Haberler

Başkan Özgökçe'den '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' Mesajı

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özgökçe, kadının şefkat ve cemalin mazharı olduğunu belirterek, "Aile hayatı, karşılıksız ve ebedi muhabbetle varlığını sürdürür. Tüm insanlık için dünyayı daha güzel kılan kadına yönelik şiddet başta en büyük insan hak ihlalidir. Şefkat kahramanı kadınlara dünyanın hemen her yerinde şiddet; en çok öldürme, dayak, tehdit, özgürlüğün kısıtlanması ve aile içi şiddet eylemleriyle rastlanan ortak bir sorun olarak kayıt altına alınmıştır. Aile, insanlığın dünya hayatında en kapsamlı merkezi, en esaslı zembereği ve dünya saadeti için bir cennet, bir sığınaktır. Herkesin evi ve ailesi, kendis için küçük bir dünyadır ve o hanede aile hayatının ayakta kalabilmesi için samimi, ciddi, fedakarca hürmet, şefkat ve merhamet gereklidir" dedi.

En son hak din olan İslam Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) 'Cennet annelerin ayakların altındadır' hadisine mazhar olan, yaşamımızın her anında yanımızda yer alan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan kadınlara İslam dininin en büyük değeri verdiğini ifade eden Özgökçe, onun namuslu, temiz, vakarlı, haysiyetli ve şerefli bir tarzda yaşamasını sağlamanın en önemli görev olduğunu kaydetti. Başkan Özgökçe, "İslam dini nazarında kadın; şefkat, merhamet, hürmet duyulması ve nezaket gösterilmesi gereken asil ve nezih bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, kadınların narin, nazik ve kibar olduklarına işaretle, onların hiç kırılmaması ve incitilmemesi gerektiğini tavsiye etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddetin bir insan hak ihlali ve başta aile hayatı bitmiş batının ve maalesef günümüz dünyasının hemen her yerinde kadınların yaşadıkları ortak bir sorunu olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, şiddetin sağlıklı bir toplumun oluşmasının önündeki en önemli engellerden biri olduğunu kaydetti. Başkan Özgökçe, "Kadına yönelik şiddet, ister kamusal alanda ister özel yaşamda meydana gelsin, kadının fiziksel, ruhsal, sosyal ve ekonomik açıdan zarar görmesine, acı çekmesine neden olan, onurunu zedeleyen, temel hak ve özgürlüklerini kullanmasını engelleyen, kadınlara karşı ayrımcılığın sürmesine yol açan bir eylemdir. Kadına yönelik şiddet olaylarına iş yerinde, sokakta, okulda, savaşlarda rastlanmaktadır. Ancak, kadınlar en korunduğu yer diye düşünülen aile içinde dahi yaygın bir şekilde şiddete maruz kalabilmektedir. Kadına yönelik aile içi şiddet, bir kadının en çok güven içinde olması, en çok güven duyması gereken ortamda, kendi evinde sevgi, saygı beklediği insanlar tarafından şiddet görmesi en beklenmeyenidir" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şiddet mağduru olan, kalacak yeri olmayan ve can güvenliği tehdidi altında bulunan kadınlara çocuklarıyla birlikte kadın konukevlerinde barınma hizmeti verilmesinin yanında, rehabilitasyon ve her türlü destek hizmetlerinin de sunulduğunu kaydeden Özgökçe, "6284 sayılı yasa kapsamında alınan tedbir kararlarının takibi de ilgili diğer kurumlarla koordine edilerek yürütülmektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde saat 14.00'te Tuşba Belediyesi olarak Van TSO salonunda gerçekleştirilecek seminer çalışmalarına bu yıl aile terapisti ve psikolog Sayın Nazlı Özburun'u Tuşbalılar ve Vanlılarla buluşturacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu etkinliklerle kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik önemli adımlar olacaktır. Nedeni her ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti asla hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm şefkat ve muhabbet kahramanı kadınlarımızın mutlu, huzurlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını Rabbimden niyaz ediyor, kadınlarımız başta olmak üzere tüm Vanlılara ve Tuşbalılara en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Özgökçe Tuşba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title