Haberler

Davutoğlu, Evlenemeyen Gençlere Eş Bulma Vaadinde Bulundu

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa mitinginde gençlere seslenip, ailelerinin eş bulamamaları halinde kendilerinin eş bulacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin Şanlıurfa mitinginde vatandaşlara seslendi. Gençlere yönelik projelerinden bahseden Davutoğlu, "Şimdi işiniz, maaşınız var, aşınız var. Ne kaldı? Eş kaldı eş. Biz bu toprakların insanlarının bereketlenmesini istiyoruz, çoğalmasını ama aynı zamanda iş güç sahibi olmasını da istiyoruz. Eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız" ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA VURGUSU YAPTI

Başbakan Davutoğlu, "Artık Türkiye darbe anayasalarıyla yönetilemez. Bütün meselelerin çözüm yerinin Meclis ve siyaset kurumu olduğunu herkes bilecek, herkes hazmedecek" diyerek demokrasiyi ön plana çıkaran yeni anayasa yapacaklarını ifade etti.

"İSTİKAMETİMİZ, MİLLETİN GÖSTERDİĞİ İSTİKAMETTİR"

İstikametlerinin "milletin gösterdiği istikamet" olduğunu vurgulayan Davutoğlu, seçim barajının temsiliyete bağlı olacağını söyledi.

1 KASIM İÇİN DESTEK İSTEDİ

Mitinge katılan kalabalıktan destek isteyen Davutoğlu, "Bizimle geleceğe yürümeye var mısınız?", Yeni istiklal hedeflerine yürümeye var mısınız?", "'ye tek başına, iş başına demeye var mısınız?" diye kalabalığa hitap etti.

GENÇLERE SESLENDİ

Gençlere seslenen Davutoğlu: "Bizim siyasetimizin merkezinde, insanlarımızın beklentileri, refahı, mutluluğu yer alıyor. Bizim en büyük zenginliğimiz insanımız. Başkalarının başka gündemleri olabilir, ama bizim tek gündemimiz insanımızın, Şanlıurfa'nın mutluluğu, başka gündemimiz yok. Onun için 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyoruz. Bütün meselemiz gençlerimizi iş sahibi yapmak. Sofralara aş koymak." dedi.

"SİZ EMREDECEKSİNİZ, SEÇİLMİŞ OLANLAR YAPACAK"

Partisinin seçim beyannamesine değinen Davutoğlu: "Beyannamemizi gördünüz. Şimdi gelin doğumdan, emekliliğe kadar beyannamede vadettiğimiz bütün hususları sizlerle paylaşalım. Doğumdan emekliliğe kadar bilin ki her zaman müşfik Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin yanınızda. Sizin seçtiğiniz hükümetler sizin emrinizde olacak. Kimse size tahakküm etmeyecek. Siz emredeceksiniz, seçilmiş olanlar yapacaklar. Şimdi, çocuğumuz doğduğu andan itibaren, ilk çocuğa 300, ikinci çocuğa 400 lira, üçüncü çocuğa 600 lira doğum hediyesi veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIN GELECEĞİ BİZE AİT"

Çalışan kadınlara yönelik vaatlerinden bahseden Davutoğlu: "Çocuk doğduğu anda devletimiz diyor ki biz size diyoruz ki 'bu çocuğun geleceği bize ait.' Hemen altınını takıyoruz. Çocuk büyüdüğünde, belediyelere kreş açma zorunluluğu getiriyoruz, okuldan önce. Çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak, doğum izninden sonra ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta 6 ay, yarı zamanlı tam ücretli izin veriyoruz, yani yarı zaman çalışıp tam ücret alacaksınız." dedi.

TATLISES'E TEŞEKKÜR ETTİ

Öğrencilere seslenen Davutoğlu, "Öğrenim gören gençler. Burada mısınız? Maşallah. Şanlıurfalı kaç yaşında olursa olsun her zaman gençtir. Bakın kıymetli sanatçımız İbrahim Tatlıses, her zaman genç değil mi? Bu sefer yine aday oldu sonra AK Parti lehine adaylıktan feragat etti, kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

PASAPORT HARCI KALDIRILACAK

Yurt dışında eğitim gören gençlerin pasaport harcını kaldıracaklarını belirten Davutoğlu, aynı zamanda tüm gençlere ücretsiz internet hizmeti sağladıklarını ve bunun da dünyada başka bir ülkede olmadığını söyledi.

