Haberler

Bartın'da Orman Yangını

Bartın'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Hocaköy Köyü'nde bir kadının kazanda mısır pişirmek için yaktığı ateşin ormana sıçraması sonucu yangın çıktı.

Bartın'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Hocaköy Köyü'nde bir kadının kazanda mısır pişirmek için yaktığı ateşin ormana sıçraması sonucu yangın çıktı. Çam ağaçlarıyla kaplı yaklaşık 10 dönümlük alanda etkili olan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Yangın, saat 13.00 sıralarında çıktı. İddiaya göre kadının evinin önünde yaktığı ateş önce keten tarlası, sonra da ormana sıçradı. Alevler, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Köylülerin haber vermesiyle Bartın ve Ulus Orman İşletme Müdürlükleri ile Bartın, Ulus, Abdipaşa, Karabük, Safranbolu Belediyeleri'ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Orman yangınlarına karşı Karabük'te konuşlu bulunan helikopterin Bursa'ya gitmesi nedeniyle İzmir'den helikopter talep edildi.

Çam ağaçlarıyla kaplı yaklaşık 10 dönümlük alanda etkili olan yangının tehdit ettiği

Hocaköy, Araçlar, Kına Yakası, İnciler ve Dörekler Köylerinde bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ulus Kaymakamı Selçuk şakar ve Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, bölgede çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Uzun, yangının yaklaşık 10 dönümlük alanda etkisini sürdürdüğünü söyledi. Uzun, "Yangın bir köy sakininin evinin önünde mısır pişirmek için yaktığı ateşin ormana sıçraması sonucu çıkmış. Önce keten tarlasına sıçrayan alevler sonra ormanlık alandaki çam kozalaklarını etkisiyle zirve noktalara kadar atladı. Yangın büyüyerek devam ediyor. Şimdi İzmir'den helikopter bekliyoruz" dedi.

Köylülerin de desteği ile yangını kontrol altına alma çalışmaları sürürken, yangına neden olduğu iddia edilen kadın jandarma tarafından gözaltına alındı. - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Uzun Karabük Bartın Ulus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title