Haberler

Balıkesir'de İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Balıkesir'de ilköğretim okulları arasında İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi.14 okulun katıldığı yarışmada öğrenciler İstiklal Marşı'nı en iyi şekilde okumak için kıyasıya yarıştı.

Balıkesir'de ilköğretim okulları arasında İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi. 14 okulun katıldığı yarışmada öğrenciler İstiklal Marşı'nı en iyi şekilde okumak için kıyasıya yarıştı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması" düzenledi. İlk defa düzenlenen yarışmaya 6'sı köy ve beldelerden olmak üzere toplam 14 okul katıldı. Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmayı İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, müdür yardımcıları, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri ile aileler izledi. Katılımcıların heyecanla takip ettiği yarışmada sahneye çıkan öğrenciler günlerdir ezberledikleri İstiklal Marşı'nı en iyi şekilde okumak için çaba sarf etti. Performanslarıyla göz dolduran öğrenciler, koreografileriyle de jürinin dikkatini çekmeye çalıştı. En büyük heyecanı günlerdir hem çocukları hem dekorlarını hazırlayan öğretmenler yaşadı. 15 okuldan 14'ünün katıldığı yarışmada jüri şartnamedeki kategorilere göre 400 puan üzerinden yaptığı değerlendirmeler sonucunda 386 puan ile Ali Şuuri İlköğretim Okulu'ndan Efekan Çakır'ı İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan öğrenci seçti. Plevne İlköğretim Okulu'ndan Eda Kara 357 puan ile ikinci ve Karesi İlköğretim Okulu'ndan Büşra Türkoğlu 335 puan ile üçüncü oldu. Yarışmanın sonunda derece bekleyen diğer okullar umduklarını bulamayınca hayal kırıklığı yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, "Mehmet Akif'i Anma ve İstiklal Marşı'nın 91. yılı dolayısıyla il merkezinde düzenlemiş olduğumuz ve ilk olan bu yarışma başarıyla sonuçlanmıştır. Ben tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hakikaten bize hem tarihi, hem de tarihi anlar, duygusal anlar yaşattılar. İstiklal Marşımızı en güzel şekilde okuyan yavrularımızı ben tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Bundan sonraki dönemlerde de bu tip organizasyonlarımız devam edecek. Hepsi harikaydı. Köyden gelen öğrencilerimiz, şehir merkezinden gelen öğrencilerimiz gerçekten çok iyi hazırlanmışlar. Sadece öğrencilerimiz değil, öğretmenlerimiz hatta velilerimiz de onlarla beraber hazırlanmışlar. Hepsini kutluyorum" dedi.

ÖDÜL TÖRENİ PAZARTESİ

Mehmet Akif'i Anma ve İstiklal Marşı'nın 91. Yılı münasebetiyle düzenlenen yarışmada ilk üçe gider Ali Şuuri, Plevne ve Karesi İlköğretim Okullarının ödülleri 12 Mart Pazartesi günü düzenlenecek olan anma programında verilecek. Yarışmaya katılan tüm okullara (İstiklal Marşı'nı okuyan öğrencilere) 100 Temel Eser kitap seti hediye edildi. Öte yandan, birinci ile diğer ikinci ve üçüncünün altın ile ödüllendirileceği bildirildi. İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması'na şu okullar katıldı;

"Ali Şuuri İlköğretim Okulu, Plevne İlköğretim Okulu, Karesi İlköğretim Okulu, Şamlı İlköğretim Okulu, Kabakdere İlköğretim Okulu, Balıklı İlköğretim Okulu, Gökçeören İlköğretim Okulu, Aslıhantepecik İlköğretim Okulu, Kocaavşar İlköğretim Okulu, Özel Fırat İlköğretim Okulu, Sakarya İlköğretim Okulu, Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu."

Toplam 15 okul arasında yer alan Fatih İlköğr8etim Okulu ise yarışmaya katılmadı. Yarışmanın jüri heyetinde Ahmet Akan 8Zühtü Özkardaşlar Anadolu Lisesi), Onur Yaman (İnebey Anadolu Lisesi), Hafize Bozkurt (Rahmi Kula Anadolu Lisesi) ve Müjgan Saraç (Güser Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi) yer aldı. Yarışmacıları 400 tam puan üzerinden değerlendiren jüri, şartnamede özellikle belirtilen, "Şiirin doğru okunması, vurgu ve tonlama, jest ve mimikleri kullanma, görselleri amacına uygun kullanma, kostümleri amacına uygun kullanma ve sahne hakimiyeti kriterlerini dikkate alarak değerlendirme yaptı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İbrahim Aydın Balıkesir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Amasya deprem nerede oldu? Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title