Haberler

Arı Ölümlerinin Önüne Geçilmesi İçin Denetimlerin Artırılması İsteniyor

Mersin Ziraat Odası, son dönemde artan toplu ölümleri konusunda çiftçileri bilgilendirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde çiftçilere eğitim verdi.

Mersin Ziraat Odası, son dönemde artan toplu ölümleri konusunda çiftçileri bilgilendirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde çiftçilere eğitim verdi. Ziraat Odası Başkanı Gökçel, "Arı ölümlerinin artması bizi endişelendirdi. Amacımız, üreticilerimizi bilgilendirmek" dedi.

Mersin'de arı ölümlerinin son yıllarda artması üzerine, özellikle sert çekirdekliler ve turunçgillerde Mart-Nisan aylarında çiçeklenme döneminde yoğun pestisit kullanımının önüne geçebilmek amacıyla çiftçiler bilgilendirildi. Mersin Ziraat Odası'nda, Mersin Akdeniz Ziraat Odası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile iş birliğiyle eğitim çalışması yapıldı. Eğitime, bahçe ziraatı ve arıcılık dalında faaliyet gösteren çiftçiler katılırken, 'Bitki Koruma Ürünleri' uygulamalarında arı ölümlerini en aza indirgemek için yapılması gerekenler anlatıldı.

Torpil: "Denetimlerin artırılmasını istiyoruz"

Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Torpil, toplantıda yaptığı konuşmada, son dönemde arı zehirlenmeleriyle ilgili toplantılar yaptıklarını ve çiftçilerden çiçeklenme döneminde ilaç vermemelerini istediklerini söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan, çiçek döneminde arılara zararlı ilaçlarla mücadele yapılmamasını ve çiftçilerle ortak bir yol bulunmasını istediklerini belirten Torpil, "Arı ölümlerine sebep olmayan ilaçların kullanılması noktasında ise eğitimlerin ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca denetimlerin artırılmasını istiyoruz" dedi.

Gökçel: "Arı ölümlerinin artması bizleri endişelendirdi"

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ise "İlimizde arı ölümlerinin artarak devam etmesi bizleri de endişelendirdi. Çünkü arı bitkisel üretimde döllenme, dolayısıyla verim için çok önemli. Çiftçi eğitimlerimiz bitkisel üretimin yanında tarımın her dalında artarak devam ettirilecektir. Amacımız, çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve ürettiği ürünlerden daha fazla gelir elde edebilmesidir. Bununla birlikte arılara zararsız ilaçları kullanan çiftçilerimizin de ayrıca desteklenerek teşvik edilmesi gerekir. Bu çerçevede Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar'ın '2017 yılını çiftçilerimiz ile buluşma yılı' ilan etmesi üzerine, Mersin Ziraat Odası olarak bu tür çalışmalarımız bütün üretim çeşitlerinde devam ettirilecektir" diye konuştu

Eğitime katılan çiftçiler de arı ölümlerinin önüne geçilebilmesi adına kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yapılan bu tür eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, yetkililerce kimyasal mücadele konusunda eğitimlerin devamlı verilmesini ve arı ölümlerine yol açan zirai mücadele ilaçları kullanan çiftçilere yönelik denetimlerin artırılmasını istediler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Akdeniz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title