Haberler

Bakan Akdağ ve Başkan Korkut, Şehit Ailelerine Tapularını Verdiler

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut’un 15 Temmuz Şehitleri Murat Ellik ve Yakup Sürücü’nün ailelerine hediye ettiği 2 dairenin tapuları Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ında katıldığı sade bir törenle sahiplerine teslim edildi.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut'un 15 Temmuz Şehitleri Murat Ellik ve Yakup Sürücü'nün ailelerine hediye ettiği 2 dairenin tapuları Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ında katıldığı sade bir törenle sahiplerine teslim edildi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un Erzurumlu iki şehide vefa için verilen konutlar, bugün (dün) sade bir törenle şehit ailelerine verildi. Başkanlık makamında yapılan törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da katıldı. Şehit yakınlarıyla sohbet edip, hatırlarını soran Bakan Akdağ, ince düşünceden dolayı Belediye Başkanı Ali Korkut'a şehit aileleri adına teşekkür etti. Tapu töreni için şehit Yakup Ellik'in annesi Züleyha ve babası Osman Ellik, Yakup Sürücü'nün eşi Ümmügülsüm Sürücü hazır bulundu. Bakan REcep Akdağ ve Başkan Ali Korkut, şehit annesi Züleyha Ellik ve Ümmügülsüm Sürücü'ye çiçek verdiler. Ardından ailelere tapuları teslim edildi.

"249 bin şehit verirdik"

Bakan Akdağ, şahadet şerbeti içenler sayesinde vatanın büyük bir tehlikeyi atlattığını hatırlatarak "Ali başkanımız şehitlerimize vefa olarak birer daire hediye etmiş. Onların şahadetinin eşi değeri yoktur, onlar olmasaydı, şimdi farklı bir Türkiye olurduk. Millet onları kabul etmeyecek ve iç savaş yaşanacaktı. 49 şehit değil, 249 bin şehit olacaktı belki. Onlar diridirler, bizim inancımız bu gerçeği bildiriyor. Biz, şehit yakınlarının gönlünü ne kadar alabiliriz, şehitlerimizin hatıralarına ne kadar sahip çıkabiliriz, bu önemlidir" diye konuştu.

Başkan Ali Korkut'da şehitlik mertebesinin önemine değinerek "Biz, şehitlerimizin ailelerine bir vefa olarak böyle bir şey yaptık" dedi.

Şehit yakınlarına bu daireler hediye edildi

Yeşil Yakutiye Konutları, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, Erzurum'da ilklere imza attığı kentsel dönüşüm projelerinden yalnızca birinin yapıldığı alanda yükseliyor. Ali Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa, Hasanibasri, Mehdiefendi, Sultan Melik mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi yürüttüğünü belirtti. Korkut, "Kentsel dönüşüm projelerimizle Erzurum'un merkezini gecekondu ve kötü yapılaşmadan temizliyoruz. Şimdi dönüşümün meyvelerini yiyoruz. İşte bu dönüşüm çerçevesinde yapılan konutlarımızdan ikisini şehitlerimize vefa olarak ailelerine hediye ediyoruz. Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Recep Akdağ, bu günümüzde bizi yalnız bırakmadı. Şehit ailelerine evlerinin tapularını birlikte veriyoruz" dedi.

Yeşil Yakutiye Konutları, Ankara'dan sonra bölgenin gerçek anlamda site özellikleriyle inşa edilen muhteşem bir proje. 546 konut, siteden bağımsız faaliyet gösterecek 31 adet iş yerleri aynı zamanda bölgenin ticari aks olarak canlanmasını da sağlayacaktır. Sitenin dört bir tarafı 30 m, 25 m ve 15 m genişlikte caddeler ile çevrili.

Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan Mehdiefendi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 720 gecekondu ve bina kamulaştırıldı. Kötü yapılaşmadan kurtarılan Mehdiefendi mahallesindeki 46 dönüm arsa, ihaleye çıkarılarak kat karşılığı Erzurumlu müteahhitlere sunulmuştu. Belediyenin Yeşil Yakutiye Konutlarında 130 adet 3+1 ve 4+1 dairesi, çeşitli m2'lerde 7 adet 3 katlı işyeri bulunuyor. 15 Temmuz Şehitleri Murat Ellik ve Yakup Sürücü'nün ailelerine hediye edilen 177 metrekare büyüklüğündeki daireler, işte bu proje çerçevesinde yapılmıştı. Şehit yakınlarına, A 2 Blokta 6. katta 19 ve 20 nolu daireler verilerek komşu olmaları da gözetildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Merkez Ali Korkut Akdağ Yerel Haberler

title