Haberler

Berlusconi'ye 'Timsah' Cezası

Güncelleme:

Başbakan Berlusconi hakkında verilen 7 yıl hapis ve ömür boyu kamu hizmetinden men cezaları, ilginç bir tesadüfü ortaya çıkardı.

İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi hakkında verilen 7 yıl hapis ve ömür boyu kamu hizmetinden men cezaları, ilginç bir tesadüfü ortaya çıkardı. Berlusconi'nin politik yaşamının ele alındığı 2006 yapımı 'Timsah' filminde de siyasetçiye aynı gerekçeyle, aynı cezanın hak görülmesi dikkat çekti. İtalyan yönetmen Nanni Moretti'nin 2006 yılında beyaz perdeye aktardığı Berlusconi'nin politik hayatını ele alan senaryoda, aynı zamanda Berlusconi'yi canlandıran Moretti, eşine az rastlanır bir tahmine imza attı. 2006 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan 'İl Caimano' (Timsah) filminde Berlusconi'nin siyasi yaşamı 'reşit olmayan biriyle menfaat karşılığı cinsel ilişkiye girmek' ve 'görevini kötüye kullanmak' suçlamalarıyla Milano Mahkemesi tarafından verilen 7 yıl hapis ve ömür boyu kamu hizmetinden men cezalarıyla son buluyordu. Üstelik mahkumiyetin başrol oyuncusu olan savcının gerçekte olduğu gibi kadın olması dikkat çekici. BERLUSCONİ 'MASUMUM'

Filmi adeta gerçek kılan Milano 4'ncü Ceza Mahkemesi kararının ardından açıklamada bulunan Silvio Berlusconi, 'Beraat edeceğime inanıyordum. Çünkü gerçekte beni mahkum etmelerine bir neden yoktu' derken, kararı 'inanılmaz' olarak nitelendirdi. 'Beni bu ülkenin politik hayatından elemeyi deniyorlar' diyen Berlusconi, adalet adına kötü bir sayfa niteliğinde olduğunu savunup, 'Bu bana inanan İtalyanlara hakarettir' dedi. Berlusconi ayrıca, 'Bir kez daha bu zulüme karşı mücadele atmem gerektiğini anladım. Çünkü kesinlikle masumum ve İtalya'nın gerçekten özgür ve doğru bir ülke olması adına her koşulda mücadele vereceğim' ifadesini kullandı.

TEMYİZE GİDECEK

Berlusconi'nin avukatı Niccolo Ghedini ise adliye binası önünde yaptığı açıklamada, kararın kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, temyiz mahkemesine başvurarak karara itiraz edeceklerini söyledi, 'Tam anlamıyla gerçekdışı bir karar' diye konuştu. Kararın temyiz mahkemesi tarafından da onanması halinde Berlusconi'nin Yargıtay'a itiraz hakkı da bulunuyor. DAVA SÜRECİ

2010 yılında Berlusconi hakkında basına yansıyan 'Fas asıllı eskort kız Karima El Mahroug ile reşit olmadan para karşılığı cinsel ilişkiye girdi' ve 'Hırsızlık iddiasıyla gözaltına alınan Karima El Mahroug'un serbest bırakılması için bizzat telefonla emniyet müdürlüğünü arayarak görevini kötüye kullandı' iddaları üzerine Milano Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İddianamenin hazırlanmasının ardından Milano 4'üncü Ceza Mahkemesi'nde 76 yaşındaki siyaset adamının yargılanmasına başlandı. Berlusconi sürecin başından itibaren 'sadece zor durumdaki birine maddi yardımda bulundum' diyerek iddiaları reddetti. Karima El Mahroug da, para aldığını kabul etti fakat, cinsel ilişki kurduğu iddialarını yalanladı. 27 aydır yapılan yargılamada Milano Cumhuriyet Başsavcılığı '6 yıl mahkumiyet ve ömür boyu politikadan men' cezası talebinde bulundu. Kamuoyunda 'Ruby davası' olarak bilinen davanın 50'nci duruşmasında tamamı kadın hakimlerden oluşan mahkeme heyetinin başkanı Giulia Turri kararı açıkladı. Buna göre Berlusconi 7 yıl hapis ve ömür boyu kamu görevinden men cezası aldı.

DÖRT YILLIK MAHKUMİYET YARGITAY'DA

Berlusconi hakkında daha önce de temyiz mahkemesince onanmış 4 yıllık bir mahkumiyet kararı bulunuyor. Berlusconi, sahibi olduğu Mediaset şirketler grubu aracılığıyla bazı filmlerin yayın haklarının satın alınması sırasında vergi kaçırdığı gerekçesiyle bir alt mahkemenin verdiği '4 yıllık mahkumiyet, 5 yıl süresince siyasetten men, 3 yıl süresince özel şirket kuruculuğu ve yöneticiliğinden men' kararı geçtiğimiz ay Milano Temyiz Mahlemesi tarafından herhangi bir değişikliğe gitme gereği görülmeksizin onandı. Berlusconi'nin avukatı Niccolo Ghedini, kararı yüksek mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silvio Berlusconi Nanni Moretti İtalya Milano Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title