Haberler

BİK Genel Müdürü Duran, kurumun 2021 yılı faaliyetlerini değerlendirdi Açıklaması

Güncelleme:

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, resmi ilan ve reklamların yayınlanmasıyla basına sağlanan kamu desteğinin, 2021 yılı sonu itibarıyla 606 milyon Türk lirasını bulduğunu bildirdi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, resmi ilan ve reklamların yayınlanmasıyla basına sağlanan kamu desteğinin, 2021 yılı sonu itibarıyla 606 milyon Türk lirasını bulduğunu bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Türkiye genelinde faaliyet gösteren BİK'in yetkileri kapsamında, resmi ilan ve reklam alma hakkına haiz 982 gazete bulunduğu aktarıldı.

BİK'in 1961 yılından beri Türk basınının kamudaki en büyük destekçisi olduğu belirtilen açıklamada, kurumun aynı zamanda Basın Ahlak Esasları'na yönelik uygunluk denetimleri ile basının görevlerini ifa ederken, oluşabilecek ihlallerin de önüne geçtiği vurguladı.

Basın İlan Kurumunun 2021 yılı faaliyetleri

Açıklamada, kurumun 2021 yılı faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerine yer verilen BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, 2 yıllık süre zarfında 45 ili ziyaret etme fırsatı bulduklarını ve bu illerdeki basın temsilcileriyle buluşarak, sektörün durumu ve geleceği adına istişarelerde bulunduklarını, bu toplantılardan çıkan değerlendirmeleri baz alarak mevzuat çerçevesinde çalışmalarına yön verdiklerini belirtti.

Pandemi başta olmak üzere yaşanan gelişmelerden etkilenen gazeteler ve gazeteciler için çok sayıda destek paketi hazırlayarak sektörün nefes almasını sağladıklarını ifade eden Duran, şu bilgileri paylaştı:

"Resmi ilan ve reklam alan süreli yayınların yerine getirmek zorunda olduğu şartlardan olumsuz etkilenmemeleri ve gazetecilik faaliyetlerini eksiksiz sürdürebilmeleri için aldığımız tedbirlerden fiili satışla ilgili maddenin süresini 28 Şubat 2022'ye kadar uzattık. Kurumumuz tarafından 2021 yılında; 2 bin 367 basın mensubuna, 14 milyon 352 bin Türk lirası faizsiz borç para verildi, 6 gazeteye 1 milyon 240 bin Türk lirası kredi açıldı, 78 gazeteci derneğine ise 350 bin Türk lirası yardım yapıldı. Yine Lozan Barış Antlaşması kapsamındaki topluluklarca (Ermeni, Rum ve Yahudi) çıkarılan 9 gazeteye de 2021 Şubat'ta 350 bin Türk lirası yardım yapıldı. Resmi ilan ve reklamların yayınlanmasıyla basına sağlanan kamu desteği, 2021 yılı sonu itibarıyla 606 milyon Türk lirasını buldu."

"Türk basınının yanında olmaya devam edeceğiz"

"Yerel Basında Reklamcılığın Geliştirilmesi, Dijitalleşme ve Sosyal Medya" başlıklı eğitimlere 70 ilden 816 sektör çalışanının katıldığını aktaran Duran, kalkınma ajansları, İŞKUR ve KOSGEB ile yürüttükleri ortak projelerden ise 189 kişinin istifade ettiğini, bu etkinliklere katılan 1005 kişinin eğitimlerin sonunda sertifikalarını aldıklarını bildirdi.

Rıdvan Duran, kamu yayıncılığı konusundaki iddialarını "Basının Gözünden Ayasofya" ve "Hatay Devleti Resmi Gazetesi" adlı iki kitapla sürdürdüklerini belirterek, "Geriye oldukça verimli bir yıl bırakırken, umut, azim ve kararlılık ile yeni yıla hazırlandığımızı, Türk basınının yanında olmaya devam edeceğimizi ifade etmek isterim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title