"SEÇİLME YAŞI 18'E İNECEK"

Seçilme yaşını 18'e indireceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Şanlıurfalı 18 yaşındaki gençler, Şanlıurfa'yı işgalden kurtarıp, istiklal ateşini yakmışlardı şimdi biz gençlerle Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz, bölgeyi Ortadoğu'yu yeniden inşa edeceğiz. Hazreti İbrahim ahlakına sahip gençlerle, dünyaya adaleti yeniden getireceğiz inşallah" dedi.

"ÜNİVERSİTEYİ BİTİREN GENÇLERE DESTEK OLACAĞIZ"

Gençlere üniversiteyi bitirince destek olacaklarını açıklayan Davutoğlu, yaptıkları projeler karşılığında 50 bin lira sermaye sağlayacaklarını söyledi.

"DEVLET ANA GİBİ, BABA GİBİ SİZİN YARİNİZDİR"

Sözlerine kalkınma teması üzerinden devam eden Davutoğlu, "Eğer derse ki genç, 'param yetmeyebilir sermayeye.' O zaman da 'al sana 100 bin lira da faizsiz kredi' diyeceğiz. İşinin ilk yıllarında zorlanmasın diye üç yılda gençlerden vergi almayacağız. Devlet ana gibi baba gibi sizin yarinizdir. Şefkatli kucağında size gelecek hazırlayandır. Bilin ki devletin baskıyla, herhangi bir şekilde yıldırmayla vesayetle anıldığı günler geçti. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti her gencin elinden tutacak. Türk, Kürt, Arap çocukları hepsi birden Türkiye'nin kalkınmasına, bu al bayrağın yücelmesine katkıda bulunacaklar." dedi.

"EŞ BULAMAZSANIZ BİZE BAŞVURACAKSINIZ"

Eş bulamayanlara seslenen Davutoğlu, "İlk kez iş bulan gençlerimize maaşını bir yıl devlet verecek. İşverenlere teşvik bu. Şimdi işiniz, maaşınız var, aşınız var. Ne kaldı? Eş kaldı eş. Biz bu toprakların insanlarının bereketlenmesini istiyoruz, çoğalmasını ama aynı zamanda iş güç sahibi olmasını da istiyoruz. Eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız." ifadelerini kullandı.

"ÇEYİZ HESABI"

Evliliklerde devlet desteğinin artırılacağını vurgulayan Davutoğlu: "Ama bir şey daha yapacağız, ister kız erkek, 'çeyiz hesabı' açtırdığı zaman bir anne baba çocukları evlendirmek için bu hesapta biriktirilen paranın yüzde 20'si kadar da devlet evlenme yardımı yapacak. 100 bin lira mı biriktirdi, devlet 20 bin lira daha koyacak 120 bin lira olacak. Böyle devlet sevilmez mi? Böyle devletin vatandaşı olmak gurur vermez mi?" dedi.

"ANNE BABANIZA DAHİ MUHTAÇ ETTİRMEYECEĞİZ"

Konut sahibi olmak isteyenlere seslenen Davutoğlu, "Ev almak için açılan konut hesabına peşinat, yüzde 25 peşinat biriktirdiğinizde, devlet onun da yüzde 15'ini konut katkısı olarak size verecek. Gençler işte yeni Türkiye bu, sizi namerde muhtaç etmediğimiz gibi annenize, babanıza dahi muhtaç etmeden onların küçük tasarruflarını bile harcatmadan sizi iş, güç, aş, eş ve ev sahibi yapacağız." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (120)

CEF:

İKİNCİ EL Mİ YOKSA SIFIRMI YOKSA İTHAL SURİYELİ Mİ?

84
14
yanıtYanıtla
PPPP:

SU HALE BAK AK KOYUNLARRRRR

56
24
yanıtYanıtla
gercek:

akp bitmistir her secimde oy kaybediyor esseklerde akillanmaya basladi

65
12
yanıtYanıtla
siirt:

işite böyle dedi ve binlerce genci telef etti :)))))))))))))))

56
10
yanıtYanıtla
Adınızı Yazındede:

pesss PESSS oy ugruna neler yapıyorlar

57
6
yanıtYanıtla
harun:

bana çıtır bitane lazım

52
9
yanıtYanıtla
Alptuna:

Hatta İzdivaç Bakanlığı kurulabilir.

46
11
yanıtYanıtla
agrili:

Tek parti Akp

6
48
yanıtYanıtla
karaveli32:

bunlar her şeyi yapar 2nci karıyıda bulurlar

42
9
yanıtYanıtla
Çatlı:

İkinciyi de bulurmu acaba bizlere

41
9
yanıtYanıtla
Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title