Haberler

    Bergüzar Korel: 'İlişkiyi Sağlam Tutmak İçin Kapıyı Kapatman Gerek'

    Sizi dizilerde şarkı söylerken görmüştük. Şimdi albümünüz de var. Artık şarkıcı mısınız?Hayır, değilim. Zaten birinin kapısını çalıp "Albüm yapmak istiyorum" asla diyemezdim. Bu projenin ortaya çıkması Aykut Bey'in (Gürel) beni seçmesiyle alakalı.Düzenlemeleri dinletince vuruldum. Sezen (Aksu) şarkılarının caz altyapılarda yeniden düzenlenme fikri çok hoşuma gitti.

    Sizi dizilerde şarkı söylerken görmüştük. Şimdi albümünüz de var. Artık şarkıcı mısınız?

    Hayır, değilim. Zaten birinin kapısını çalıp "Albüm yapmak istiyorum" asla diyemezdim. Bu projenin ortaya çıkması Aykut Bey'in (Gürel) beni seçmesiyle alakalı.Düzenlemeleri dinletince vuruldum. Sezen (Aksu) şarkılarının caz altyapılarda yeniden düzenlenme fikri çok hoşuma gitti.

    Bütün şarkılar caz altyapılara sahip. Caz eğitiminiz var mı?

    Caz şarkıcısı değilim, kalbimden nasıl geliyorsa öyle söyledim. Bir cazcı olarak değil, oyuncu Bergüzar olarak seslendirdim.

    Sezen Aksu dinleyip size bir yorum yaptı mı?

    Zamanında amatör bir kayıt yapıp Sezen Hanım'ın dizeleri Cemal Süreya'ya ait bir şarkısını söylemiştim. O kaydı dinledikten sonra "30'lu yaşlarının başında ne yaşadın da Cemal Süreya'yı böyle hissederek söylüyorsun" demişti. Albümün bitmiş halini dinlediğinde de güzel yorumlar yaptı.

    Albümdeki şarkılardan sizin için en özeli hangisi?

    Proje bana geldiğinde şarkılar seçilmişti. Ben sadece 'Hayat Sana Teşekkür Ederim' şarkısını söylemek istedim ve onlar da albüme aldı.

    BİREY OLARAK HİÇBİR ŞEYE KENDİM KARAR VEREMEZ HALE GELDİM

    Halit Bey de şarkı söylüyor. Düet falan?

    Hiç aklımıza gelmedi. Ama isterim tabii.

    Ya bir şey soracağım: Hep böyle prenses gibi mi yaşadınız?

    Prensesler gibi bir hayatım olmadı. Çocukluğuma dönüp baktığımda klasik bir Türk ailesi görüyorum. 2005'te babamı kaybetmem ve tanınmaya başlamamla hayat  değişti. Asıl zorluk ondan sonra başladı.

    Ne gibi zorluklar?

    Düşün, 23 yaşımdaydım. ve 'Binbir Gece' dizisiyle bir gecede herkes tarafından bilinir oldum.

    Bu, oyuncu olmak isteyen herkesin hayalini kurduğu bir şey değil mi?

    Zordu. Kendimi ifade edemediğim, haksızlığa uğradığımı düşündüğüm senelerdi. Oyunculuğumla ilgili eleştiriler, haddini aşan açıklamalar halinde her gün gazetelerdeydi. Özel hayatım konusunda magazin sertti. Birey olarak hiçbir şeye kendim karar veremez hale geldim. Sabaha kadar oturup gazetelerde neler çıkacağını beklerdim. O yıllara dair hatırladığım en net his korku!

    O eleştirilere inat, artık kendinizi ispatladığınıza inanıyor musunuz?

    'Karadayı' benim için bir mihenk taşı. 'Feride' karakteriyle birçok ödül aldım. 30 yaşımdan sonra her şey yerine oturdu. Her kadının hayatında kendini keşfettiği bir yolculuk vardır. Ben o yolculuğa yeni başladım diyebilirim.

    Sabahları sokakta eşofmanlı fotoğrafınız çekiliyor... Pazara gidiyorsunuz... Bütün bunlar starlığın kurallarına ne kadar uyuyor?

    Hiçbir zaman starlığa oynamadım. Sırf tanınıyorum diye sokağa makyaj yaparak çıkmam. Öyle bir düzenin bir parçası olamam. Yoksa nefes alamam.

    Yıllardır dizi sektöründesiniz. Sizin için hep bölüm başına 50-100 bin gibi rakamlarda paralar kazandığınız yazılıyor. Doğru mu?

    O rakamlar büyük atmaca.

