Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti

Başbakan Erdoğan'ın haftasonu Diyarbakır'da gerçekleştirdiği temaslar Diyarbakırlılarca olumlu karşılandı Vatandaşlardan Özkal: "Başbakan ile Barzani, Perver ve Tatlıses'in Diyarbakır'a ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu Diyarbakır'da gerçekleştirdiği temaslar Diyarbakırlılarca olumlu karşılandı.

Diyarbakırlılar Başbakan Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver'i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Vatandaşlardan Ali Sait Özkal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a teşrif etmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Başbakan ile Barzani, Perver ve İbrahim Tatlıses'in Diyarbakır'a gelmesi çok güzel hava oluşturdu" dedi.

Haftasonu gerçekleştirilen etkinlik ve ziyaretlerde birlik ve beraberlik mesajları verildiğini hatırlatan Özkal, "Türk ve Kürt kim olursa olsun kardeşiz. Çözüm süreciyle oluşan olumlu havayla kardeşçe yaşamak istiyoruz. Herkes bu durumda elini taşın altına koymalıdır. Başbakanın yapmak istedikleri ile verdiği mesajlar ortadadır. Tüm içtenliğimizle kendisini destekliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Celal Bakır, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının çözüm sürecine olumlu katkı sunacağına inandığını anlatarak şöyle konuştu:

"Başbakanın Diyarbakır'a gelmesi çok önemliydi. Başbakan ile gelen konuklarımızın da çözüm sürecine büyük katkı sunacağına kalpten inanıyoruz. Keşke bunlar daha önce yapılsaydı. Diyarbakır, bölge ve Türkiye bu güzellikleri keşke daha önce yaşasaydı. Diyarbakır'da verilen mesajların hepsi olumluydu. İnşallah verilen mesajlar barışa katkı sağlar."

Vatandaşlardan Çağla Kızılay ise Diyarbakır halkı olarak çok duygulandıklarını ve Başbakanı dinlerken gözyaşlarına hakim olamadığını söyledi.

Kızılay, haftasonu Diyarbakır'da kardeşlik adına unutulmaz kareler oluştuğunu belirterek düşüncelerini şöyle ifade etti:

"Başbakanı ve Barzani'yi aynı karede görmek bizi çok onurlandırdı. Bu sürecin Diyarbakır için çok önemli olduğuna inanıyorum. Çözüm süreci için çok önemli bir gelişmeydi. Bu olumlu havadan dolayı mutluyuz. Diyarbakır halkı olarak çok duygulandık. Başbakanı dinlerken gözyaşlarıma hakim olamadım."

Vatandaşlardan Halit Gezici de Başbakan, Barzani ve Perver'in Diyarbakır'a gelmesini olumlu bulduğunu dile getirerek "Hakkarili, Edirneli, Diyarbakırlı ve İstanbullu bir bütündür. Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi ve Keldanisi bir bütündür. Biz bunların bir arada yaşamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Esin Akgül Güneş ise Başbakan Erdoğan'ın ziyaret ve temaslarıyla ilgili, "Başbakanı, Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ve milletvekillerinin karşılaması çok güzeldi. Barzani'nin de çözüm sürecine katkı sunmak için çaba gösterdiğini gördüm. Hepimizin kaygısı, bu topraklara artık kan dökülmesin. Bu topraklar güzelliği hak ediyor. Şivan Perver'in en büyük hayranlarındanım. Perver daha önce de davet edildi. Ancak gelmedi bundan sonra sürekli gelmesini istiyorum" değerlendirmesinde bulundu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mesut Barzani Şivan Perver Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title