Haberler

Balıkesir CHP'li Vekiller Ak Partili Babuşcu'yu Eleştirdi

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun facebooktan yaptığı paylaşımda "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" yorumuna eleştiriler sürüyor.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun facebooktan yaptığı paylaşımda "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" yorumuna eleştiriler sürüyor. Babuşcu'ya seçme ve seçilme hakkı olmasaydı nerede ve hangi görevde olacağını soran CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, borçlu kişilerin kul gibi davranacağını söyleyip halkın vekili olmasını istedi. Yapılan açıklamayı talihsiz bulan CHP'li Balıkesir kadın Milletvekili Nedret Akova, "Biz geriye özlem değil, ileriye, çağdaş, demokrat dünyaya özlem duymamız lazım. Yüzümüzü batıya çevirmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, 16 Türk Devleti'ni temsil eden askerlerin önünde çektirdiği fotoğrafı paylaşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun "Bu resim okunması gereken bir resim. Filistin'i vermediği bahanesiyle yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve Filistin Devlet Başkanı'yla arka plan görüntüsü. Muhteşem bir zeka. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" ifadesini kullandı. Babuşcu'nun yaptığı yorum beğenildiği kadar da eleştirildi. Başcu'yu eleştiren isimler arasına CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP'li Balıkesir kadın Milletvekili Nedret Akova da katıldı.

CUMHURİYET OLMASAYDI NEREDE OLACAĞINI SORDU

Balıkesir'e Tabip Odası, Eczacılar Odası ile bazı kurum ve kuruluşları ziyaret için gelen CHP'li Özel, "Mecliste görev almasından memnuniyet duyduğumuz meslektaşlarımızdan bir tanesidir Tülay Babuşcu. Bir kadın milletvekilidir. Kendisinin açıklamalarını duyduğumuzda inanın şoke olduk ve fevkalade üzüldük. Özellikle Tülay Hanım'a bir kez şunu hatırlatmak gerekiyor. O açıklamayı bizim kaçak saray, kendilerinin AK Saray olarak ifade ettiği sarayın önündeki Osmanlı'yı hatırlatan görüntüyü görmüş, altına da yorum yapmış. '600 yıllık imparatorluğa 90 yıllık bir reklam arası' diyor. O söylediği reklam arası denen, bizim aydınlanma devrimi olarak ifade ettiğimiz dönem olmasaydı, o saraylar dönemi devam etseydi bir kadın olarak Tülay Hanım o sarayın neresinde, hangi odasında olacaktı. Yapılan törenleri o sarayın hangi kafesinin arkasından, hangi perdenin arkasından bakacaktı? O töreni nasıl izleyecekti? Cumhuriyet olmasaydı, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmeseydi şu anda nerede olacaktı" dedi.

BORÇLU OLANLAR KUL GİBİ DAVRANIRLARMIŞ

Eczacılık Fakültesi olduğunu Babuşcu ile meslektaş olduklarını hatırlatan Özel, "Kendisiyle aynı üniversiteden mezunuz. Pozitif bilim okudu. Kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olarak; Vahdettin devam etseydi eczacılığı kimler yapıyor olacaktı? Kadınlar eczacılık mektebine gidebilecekler miydi? Tek başlarına ayakları üzerinde durabilecekler miydi? Bunları hesaba katmadan sadece kendisinin liderinin iki dudağının arasından çıkmış bir milletvekili olarak o diyeti ödeyip, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ben buradayım, beni unutmayın liste yaparken diye hatırlatmaya çalışıyor. Oysa bizim Balıkesir Milletvekilimiz Nedret Akova, tüm üyelerle yapılan ön seçimden çıkarak geldi. Onun halk dışında kimseye ödeyecek bir diyeti yok. Birisine diyet borcu olanlar, yaptığı görevi bir padişaha borçlu olanlar, kul gibi davranırlar. Gücünü halktan alanlar halkın vekili olarak davranırlar. Kendisini halkın vekili olmaya, onun tadını çıkarmaya davet ediyoruz. Gözlerini kapattığında cumhuriyet olmasaydı, saraylar dönemi devam etseydi kendisini sarayın neresinde olduğunu ve olanları sarayın hangi kafesi arkasından izleyeceğini düşünmeye davet ediyorum" diye konuştu.

CHP'Lİ KADIN VEKİL "AÇIKLAMA TALİHSİZ"

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova "Balıkesir Kuvayı Milliye şehridir. Bu açıklamanın çok talihsiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz Atatürk sayesinde sosyal, demokrat ve laik bir cumhuriyete kavuştuk. Biz kadınlar, bu cumhuriyet sayesinde seçme ve seçilme hakkını elde ettik. Seçme ve seçilme hakkı nedeniyle de ben Cumhuriyet Halk Partisi'nden, Cumhuriyet döneminde, Balıkesir'den kadın milletvekili oldum. İftiharla söylüyorum. Onun için biz önümüze bakacağız, geriye bakmayacağız. Bu açıklamanın çok talihsiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Biz geriye özlem değil, ileriye, çağdaş, demokrat dünyaya özlem duymamız lazım. Yüzümüzü batıya çevirmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi. CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, "Sayın Babuşcu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ettiği yemini unutmuş gibi görünüyor. Her zaman yaptıklarını bir kez daha tekrar ediyorlar. Fırsat buldukça cumhuriyete saldırmaya çalışıyorlar. Bu çok açıktır" dedi.

MHP İL BAŞKANI DA ELEŞTİRDİ

MHP Balıkesir İl Başkanı Nuri Argun Atıcı, "Kuvayı Milliye şehri olan Balıkesir'imize yakışmadığını düşünüyorum. Çünkü Balıkesir Kurtuluş Savaşı'nda 41 insanıyla bir örnek teşkil etmiş, bir model oluşturmuştur. Türk Milleti'nin, özellikle Kurtuluş Savaşı'nın ateşinin yanmasında, hareketlenmesinde, mücadele edilmesinde ve bu harcın içinde o mücadeleyi veren Balıkesirli insanların bu ruhu taşımasına rağmen maalesef bu insanların 2015 yılında talihsiz açıklama yapmaları çök üzücüdür. Bir yanda Kuvayı Milliye şehri diye övündüğümüz Balıkesir, bir yanda söylenen sözlerin hiçbir anlamı olmayan hatta bu sebepten dolayı milletvekili olan, cumhuriyet olmasaydı milletvekili olamayacak olan, ama bugün için cumhuriyet kurulduğundan dolayı demokrasi olduğundan dolayı milletvekili olan bu insanın, yeminini unuttuğunu, tarihini unuttuğunu, hatta Balıkesir halkına dahi ihanet ettiğini düşünmekteyim. Kuvayı Milliye Şehri olan Balıkesir'imizin bu şekilde anılmasından da büyük bir rahatsızlık duymaktayım. Kötü bir ifade, kötü bir düşünce. Hele hele okumuş bir insanın, eczacı olan bir insanın bu şekilde bir ifade söylemesi, yazı yazmasının hoş olmadığını düşünüyorum. Balıkesir'e uygun olmadığını da değerlendiriyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tülay Babuşcu Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

metin tetik:

terbiyesiz ! yalakalık insnları ne hale düşürüyor. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title