Haberler

Bakan Müezzinoğlu: "Saksıyı Sezer'in Şahsına Değil, Milli İradeye Saygısızlık Anlamında Söyledim"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, saksı benzetmesini, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in şahsına değil, milli iradeye yapılan saygısızlık anlamında söylediğini dile getirdi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, saksı benzetmesini, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in şahsına değil, milli iradeye yapılan saygısızlık anlamında söylediğini dile getirdi.

Edirne'ye seçim çalışmaları kapsamında gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, belediye başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen ile birlikte araç konvoyuna katıldı ve Saraçlar Caddesinde esnaf ziyaret yaptı. Esnaf ziyareti esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, "Saksı ya da vazo örneği, sayın Necdet Sezer'in şahsına bir saygısızlık anlamında söylemiyorum. Milli iradeye saygısızlık anlamında söylüyorum" dedi.

Bakan Müezzinoğlu demokrasi adına, milli irade adına bir örnek verdiğini ifade ederek, "Bu ülkede sayın Ahmet Necdet Sezer'i siyaseten tanıyan milyonda bir insanımız yoktu. Benim burada eleştirdiğim sayın Sezer değil, milli iradenin hak ve hukuku adına birlerinin yaptıkları, kapalı kapılar arkasına 5 tane siyasi partinin genel başkanına dediler ki Necdet Sezer'i Cumhurbaşkanı göstereceksiniz. Siyasi partilerin genel başkanlarının yarıdan fazlası Necdet Sezer'i tanımıyordu, bu millet de tanımıyordu. Bu milletin de siyasi partilerin de tanımadığı birini kapalı kapılar arkasında, sanki masanın üzerine bir vazo koyarmış gibi saksı koyarmış gibi milletin önüne bir Cumhurbaşkanı koydular. Onun adı Ahmet Necdet Sezer'e olması veya Mehmet Müezzinoğlu olması çok önemli değil. Önemli olan milli irade adına yapılan tavır şekil, bu gün soralım bu ülke insanına Necdet Sezer ismini o gün Cumhurbaşkanı olarak deklare edildiğinde nüfusumuzun milyonda biri tanıyor muydu? Milletin ve siyasi partilerin tanımadığı birini kapalı kapılar arkasında, bu masanın üzerine buna koyduk denmesi, saksı ya da vazo örneği, sayın Necdet Sezer'in şahsına bir saygısızlık anlamında söylemiyorum. Milli iradeye saygısızlık anlamında söylüyorum. Mili irade bugün birileri tarafından yönlendirilen, şekillendirilen bir milli irade olabilir mi? Büyük önder Mustafa Kemal, 'Egemenlik, Kayıtsız, Şartsız, Milletindir' diyor. Milletin iradesi o fotoğrafta var mıydı? Yoksa belirli güç odaklarının mı iradesi vardı. Söylemek istediğim bu, yoksa Sayın Ahmet Necdet Sezer'e de, bu ülkeye hizmet etmiş kimseye de asla nezaketsiz bir cümleyi de söylemem. Bunu ona da kendime de yakıştırmam, ama şekil ve tavır tarz, bugün de aynısı olsa aynı saksı ya da vazo benzetmesi benim örneğim, bir başka vatandaşımız da başka bir benzetme yapabilir" dedi.

"PARTİCİLİK DEĞİL HİZMET ANLAYIŞI OLSUN"

Edirne'de yaptığı esnaf ziyaretinden memnun olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Particilik değil hizmet anlayışı olsun, bu anlamda da inşallah hem Edirneli, hem de Edirne kazanacak. AK belediyecilikle Edirne buluşacak. Yaklaşık 20 dakikadır Saraçlar caddesinde geziyoruz, halkımızın teveccühü gayet iyi, inşallah, demokrasi kazanır, milli irade kazanır, Edirne ve Edirneliler kazanır" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ SAĞLIK MERKEZİ YAPMAK HEDEFİNDEYİZ, EDİRNE'Yİ DE BALKANLARIN SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetleri konusunda Edirne ve ilçelerinde hastane çalışmaları devam ediyor. Gelecekte Türkiye'yi yakın coğrafya da sağlık merkezi ve turizmi yapmak hedefindeyiz. Edirne'yi de Balkanların sağlık merkezi ve turizmi yapacağız. Yanılmıyorsam 18 Mart'ta Edirne'ye geldiğimde Türkiye'de ileri teknolojinin olduğu Linak cihazını Edirne Trakya Üniversitesine 10 milyon TL'lik bir cihazı kazandırdık. Balkanların onkoloji anlamında bir merkezi anlamında alt yapısı olacak. Trakya Üniversitesinin 2 yıl içinde restorasyonunu bitireceğiz. Hem Trakya Üniversitesi hastanemiz, hem de devlet hastanemiz Edirne'yi sağlık alanında farklı bir boyuta taşıyacak" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Ahmet Necdet Sezer Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title