Haberler

Aydın Doğu Türkistan Şehitleri İçin Saf Tuttu

Aydın’da Cuma Namazı sonrası Doğu Türkistan’da Çin tarafından şehit edilen 28 MüslümanTürk için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Aydın'da Cuma Namazı sonrası Doğu Türkistan'da Çin tarafından şehit edilen 28 MüslümanTürk için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Aydınlılar geçtiğimiz günlerde Çin tarafından Doğu Türkistan'da şehit edilen 28 Müslüman Türk için Cuma namazı sonrasında saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldı. Aydın Efeler Bey Camii'nde kılınan Cenaze namazına AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Ramazan Aker, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Türk Ocağı Aydın Şube Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aydın ülkücü camiayı temsilen Bey Cami önünde gıyabi cenaze namazı sonrası bir basın açıklaması yapan MHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Ramazan Aker, uzun yıllardan beri Doğu Türkistan'da Çin zulmünün devam ettiğini ve Müslüman Uygur Türk'lerinin yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

"MÜSLÜMAN TÜRK'ÜN TOPRAĞINDA EZAN SUSTURULMAK İSTENMEKTEDİR"

Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak yapılan işkencenin görmezden gelindiğinin altını çizen Aker, "Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır. Her Ramazan Ayı'nda baskı ve sindirme politikalarına yenilerini ekleyen Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarmaktadır. Diğer yandan camilerde Çin zulmünden payını almakta baskı ve işkence ile Müslüman Türk'ün toprağında ezan susturulmak istenmektedir. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Komünist Çin rejimi tarafından kadınların elbiselerine bile karışılmakta, tüm insani erdemler yok sayılmaktadır. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı adeta bir yıkım gerçekleştirilmekte, ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri şerefsizce silinmeye, yok edilmeye çalışmaktadır" dedi.

"DOĞU TÜRKİSTAN SEVDAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Zalimin zulmüne karşı soydaşlarımız için Doğu Türkistan'ın yanında olmaya devam edeceklerini aktaran Aker, "Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Acılarını yüreğimizde hissedecek dertlerini derdimiz kabul edeceğiz. Ebedi yurdumuz Anadolu'dan, kadim yurdumuz Doğu Türkistan'a olan hasretimizi genç dimağlara ilmek ilmek dokuyacağız. Medeniyetimizin beşiği Kaşgar'ı, sızlayan yaramız Urumçi'yi unutturmayacağız. Gulca'yı, Turfan'ı, Kumul'u vatan toprağı olarak görmeye devam edecek Altay'ı kendimize yar bileceğiz. Bu bilinç ile soydaşlarımızın derdini derdimiz, kederlerini kederimiz kabul ederek haklı davalarını her türlü platformda dile getireceğiz. Bu vesileyle Kaşgar'da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk'ü basta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekanlarının cennet olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Hiç şüphesiz katil Cin ve zulme sessiz kalanlar, işlediği cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Uygur Aydın Yerel Haberler

title