Haberler

Aziz Kiraz Kimdir? Nasıl Ünlü Oldu? Şöhretine Dair Tüm Detaylar

Güncelleme:

O Ses Türkiye ile adını duyurmuş ve Efso şarkısı ile çıkış yapan Aziz Kiraz kimdir? O Ses Türkiye'de kaçıncı oldu? Aslen nerelidir? İşte Aziz Kiraz'ın hayatına dair her şey.

O Ses Türkiye'nin genç yıldızı, Hadise'nin 'minik starım' dediği Aziz Kiraz, kısa sürede şöhrete kavuştu. Hadise'nin destekleri ile 'Efso' single şarkısını çıkaran Aziz Kiraz, Youtube'da 3 milyon civarı tıklandı.

Hem sesi, hem yaşı, hem fiziği ile dikkat çeken genç yıldıza dair tüm detaylar.

AZİZ KİRAZ KİMDİR? ASLEN NERELİDİR? KAÇ YAŞINDADIR?

17 yaşındayken katıldığı O Ses Türkiye yarışmasında Isabel şarkısını seslendirerek gönülleri fethetmiştir. 1997 doğumlu olan Aziz Kiraz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir. Erzurum doğumludur ve İstanbul'da yaşamaktadır.

O SES TÜRKİYE'DE BÜYÜK KARAR! KİMİ SEÇTİ?

20 Ekim 2015 tarihinde katıldığı O Ses Türkiye yarışmasında, performansı ile jüriyi şoke etti. Ebru Gündeş şarkılarını çok sevdiğini söyleyen Aziz, Hadise'nin takımına dahil oldu.

FİNALE KALDI! O SES TÜRKİYE NASIL SONUÇLANDI?

O Ses Türkiye'nin yeni şampiyonu, Hakan-Gökhan'ın takımında yer alan Emre Sertkaya oldu. Beş sezondur jüride yer alan Hadise, bir kez daha yıkıldı!

Murat Boz'un dışında üç jüri üyesinin de yarışmacıları finale kalmaya hak kazandı.Finalistlerin birinci olabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştığı gecede ilk elenen Ebru Gündeş'in takımından Tankurt oldu. Daha sonra yarışmaya veda eden ikinci isim Gökhan ve Hakan'ın takımından Türkan oldu.

Finalde son ikiye Hadise'nin takımından Aziz Kiraz ve Hakan-Gökhan'ın takımından Emre Sertkaya kaldı.

SEMPATİK VE MÜTEVAZI TAVIRLARI İLE DİKKAT ÇEKTİ

O Ses Türkiye'nin genç yıldızı için Hadise 'minik starım' yakıştırmasını yaptı ve onunla çok eğlendiğini ifade etti.

O Ses Türkiye'nin 2 Kasım 2015 akşamı yayınlanan bölümünde, sürekli Ebru Gündeş şarkıları söyleyen Aziz Kiraz, performanslarında yaptığı hatalar için Ebru Gündeş'ten özür diledi. Ebru Gündeş ise başarılı yarışmacı hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

'ALBÜM YAPILMASI LAZIM'

Sosyal medyada ünlüler Kiraz'ı yarışmanın favorisi olarak gösterirken, Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay da yarışmacıyla ilgili Twitter'da, "O Ses Türkiye'de favorim, Aziz Kiraz. Aziz Kiraz aynı kıyafet ve aynı şarkılarla yarışmadan yarışmaya koşuyor. Yapımcıların bu çocuğa albüm yapması lazım." yorumlarını yaptı.

O SES TÜRKİYE İLK DURAĞI DEĞİL! BAŞKA HANGİ YARIŞMALARA KATILDI?

Aziz Kiraz, Kenan Doğulu'nun jüri üyesi olduğu "Ve Kazanan" adlı yarışmaya da katılmış ancak birinci olamamıştı.

AZİZ KİRAZ İLK SİNGLE'INI ÇIKARDI! ARTIK 'EFSO' AZİZ OLARAK BİLİNİYOR

Aziz Kiraz, Efso isimli single'ını 1 Eylül 2016 tarihinde yayınladı. Efso single'ının söz ve müziğini Alper Narman ve Onurr yazdı. Klibinin yönetmenliğini Jülide Güngör üstlendi. Youtube'daki hit sayısı 2.5 milyona ulaştı.

ALEYNA TİLKİ VE AZİZ KİRAZ ARASINDAKİ İLİŞKİ NEDİR?

Aleyna Tilki ile Aziz Kiraz'ın pek çok ortak yanı bulunuyor. Henüz 14 yaşındayken Yetenek Sizsiniz'de büyük beğeni toplayan Aleyna Tilki gibi, Aziz Kiraz da Acun Ilıcalı'nın programı 'O Ses Türkiye'de yeteneğini gösterdi.

Aynı dönemlerde 16 yaşında sahneye çıkan Aleyna Tilki çok fazla eleştiri almıştı. Aziz Kiraz da tedbirli yaklaşarak, sahneye çıkmak için 18 yaşını bekledi. İlk kez bir mekanda 4 Kasım 2016 günü sahne aldı. Aleyna Tilki, 'sevgili arkadaşım' dediği Aziz Kiraz'ı sahnede destekledi.

ALEYNA TİLKİ VE AZİZ KİRAZ BİRBİRLERİNE RAKİP Mİ?

Sıkı bir dostlukları olduğu bilinen ikili için sosyal medya, iki genç şarkıcıyı birbirine rakip gösteriyor. İkilinin seslerini karşılaştıran takipçiler daha şimdiden ikiye bölünmüş halde.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hakan Gökhan Ebru Gündeş Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title