Haberler

Başkan Burma, Orduluların Konuğu Oldu

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Ordu Sevgi Derneği'nin Atakum İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Ordu Sevgi Derneği'nin Atakum İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Atakum'un çok renkli bir ilçe olarak algılandığını, bu renklerin birbiri ile çok uyumlu olduklarını, her birinin ayrı bir güneş gibi bizi kendi ışığı, kültürü ile aydınlattığına inandığını belirten Başkan Burma, "Atakum, büyük bir güzelliğe sahne oluyor. Bunu gelişmesine katkı vermek için bir kültür-sanat merkez i inşa ediyoruz. Orada kültür derneklerimiz, kendilerine ait bölümlerde bir araya gelerek kendi kültürlerini yaşatacak, geliştirecek, gelecek kuşaklara aktaracaklar. Üst katlarda da Atakumluluk kimliği altında hep bir arada olacaklardır. Bu kentimizin kendi kültürünün oluşmasına da büyük katılar sağlayacaktır. Ben derneklere böyle bakıyorum" dedi.

2009'dan bu tarafa yüzde 50 oranında nüfusun arttığını, ilçelerine 5 yılda iki Havza, bir de Kavak eklendiğini, etrafa bir bakıldığında neredeyse bir ilçe büyüklüğünde koca koca mahalleler oluştuğunun görüleceğini ifade eden Metin Burma, "Biz her geçen gün gelişen ve değişen bir ilçeyiz. Kentler geliştikçe sorunları bitmez. Sokaktaki kaldırımın kırılan küçük bir kısmını, yolda oluşan tümseği sorun olarak göstermek isteyenler var. Ama biliyorum ki halk Atakum'un bütününe bakıyor ve ne kadar güzelleştiğinin farkında. Benim kimseyle işim olmaz. Projelerime, yapacaklarıma bakarım. Bu dönem hayatın her alanında, asla mahcup olmayacağımız kadar iş ürettik. Camilerimize okullarımıza da çok büyük katkılar verdiğimizi belirtmek isterim. Vizyon olarak turizm, eğitim, sağlık ve çağdaş kentleşmede öne çıkma noktasında çok iddialıyız" şeklinde konuştu.

Gelecek projelerini mart ayı içerisinde Atakumlular ile paylaşacaklarını ancak çok önceden dillendirdiği, halkın da yapılması konusunda sahip çıktığı "Atakum Kent Meydanı" ile "Eğlence Adası"nın mutlak suretle Atakum'a kazandırılması gerektiğini dile getiren Başkan Burma, şöyle konuştu: "İlçemizin bugün geldiği noktadan daha yukarılara çıkması mümkündür. Bunu başarmak için yeni projeler hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra daha önceden halkla paylaştığım ve yapımı için çabaladığım, kent meydanlarını da takip diyorum, asla bırakmayacağım. Çünkü bunlar Atakum'a, Samsun'a büyük değerler katacak, Avrupa çapında üne kavuşturacak vizyon projeleridir. Siyasilerin bunları Metin Burma projesi olarak değil ilçemizin ve kentin gelecek projeleri olarak görmesi ve sahip çıkması gerekmektedir. Bizim hedefimiz hizmetse seçimi kim kazanırsa kazansın, Atakum'u geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirme noktasında elbirliği ile hareket etmeliyiz. Benim siyaset anlayışım budur. Siyaseten uyumluyumdur, kavga etmek yerine iş yapmaya çalışırım. Atakum'u, Karadeniz'in yıldızı yapacağım diyordum, halkla omuz omuza vererek bunu başardık. Şimdi sıra Türkiye'nin yıldızı yapmaktadır."

Öte yandan Ordu Sevgi Derneği Başkanı Hasan Varol, Ordulu ilini tanıtan ve siyasi partilerden isteklerinin yer aldığı kitapçığı Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'ya vererek, "Burada, Avrupa kentleri halkları bildirgesi de, Samsun için neler yapılması gerektiğini, bizim taleplerimiz yer almaktadır. Biz Ordulular olarak Ordu'da doğduk ama burada doyuyoruz. Bunun bilincindeyiz. Ama kültürümüzü geleneğimizi yaşatmak 45 bin Ordulu'nun birinci görevidir. Bu konuda bize yardımcı olan herkesi seviyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Burma Atakum Samsun Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title