Haberler

Bisikletle Dünya Turuna Çıkan Tayvanlı Türkiye'de

Bisikletle dünya turu yapma hayalini gerçekleştirmek için yola çıkan Tayvanlı Jacky Chen, rotasındaki 33. ülke olan Türkiye'ye ulaştı.

Dünya turuna 2015 yılında Alaska'dan başlayan Chen, 3 yılda 32 ülkeyi bisikletle geçtikten sonra doğum günü olan 27 Şubat'ta Türkiye'ye girdi.

Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilciliğinde AA muhabirine açıklama yapan Chen, arkadaşlarına dünyayı göstermek ve gençlere örnek olmak amacıyla "Jacky Chen Bisikletle Devrialem - Go or Die (Git ya da Öl)" adlı Facebook sayfasını oluşturduğunu söyledi.

Yola çıkmadan önce 2 yıl boyunca planlama yaptığını, para biriktirdiğini ve en sonunda elektrik mühendisi olarak çalıştığı işinden ayrıldığını belirten Chen, "Yola çıkma sebebim arkadaşlarımla dünyanın güzelliklerini paylaşmak ve hayalini kurduğum bisikletle dünya turunu hayata geçirmekti." diye konuştu.

Alaska'dan başladığı turunda Amerika kıtasını katettikten sonra uçakla Avrupa'ya Geçen Chen, "Hava şartlarından dolayı sadece Avrupa'nın güneyindeki ülkeleri gezdim. Ancak Türkiye'ye girdiğim hafta çok soğuk ve karlıydı. Yolculuğumun en zorlu noktası oldu." ifadelerini kullandı.

Kanada'da bisikleti çalındı

Alaska'dan başladığı dünya turunda 3 yılı geride bırakan Chen, yol boyunca birçok macera yaşadığını belirtti. Alaska ve Kanada'da geçen yolculuğu sırasında sık sık kamp kurduğunu söyleyen Chen, "Kamp kurduğum yerlerde çakallar yemeklerimi çalmaya çalıştılar. Yol boyunca karşıma ayılar çıktı ama saldırmadılar." dedi.

Chen, Kanada'nın Vancouver şehrinde çalınan bisikletinin bir gün sonra polis tarafından bulunduğunu ifade etti.

Girişimine sponsor olan Tayvanlı bir bisiklet firması tarafından Meksika'da kendisine yeni bisiklet hediye edildiğini belirten Chen, bu firmanın katkılarıyla gittiği her ülkede yeni lastik ile dişli verildiğini ve bisikletinin bakıma alındığını kaydetti.

Türkiye'de insanlar evine davet etti

Türk halkı tarafından her gittiği yerde ilgiyle karşılandığını söyleyen Chen, evlerde misafir edildiğini ve Türklerin kendisine sık sık yemeğe davet ettiğini dile getirdi.

Chen, bazı noktalarda akaryakıt istasyonlarında kamp kurduğunu, buralarda sürekli çay ikram edildiğini de gülerek anlattı.

Güvenlik noktasında sıkıntı yaşamadığı Türkiye'de en çok İstanbul ve İzmir'i beğendiğini belirten Chen, Avrupa ve Türkiye'de otoyollarda kaza tehlikesi atlattığını kaydetti.

Chen, 100'den fazla ülkeyi gezmek için 5 yıllık bir plan yaptığını ifade ederek yolculuğunu bir yıl daha uzatmaya karar verdiğini, 2021'de Tayvan'a ulaşacağını söyledi.

Türkiye'nin ardından Bulgaristan'a dönüp oradan da Kuzey Avrupa'ya gidecek olan Chen'in bir sonraki durağı ise Afrika olacak. Chen daha sonra, Kafkaslar, Orta Asya, Güney Asya ve Pasifik ülkelerine geçecek.

Deneyimlerini kitaplaştırmak istiyor

Ülkesine döndükten sonra yeni maceralar için plan yapacağını söyleyen Chen, ancak şu an dünya turuna odaklandığını kaydetti.

Chen'in turunu tamamladıktan sonra gerçekleştirmek istediği bir diğer hayali ise deneyimlerini anlattığı bir kitap yazmak ve okullarda konferanslar vermek.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Taipei Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title