Haberler

Bartın Belediye Başkanı Akın, artan Covid-19 vakalarına dikkat çekti

Güncelleme:

BARTIN Belediye Başkanı Cemal Akın maske ve sosyal mesafe kuralına asgari düzeyde uyulduğunu belirterek, "Eğer kendimize acımıyorsak, evlatlarımıza, kardeşlerimize ve anne-babalarımıza acımamız lazım. Bizde yoksa onlarda olabilir, onlarda yoksa bizde olabilir. Böyle bir ihtimal var. Onun için de azami dikkat göstermemiz lazım" dedi.

Bartın'ın tatil beldesi İnkum, Kurban Bayramı'nda günübirlik tatilcilerin akınına uğradı. Bartın Belediyesi ekipleri, 3 kilometrelik sahil şeridiyle cadde ve sokaklarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yaptı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın çalışmaları takip ederek, bayram süresince İnkum'da çok yoğun kalabalığın oluştuğunu, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Akın, koronavirüste son dönemde artan vakalara dikkat çekerek, "Bartın'da da Türkiye'de de covid yükselmeye başladı. Covidi önlemek için temizlik ve dezenfekte yapılması gerekiyor. Bu tek başına yetmiyor. Bir taraftan hijyene dikkat edilmesi gerekiyor, maske takılması gerekiyor, mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor. Ama maalesef görüyoruz ki bunlar asgari düzeyde yapılıyor. O zaman ne oluyor covid maalesef yükseliyor. İnkum'da maskeler yere atılmış, görüyoruz. Ekiplerimiz temizlik ve dezenfekte çalışması yapıyor." diye konuştu.

'İTFAİYE ÇALIŞANIMIZIN OĞLUNU KAYBETTİK'

Koronavirüs konusunda önlemlere uyulmasını isteyen Cemal Akın, şöyle konuştu:

"Eğer bu virüsü atlatamazsak devlet yine eski tedbirleri almak zorunda kalacak. Yine bazı yerler kapanacak, işsizlik başlayacak. Şimdi gördük ki bu virüs sadece 65 yaş üstüne falan bulaşmıyor, 65 yaş altına da bulaşabiliyor ve maalesef ölümler oluyor. Bugün bir kardeşimizi kaybettik. Bizim itfaiyede çalışan bir arkadaşımızın 20-25 yaşındaki oğlunu kaybettik. Allah rahmet eylesin. Dikkat etmemiz gerekir, itfaiyeci arkadaşımızda negatif çıkıyor, ama oğlunda pozitif çıkıp onu kaybedebiliyoruz. Bizim dikkat etmemiz lazım. Eğer kendimize acımıyorsak, evlatlarımıza acımamız lazım, kardeşlerimize acımamız lazım, ana-babamıza acımamız lazım. Etrafımızdaki insanları elbette seviyoruz, sevdiğimiz insanlara da bulaşı yapmamamız lazım. Bizde yoksa onlarda olabilir, onlarda yoksa bizde olabilir. Böyle bir ihtimal var. Onun için de azami dikkat göstermemiz lazım."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Koronavirüs Cemal Akın Bartın Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title