Haberler

Başsavcı Yeldan: Türkiye'de 24 Bin 399 Kişi Elektronik Denetim ve Takip Altında

ADANA Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 2013'de uygulamaya başlanan elektronik izleme sistemi ile bugüne kadar ülke genelinde toplam 24 bin 399 kişinin elektronik denetim ve takip altında tutulduğunu belirtti.

ADANA Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 2013'de uygulamaya başlanan elektronik izleme sistemi ile bugüne kadar ülke genelinde toplam 24 bin 399 kişinin elektronik denetim ve takip altında tutulduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi Bölgesel Toplantısı Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ev sahipliğinde başladı. Açılışa Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanı Fatih Yılmaz ile çevre il ve ilçelerdeki denetimli serbestlik müdürlükleri çalışanları ve Avrupa'dan gelen uzmanlar katıldı.

'HEM TOPLUMSAL HEM MAĞDUR HEM DE YÜKÜMLÜ AÇISINDAN FAYDALI'

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 2005'te adalet sisteminde yerini alan denetimli serbestliğin, şüpheli, sanık ve hükümlünün toplum içinde denetim, takip ve iyileştirilmesinin yanı sıra mağdurun ve toplumun korunmasını da esas alan insan merkezli bir infaz sistemi olduğunu söyledi. Adana'da denetimli serbestlik kapsamında 13 bin 195 yükümlünün aktif olarak infaz, denetim ve rehabilitasyon süreçlerinin devam ettiğini belirten Yeldan, "2013'de pilot olarak uygulamaya başlanan elektronik izleme çerçevesinde 2 bin 885'i Adana'da olmak üzere Türkiye genelinde bugüne kadar 24 bin 399 kişinin denetim ve takip altında tutuldu. Halen ilimizde 275'i ev hapsi, 46'sı mağdura yaklaşmama, 25'i il dışına çıkmama olmak üzere toplam 346 riskli yükümlünün aktif olarak denetim ve takibi elektronik sistemlerle gerçekleştiriliyor. Bu sistemle, adalet açısından etkin, verimli ve güvenilir bir infaz, yükümlü açısından suç ve suç ortamlarından uzak durma, aile bireyleri ile daha fazla vakit geçirme ve kurallara uyma becerilerinde artış gibi gelişmeler sağlanmıştır. Mağdur açısından ise özellikle aile içi şiddet suçlarında mağdura etkili koruma desteği verilerek kendisini emniyette hissetmesi ve tekrar travma yaşamama gibi fayda sağlarken, toplumsal olarak da suça maruz kalma ve mağdur duruma düşme olasılığını azaltmıştır" diye konuştu.

'DENETİMLİ SERBESTLİK STANDARTLARI DAHA DA YÜKSELECEK'

Elektronik İzleme AB Projesi Yöneticisi ve Denetimli Serbestlik Uzmanı Jos Ter Voert de projenin amacının elektronik izleme alanında Türkiye'nin Avrupa Birliği norm ve standartlarına ulaşması olduğunu söyledi. Denetimli serbestliğin rolünün ve konumunun güçlendirilmesi gerektiğini belirten Voert, Adana'daki denetimli serbestlik uygulamalarının çok iyi olduğunu, karşılıklı görüş alışverişi ile standartların daha da yükselmesinin sağlanacağını kaydetti.

Türkiye'deki denetimli serbestlik çalışmalarına ilişkin gösterimin ardından, Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde elektronik izleme çalışmalarında kullanıla cihazlar ve uygulamaların tanıtımı yapıldı. Türkiye ve Avrupa'daki denetimli serbestlik ve elektronik izleme uygulamalarının karşılaştırmalı olarak görüşüleceği 3 gün sürecek seminerde, konuşmacı olarak yabancı uzmanlar Ceza Hakimi Michiel van de Veen, Denetimli Serbestlik Uzmanı Jos ter Voert, Hukukçu Soraya Beumer, Elektronik İzleme AB Projesi Yöneticisi Jos ter Voert, Elektronik İzleme AB Projesi Proje Lideri Michiel van der Veen, Rotterdam ve Lahey Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin Müdürü Soraya Beumer'in bulunacağı belirtildi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Ali Yeldan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title