Haberler

Aydemir: "Milli İrade Ebu Cehillere Geçit Vermeyecektir'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Taksim'de ezanı ıslıklayanların 28 şubat zihniyetini bir kez daha ortaya koyduğu, mukaddesatla ilgisi ve ona saygısı olmayanların 31 mart sonrası bir zillet süreci başlatmayı amaçladıklarını kaydetti.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Taksim'de ezanı ıslıklayanların 28 şubat zihniyetini bir kez daha ortaya koyduğu, mukaddesatla ilgisi ve ona saygısı olmayanların 31 mart sonrası bir zillet süreci başlatmayı amaçladıklarını kaydetti. Milletvekili Aydemir, 'Milli irade, Ebu Cehilin yoldaşlarına geçit vermeyecek, ezanları susturmak isteyenler ebedi lanete uğrayacaklarıdır' dedi.

AYDEMİR: BU BİR TESADÜF MÜDÜR?

Taksim'deki olayın, milli iradenin 22 yıl önce yaşanan 28 şubat zihniyetini lanetlediği bir dönemin hemen akabinde sahnelenmesinin tesadüfle izah edilemeyeceğini belirten Milletvekili Aydemir, 'Bayrak inmesin, ezanlar dinmesin diye canlarını adayan şüheda ervahını inciten bu soysuzca yaklaşım, 28 şubatçı anlayışın hala ayakta olduğu, inanç sahiplerine yeni tuzaklar hazırlamayı amaçladığını kaydetti.

28 ŞUBAT 1997 HATIRLATMASI

28 şubat 1997'de, inanç sahiplerini korku ve endişeye düşürmek, kamuyu mukaddesatına bağlı kesime kapatmak, başörtülülere, eğitim başta olmak üzere tüm toplumsal imkan ve fırsatları kısıtlamak amacıyla hain bir senaryonun sahnelendiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, bu imansız uygulamaya karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK bir direniş ve diriliş yaşandığını, inanç sahiplerine kefen biçmeye kalkışanların önüne milli irade setti çekildiğini aktardı.

'TÜKÜRÜN ONLARA ALKIŞ DAĞITAN KAHBELERE'

Taksim'de yaşananların 28 şubat sürecini hatırlattığını, olayın milli irade tarafından nefretle karşılandığını vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Milli İrade, 'Bu ezanlar-ki şehadetleri dinin temeli

Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' ahdindedir. Aziz milli irademiz adına, Akifçe çağrıda bulunuyor, 'Tükürün milleti alçakça vuran darbelere/Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere/Tükürü

n Ehl-i Salib'in o hayasız yüzüne/Tükürün onların asla güvenilmez sözüne.' diyoruz. ' kaydını düştü.

AYDEMİR AKİF'İN EZANLAR ŞİİRİNİ PAYLAŞTI

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, 'Zaman geçmez ki yüz binlerce kalbin vecd-i sekranı-/ Zeminden yükselip, göklerde vahdetzar-ı Yezdan'ı/Ararken, dehşet-akin etmesin bir sayha vicdanı/ Ne lahüti sada Allahu ekber! sarsıyor canı/ Bu bir gülbank-i Hak'tır, çok mudur inletse ekvanı?' dizeleriyle başlayan Ezanlar şiirini paylaşan Milletvekili Aydemir, 'Ezanlar yüce milletimizin, iman ikrarıdır. Hakka yönelme ve O'na teslim olma kararlılığıdır. Allah'ın laneti onu susturmaya kalkışanların üstüne olsun' dedi.

'RABİAYA BAĞLILIK AHDİMİZDEYİZ'

Aydemir, değerlendirmesinde, 'Milli şairimizin tarif ve tasvirini bir kez daha yineliyor, ',Bu lahüti sada çıktıkça cüşa-cüş olup yerden/ İner esrar-ı kudret kibriya tavrıyle göklerden/Bütün aheng-i hilkat yad ederken Hakk'ı ezberden/ Vicahi feyz alır artık o nüru'n-nür-i ezherden: Hüveyda şimdi canandır seherden, şam-ı esmerden' hakikatini seslendiriyoruz. 28 şubatçıları, onların hempalarını Allah'a havale ediyor, AK bir duruş ve kararlılıkla Rabiamız uğruna canımızı adama ahdimizi tekrarlıyoruz.' ifadesine yer verdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milletvekili Taksim Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title