Haberler

Asted Trafik Eğitimi ve Parkur Yapımında Hizmette Sınır Tanımıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) öncülüğünde, Ayvalık merkez, Küçükköy ve Altınova beldeleri, Ayvalık'a bağlı Akçapınar köyünün...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) öncülüğünde, Ayvalık merkez, Küçükköy ve Altınova beldeleri, Ayvalık'a bağlı Akçapınar köyünün ardından önceki gün de ilçe de nüfusun en kalabalık olduğu mahalle olan Aliçetinkaya'daki Atatürk İlköğretim Okulunda minik öğrencilere yönelik Trafik Eğitimi ve İlk Yardım Semineri yapıldı.

Eğitimlerin ardından, ASTED tarafından okulun bahçesine yapılan Trafik Eğitim Parkuru mini bir törenle hizmete sokuldu. Atatürk İlköğretim Okulunda yapılan eğitimlerde okul müdürü Kemal Girgin, okul öğretmenleri ile ASTED'in yöneticileri; Derneğin görme engelli başkanı Namık Tuncel öncülüğünde, Sunay Alumert, Mehmet Koyun, Tamer ve Emine Kahvecioğlu

ve dernek üyesi engelliler hazır bulundu. Ayvalık Toplum Sağlığı Merkezi personelinden Ali Gün'ün verdiği seminerde; trafik, okul ve ev kazaları olmak üzere iki kategoride verilen eğitimde; kazalardan korunmak için yapılması gerekenler, çocukların evdeki elektrik prizlerinden uzak durması, okullarda çatı ve duvarlara çıkılmaması ve kırık merdiven ve kırık camlardan uzak durmaları konusunda uyarıldı.

Verilen eğitimlerde ağırlıklı konu ise; Trafik kazaları, Yangın ve İlk Yardım konularında bilgilendirilen öğrencilere; olası bir kaza anında kazazedeye yapılması gereken ilk yardım, kaza sonrasında ambulans, itfaiye ve güvenlik güçlerine telefonla bilgi verilmesinin önemi gibi konularda onların anlayacağı seviyede bilgiler verildi.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nin destek verdiği seminerde;

ASTED'in görme engelli dernek başkanı Namık Tuncel'de minik öğrencilere olası kazalar ve yangınlarda itfaiye ve ambulansları ararken soğukkanlı olmanın önemini vurgulayarak, minik öğrencilerin polis, jandarma gibi kolluk kuvvetlerinden korkmadan, çekinmeden yardım istemelerinin önemine dikkat çekti. Atatürk İlköğretim Okulu'nda verilen seminerin ardından, okul bahçesine gelen Ayvalık Belediyesine ait itfaiye, Toplum Sağlık Merkezi bünyesindeki bir ambulans ile İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait Polis arabası ve bir Tunuz motosikletini yakından görüp, araçlarla ilgili bilgi sahibi olma olanağı yakalayan minik köy öğrencilerinin bu araçlarla yakından ilgilendikleri gözlendi.

ASTED'DEN ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU BAHÇESİNE TRAFİK EĞİTİM PARKURU

Verilen seminer sonrasında düzenlenen mini törende seminerde başarılı olan öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler dağıtılırken, ASTED tarafından okulun bahçesine yaptırılan Trafik Eğitim Parkurunun da açılışı yapıldı. Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Girgin, ASTED'e öğrencileri trafik kazaları ve ilk yardım gibi konularda bilgilendirilmesinde yaptığı öncülük ve okulun bahçesine kazandırdıkları Trafik Eğitim Parkuru için teşekkür etti.

Atatürk İlköğretim Okulunda yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili görüşlerini aldığımız Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği Başkanı Namık Tuncel, Türkiye'de en fazla engellilik oranının trafik kazaları nedeniyle yüksek olduğunu kaydederek, "Amacımız engelliliğe neden olan etkenler hakkında vatandaşlarımızı bilinçlendirmektir. Ağacın yaşken eğileceği noktasından hareket ederek, minik öğrencilerimizi trafik kazaları hakkında bilgilendirip, gelecekte trafik kazalarının bir nebze olsun azalmasına katkı vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarımsaklı Balıkesir Küçükköy Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title