    'Binbir Gece'deki ahlaksız teklif ya da 'Karadayı'daki öpüşme sahnesi... Bu tip sahneler üzerine günlerce konuşulmasını nasıl yorumluyorsunuz?

    Saçma. Ama dünyanın her yerinde cinsellik hala dikkat çeken bir durum.

    Cinselliğin hala normalleşememesi ve bu kadar dikkat çekmesi sizi korkutuyor mu?

    Bir anne olarak çok korkuyorum. Kendimi çocuğuma "Aliciğim sana hiç kimse isteğinin dışında dokunamaz" derken buluyorum. Ne ara bu kadar kötüleşti dünya? Yoksa hep kötüydü de biz şimdi mi her şeyden haberdarız?!

    Her şeyi bırakıp buralardan gitmek istediğiniz oluyor mu?

    Neden ülkemden gideyim? Burada doğurdum, burada yaşasın istiyorum. Tek korkum çocuğumu bu kötülüklerden nasıl koruyacağım.

    Çözüm ne olabilir?

    Caydırıcı cezalar. Adam "Ben yaparım, yatarım, aftan çıkarım" diye düşünüyor. Caydıran bir şey yok.

    HALİT DENDİĞİNDE AKLIMA İLK GELEN...

    Evlilikte altı yılı devirdiniz... Aşkın ömrü üç yıldır derler...

    Tabii ilk baştaki gibi elin ayağın titremiyor. Ama Ali ve Halit için Allah'a her gün  şükrediyorum.

    Bu kadar göz önünde bir ilişkiyi yıllarca sağlam tutmanın yolu ne?

    Kapını kapatman gerek. Bunu da yıllar içerisinde öğrendim. Hayat, her gün yeni bir şey öğretiyor, büyüyorum.

    Halit Ergenç denince aklınıza ilk gelen şey?

    Hoşgörü. Benim bile kendime acımasızlaştığım dönemde Halit bana değerimi hatırlatan insan.

    Peki Halit Bey'in öpüşme sahnelerinde kıskanıp gerçekten seti bastınız mı?

    Sen de mi Hakan! (gülüyor) Tabii ki öyle bir şey yok. 'Muhteşem Yüzyıl' başlamadan iki sene önce bir Yunan kanalına verdiğim röportajı o diziyle harmanladılar ve böyle haberler çıktı. Yoksa Meryem'le ya da Halit'in hiçbir rol arkadaşıyla sorun yaşamadım.

    İkinci kez anne olmayı düşünür müsünüz?

    Evet, bunun için sabırsızlanıyorum. Tabii ki önce sağlıklı olsun isterim ama bir de kızım olsa harika olur.

    Bu sezon ikinizin de ekranda işi yok... Bu rahat vakitler nasıl geçiyor?

    -  Evde Halit'le akşam birlikte televizyon izliyoruz. Yemekte hepimiz sofrada oluyoruz. Cihangir'de küçük bir kafe açtık.  Hafta sonları dükkana gidiyoruz. Resme, tangoya başladım. Fotoğraf da çekiyorum.

    Bir de sergi açtınız...

    Kadınlar için bir sosyal sorumluluk projesi yapmak istedim. Memeder'le ortak bir proje geliştirdik. Meme kanserini yenmiş kadınların portrelerini çektim. Böyle önemli bir konuda yeterli farkındalığa sahip değiliz. Erken teşhiste kendi kendine muayeneyle hayatlar kurtulabiliyor.

    AYKUT GÜREL: 'İÇİME EN ÇOK ONUN SES RENGİ SİNDİ'

    Neredeyse 30 senedir Sezen Hanım'la (Aksu) beraberiz. Onun şarkıları Türk pop müziğinin bugüne kadar yapılmış en güzel şarkıları. Hep "O şarkılar evrensel müzik dilinde çalınsa ne güzel olur" diye düşünürdüm. Sonra demo kayıtlar yaptık. Kiminle söyleyelim derken eşim Senem (Çapa) oyuncuların içinde çok güzel şarkı söyleyen isimler olduğunu söyledi. YouTube'dan dinleyebildiklerimi dinledim. İçlerinde ses rengi içime en sinen Bergüzar Hanım oldu. Stüdyoya girince başlarda çok gerildi. Ama her şeyi bir defada çözdü. Bu tarzda şarkıları yetenekli ve ünlü isimlerle bir seri haline getirmek istiyorum. İkinci projede de Bergüzar Hanım kabul ederse, yine onunla devam edebiliriz.

    Bergüzar Korel ailesiyle yemekte

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Bergüzar Korel Halit Ergenç Sezen Aksu Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title