Haberler

Ezidilerin Açtığı Arazi Davasında Zırhlı Araç Eşliğinde Keşif Yapıldı

Güncelleme:

Batman'da 35 yıl önce Almanya'ya giden ve arazilerine el konulduğu iddiasıyla köylerine dönmeleri engellenen Ezidilerin açtığı arazi davasında zırhlı araç eşlik etti.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru köyünden 35 yıl önce Almanya'ya giden ve arazilerine el konulduğu iddiasıyla köylerine dönmeleri engellenen Ezidilerin açtığı arazi davasında zırhlı araç eşliğinde keşif yapıldı. Salih Baran adlı Ezidi, "Keşif çalışmaları bizi topraklarımıza bir adım daha yaklaştırdı"dedi.

KEŞİF 5 SAAT SÜRDÜ

Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru köyünden 35 yıl önce Almanya'ya giden ve emanet ettikleri arazilerinin köylüler tarafından el konulduğu iddiasıyla köylerine dönemeyen Ezidilerin 3 yıl önce açtıkları arazi davasında keşif yapıldı. Almanya'dan gelen 6 Ezidi'nin katılımı ile gerçekleştirilen keşif sırasında güvenlik güçleri zırhlı araçlarla önlem aldı. Batman 2. Asliye Ceza Hakimi Şaban Oğuz Canpolat başkanlığında yapılan keşif sırasında tanıklardan Mehmet Ali Altan ve iki köylünün ifadesi alındı. 5 saat süren keşif çalışmasında bilirkişi ekibi de hazır bulundu.

''KÖYÜMÜZE BİR ADIM DAHA YAKINLAŞTIK''

Batman 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren davanın duruşmasının 12 Haziran'da yapılacağı belirtilirken, keşif için Almanya'dan gelen Ezidilerden Salih Baran, Hikmet Erkiş, Hüseyin Olucan, Cemil Kezer, Cemil Toku ve Cengiz Erkiş, köydeki keşif çalışmalarının kendilerini umutlandırdığını söyledi. Salih Baran, "Köyümüze bir adım daha yakınlaştık. Haziran ayında davanın sonuçlanması halinde Almanya'dan köyümüze döneceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Baran Almanya Batman Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Ilyas gürsesmobilWeb@haberler.com:

Osmanli imparatoru gibi talan ediyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Ilyas gürsesmobilWeb@haberler.com:

Osmanli imparatoru gibi talan ediyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title