenen ve 17 Mayıs akşamı Süreyya Operası'nda gerçekleştirilecek "Borusan Quartet ve Dostları" konserinden elde edilecek gelir, genç müzisyenlerin eğitimleri için oluşturulan fona aktarılacak.

Dört senedir Kapadokya'da oda müziği atölyeleri ağırlıklı uluslararası bir festival gerçekleştiren KK (Klasik Keyifler) beşinci yılında 'Herkes İçin Müzik' ve '1001 Konser' isimli projelere hazırlık olarak düşünülen eğitim atölyeleri düzenleyecek. Bu atölyelere katılacak genç müzisyenlerin masraflarını karşılamak ve verilecek burslara katkı sağlamak amacı ile Türkiye'nin önde gelen oda müziği topluluklarından Borusan Quartet (Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun, Çağ Erçağ) ve müzisyen dostları İris Şentürker, Ferhat Göksel, Bülent Evcil ve Özgür Mert Esen Süreyya Operası'nda bir konser düzenleyecek.

17 Mayıs Cuma akşamı Kadıköy Belediyesi'nin de destekleriyle gerçekleştirilecek konserden elde edilen gelir, KK (Klasik Keyifler) eğitim atölyeleri için oluşturulan burs fonuna aktarılacak.

Klasik Keyifler hakkında:

Klasik Keyifler (KK) temel olarak Türkiye'deki oda müziği dünyasını geliştirecek bir mekanizma oluşturmayı amaçlıyor. Bu hedefle yeni konser mekanları, yeni ve farklı konser ve eğitim atölyesi formatları ve yeni seyirci kitleleri yaratmak ve bunlar sayesinde, genç sanatçılara eğitsel imkanlar, performans tecrübesi kazanacakları olanaklar ve iş imkanları yaratıyor. KK'nın bir diğer amacı ise yurt çapında geniş ve güçlü bir ağ kurarak toplumun farklı katmanlarına müziğin dili ile ulaşabilmek.

KK; şimdiye dek 12 farklı ülkeden 84 sanatçı hocanın ve 8 farklı ülkeden yarısı burslu 307 öğrencinin katıldığı 20 eğitim atölyesini ve 95 konseri başarıyla tamamladı ve 9.000 civarında dinleyiciye ulaştı. "Genç profesyoneller" den oluşan burslu stajyer öğrencilerini, özellikle girişimci ve yaratıcı olmak, yeni fikirler üzerinden kendi projelerini geliştirmek konusunda eğiten KK, bu projelerin gerçekleştirilmesi için artistik ve finansal destek sağlıyor.

KLASİK KEYİFLER İÇİN: BORUSAN QUARTET ve DOSTLARI

Yer: Süreyya Opera Sahnesi, Kadıköy, İstanbul

Tarih: 17 Mayıs 2013 Saat: 20.00

Program:

G. Verdi, String Quartet Mi Minör

A. Dvorak, Piyano Quintet

Piyano: İris Şentürker

B. Öcal, Eski İstanbul (Quartet için)

Düzenleyen: İlyas Mirzayev

W. A. Mozart, Clarinet Quintet

Klarinet: Ferhat Göksel

Serkan Gürkan, Tango Feeling (Quartet için)

W. A. Mozart, Flute Quartet Re Major

G. Briccialdi, Venedik Karnavalı op 106

Flüt: Bülent Evcil

Anonim Karahisar Kalesi (Quartet için)

Düzenleyen: Oğuzhan Balcı

U. C. Erkin, Piyanolu Beşli

Piyano: Özgür Mert Esen

Biletler: 35 TL ve 50 TL. Süreyya Operası gişesi ve Biletix'de.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ferhat Göksel Bülent Evcil Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title