Haberler

Başörtülü Vekil Samancı, 'Bize Yakışan Bir Ortam Oldu'

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “TBMM gayet ağır başlı ve anlayışlı bir tavır sergiledi, bize yakışan bir ortam oldu” dedi.

TBMM Genel Kurulu’na başörtüsüyle giren AK Partili milletvekillerinden Konya Milletvekili Gülay Samancı, çoğunlukla olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. İHA muhabirinin sorularına cevap veren Samancı, “Farklı görüşten olan arkadaşlarımız da oldu ama bu gayet normal. Herkes aynı düşünmek zorunda değil. Burada temel olan farklı düşüncede olan insanlara saygı göstermek ve anlayışla karşılamaktır. Burada aynı tablonun olduğunu gördük. TBMM gayet ağır başlı ve anlayışlı bir tavır sergiledi, bize yakışan bir ortam oldu” diye konuştu.

“14 yıl önce yaşanan tablonun bu gün de yaşanacağını hiç düşündünüz mü?” şeklindeki soruya cevap veren Samancı, “Hiç aklıma geldi. Çünkü 14 yıl önceki Türkiye ile bugünün Türkiye’si arasında dağlar kadar fark var, köprünün altında çok sular aktı” şeklinde konuştu.

Kadın milletvekillerinin gösterdiği olumlu yaklaşımı da değinen Samancı, “Çok teşekkür ediyorum kadın milletvekillerine. Bizi yalnız bırakmadılar aldığımız kararda. Farklı düşüncede olan kişilerde olabilir, bu gayet olağan bir şey, onlara da saygı duymak lazım, kişisel haklarımıza saldırmamak kaydıyla” ifadelerini kullandı.

Eşini Genel Kurul salonunda izleyici locasından izlediğini ve gurur duyduğunu ifade eden Gülay Samancı’nın eşi Ali Rıdvan Samancı, “Ben eşimle gurur duyuyorum başörtüsü ile geldiği için. Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye yeni Türkiye. 14 yol önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye çok farklı. Genel Kurul’da eşimi izledim, gurur duydum kendisi ile” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gülay Samancı Ak Parti Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title