Haberler

Bakan Yıldız Bayram Namazını Kayseri'de Kıldı (2)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Kayseri'de İl Özel İdaresi'ndeki bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan YILDIZ BAYRAM NAMAZINI KAYSERİ'DE KILDI (2)

"BDP, SAFINI NETLEŞTİRMİŞ OLDU"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Kayseri'de İl Özel İdaresi'ndeki bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Yıldız, burada BDP'li milletvekillerinin teröristlerle kucaklaşmaları ve samimi görüntüler sergilemelerini konusunda konuştu. Yıldız, şöyle dedi:

"'Bunun, terörü legalite etme, resmileştirmeyle alakalı gayretler olarak görüyorum. Vatandaşımız hangi kademede olursa olsun onun teröre yardım ve yataklık anlamına geldiğini çok iyi biliyor. BDP'nin meclis içinde, özellikle milletvekilleri bulunan ve grubu bulunan BDP'nin böyle bir yola gitmiş olması ana yapısını çok değiştirmiş olmadı. Ama, bunu açıktan ifade etme ve afişe etme, bir ikrar anlamına geliyor. Safını netleştirmiş oldu. Terörün hangi şekilde olursun makul veya maruz gösterilmeye çalışılması kabul edilemez. Bu nedenle saflarını bulmuş oldular."

"TERÖRLE YAŞAMAYA MİLLET OLARAK ALIŞACAĞIZ"

TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ise, Türkiye'de terör belasının 1984'lü yıllardan beri sürdüğünü, bu sorunun Ak Parti'nin meselesi olmadığını, teröre toplu tavır ve mücadele konulması gerektiğini belirtti. Yakut, "Teröre alışmak durumundayız. Bugün dünyanın bulunduğu nokta coğrafyamız karışık. İnsanların kanının döküldüğünü görüyoruz. Bu bir günlük mesele değil öncesi var. 1984'te başlayan bir olay. Geriye baktığımızda. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun geri kalmışlığı edebiyatıyla başlayıp, terör noktasından da uzaklaşıp, geldiğimiz noktada bölücü terör ve daha doğrusu ülkenin bir kısmını bölüp devlet kurma noktasına gelen, arkasında onlarca devletin istihbarat örgütünün ve Türkiye'nin yükselmeye birkaç adım attığında, azgınlaşan bir yapıyla karşı karşıyayız. Biz buna alışmak zorundayız. Terörle birlikte yaşamaya millet olarak alışacağız. Kişi ve kurumlar olarak. Bu bir partinin meselesi değildir. AK Parti'nin, iktidar partisinin meselesi değildir. Geçmişte de diğer partilerin meselesi değildir. Tüm milletin ve kurumların meselesidir" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE HAYAT ÖPÜCÜĞÜ VERİYORLAR"

BDP'li milletvekillerinin teröristlerle bir araya gelip samimi görüntüler vermeleri konusunu değerlendiren Yakut şöyle konuştu:

"Terör örgütü ne zaman çöküş noktasına gelse, maalesef o dış güçlerin, istihbarat örgütlerinin Türkiye'deki temsilcileri ve dirsek temasında olduğu kişi ve kurumlar bunları açık açık söyleyeyim, terör örgütüne yardım ederek hayat öpücüğü veriyorlar. Son hareketlerin neticesine bakınca bu kime yaradı. Önce sayın milletvekilimizin kaçırılması konusu. Milletvekilimize geçmiş olsun, aramıza iyi ki döndü. Netice olarak bakıldığında terör örgütü lehine maalesef ve maalesef, Atatürk'ün kurduğu partinin, Cumhuriyetin kurucusu partinin aleyhine olduğunu görüyorum. O zaman bu konulara çok dikkat edilmesi gerekir. Kimler tarafından desteklenerek yaptırıldı. Bunun sorgulanması gerekir."

"ŞEHİT KANI YERDE KALIYOR"

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, her şehit cenazesinin ardından kanları yerde kalmayacak şeklinde söylenen sözlere karşın, şehitlerin kanlarının yerde kaldığını belirterek, "Konu terör olunca güzel şeyler söylenmiyor. 1984 yılından bu yana terör olayları sürüyor. Her şehit olduğunda, başsağlığı ve taziye mesajlarında 'kanı yerde kalmayacak' diyoruz ama maalesef ve maalesef, kan yerde kalıyor. Doğrusunu konuşmak gerekirse. Bir silkinip, millet ve devlet olarak, vatandaşlar olarak,tüm partiler olarak attığımız adımların hangi sonuçları doğuracağını göz önüne alıp milletin geleceği için bu konuyu çözmemiz gerekir. Son günlerde Kuzey Irak'taki, şimdi Suriye'deki olaylar iç yansıması olarak görülüyor. Tabii ki teslim olacak değiliz. Büyük millet büyük devletiz., Ekonomimiz iyi. Dünyanın sayılı ordularından birine sahibiz. Bizi burada sevindiren şey, terörün bu kadar yıldır devam etmesine rağmen Kürt vatandaşlarımızın yüzde 85-90'ının bu fikri benimsememesi sevindiricidir. 10 yıldan beri iktidardayız, temel hak ve hürriyetler konusunda adımlar attık. Terör bizi yıldırmayacak. Güvenlik tedbirlerini artırarak, insanımızın makul meşru ve hukuki isteklerini yerine getirerek, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

OE, DÖ(OE/AK) (FOTOĞRALI) - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İsmail Tamer Taner Yıldız Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title