Haberler

Başkan Yardımcısı Şiyak, Bakan Zeybekci ile Yağlı Pehlivan Güreşlerini İzledi

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesinde bu yıl 23’ncüsü düzenlenen Menteşe Yerküpe Yağlı Pehlivan güreşlerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte izledi.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesinde bu yıl 23'ncüsü düzenlenen Menteşe Yerküpe Yağlı Pehlivan güreşlerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte izledi.

Yunusemre Belediyesi ile kardeş belediye olan Muğla iline bağlı Kavaklıdere Belediyesinin davetlisi olarak Kavaklıdere ilçesine giden Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ve beraberindeki Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necip Denktaş, Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler ve Gençlik Spor ve Eğitim Komisyonu Başkanı Arif Alkan ve Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, bu yıl 23.sü düzenlenen Menteşe Yerküpe Yağlı Pehlivan güreşlerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte izledi.

Bu yıl 23'ncüsü düzenlenen Menteşe Yerküpe Yağlı Pehlivan Güreşlerinin yapılacağı alanda Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Dermir tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ve beraberindekiler vatandaşları selamlarken, Yunusemre Belediyesinin Kavaklıdere Belediyesi ile kardeş belediye olduğu yönünde anonsun yapılmasıyla birlikte vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Menteşe Yerküpe Yağlı Pehlivan Güreşlerini Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Hasan Kökten, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ve beraberindekiler ile birlikte izleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, güreş alanında bulunan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

"BU ÜLKENİN EN KÜÇÜK ÇAKIL TAŞINI BİLE ALAMAYACAKLAR"

Bakan Zeybekci konuşmasında şunlara yer verdi:

"Bu güreşlere gelirken yanımda iki emanet getirdim. Birinci emanetim Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ikincisi de Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun selam ve sevgileri getirdim. Nasıl ki bu toprakların mührü olan milli ve manevi değerlerimizden birisi olan güreşlerimiz bizim için önemli ise bayrağın rengini aldığı, 'uğruna şehit olanlar varsa vatandır' denilen, bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi de buradan minnetle anmak istiyorum. Son dönemde hain, namert, aklını ve ruhunu bir yerlere satmış olan egemen ahtapotun bir hain kolu olarak, yavrularımıza, askerlerimize, polislerimize saldırarak şehit eden hainleri de buradan lanetliyorum ve şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Hiç kimse merak etmesin, bu toprakların en küçük çakıl taşını bile alamayacaklardır."

Konuşmaların ardından Kavaklıdere Belediye Başkanı Demir, Bakan Zeybekci'ye el işi işlemeli yapılan bakır ibrik hediye etti.

Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesinde bu yıl 23'ncüsü düzenlenen Menteşe Yerküpe Yağlı Pehlivan güreşlerine 260 güreşçi katılırken, başpehlivanlık için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına güreşen Ordulu Recep Kara ve Antalya Döşemealtı Belediyesi güreşçisi Ali Altun karşılaştı. 2004, 2007 ve 2008 yılları Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara karşılaşmada başpehlivanlığı kazandı. Güreşlerin ağalığını ise iki yıldır güreş ağalığı yapan mermerci işadamı Sami Çoban 80 bin TL'ye güreş ağası oldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kavaklıdere Yunusemre Menteşe Muğla Yerel Haberler

title