Haberler

Antalya Matso'dan Muz Paneli

Matso'dan muz paneliManavgat'ta giderek artan muz yatırımları konusuna dikkati çekmek için 'Manavgat'ta muz üretimi ve destekleri' konulu panel düzenlendi.

Matso'dan muz paneli

Manavgat'ta giderek artan muz yatırımları konusuna dikkati çekmek için ' Manavgat'ta muz üretimi ve destekleri' konulu panel düzenlendi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Sanayici İş Adamları Derneği (MASİAD) işbirliğiyle Otogar Toplantı Salonu'ndan gerçekleştirilen 'Manavgat'ta muz üretimi ve destekleri' paneline İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Oytun Eylem Doğmuş, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MASİAD Başkanı Turgay Akar, Ziraat Bankası Manavgat Şube Müdürü Cumhur Seki ve diğer yetkililerle birlikte üreticiler katıldı. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede örtü altı muz üretimin her geçen gün artış gösterdiğini belirterek, muz üretiminde planlamanın yapılması gerektiğini vurguladı. Boztaş, İlçede muz yatırımı her geçen gün artıyor. Muz yatırımı yapmak isteyen çok fazla iş insanımız var. Türkiye'de yılda 600 bin ton muz tüketimimiz var. Ülke olarak yaklaşık 300 bin tonunu üretiyoruz, 300 bin tonu da ithal ediliyoruz. Bu durumu gören hükümetimiz çok ciddi destekler verdi. İthalatta yüzde 145 gümrük vergisi var. Devletimiz tarafından uygulanan gümrük vergisinin kaldırılmayarak yatırımcının desteklenmesi gerekmektedir dedi. Boztaş, Verilen desteklerin devam etmesi halinde Manavgat'ın toprak yapısı, mikro kliması, coğrafi yapısı ile atıl kalan tarım alanlarımızın örtü altı alanlara gireceğini, nitelikli kontrollü bir muz üretiminin yapılacağını düşünerek, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye'nin en büyük üreticisi noktasına geleceğini düşünüyorum diye konuştu. MASİAD Başkanı Turgay Akar, 2014 yılında Manavgat 2050 vizyon raporu çıkardıklarını hatırlatarak, raporda en önemli konunun tarım olduğunu söyledi. Raporda teknolojik ve endüstriyel tarım, örtü altı tarım, erkenci Akdeniz meyveciliği, süs bitkileri üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini hatırlatan Akar, son 2 yıldır turizmde ciddi sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle ilçede bulunan yatırımcıların alternatif sektörlere yöneldiğini anlattı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'ın tarımda gümrük vergilerinin kaldırılmaması düşüncesine katıldıklarını belirterek, şöyle dedi Biz de kaldırılmasını istemiyoruz ama siz yatırımcılara çok büyük görev düşüyor. Bunun yerine getirilmesi için ülkemizin ihtiyacı olan diğer 300 bin ton muzun yatırımcılar tarafından acilen üretim yapılarak kapatılması gerekmektedir. Bu açık kapatılmazsa 80 milyonun ihtiyacı olan muzun devlet politikası ile bir şekilde kapatılması gerekiyor. Muzun üretilmesi noktasında sadece Manavgat'ta 2016 yılında yüzde 100, 2017 yılında yüzde 100'ün üzerinde yatırım yapıldığını öngördüğümüz zaman gümrük vergisinin hiçbir zaman kaldırılacağını düşünmüyorum. Sayın bakanımız ile yakın bir tarihte araya geldiğimizde ilimiz ve etrafımızdaki 5 ili kapsayan bir toplantıda sorunları iletip bu sorunla ilgili hazırladığımız raporu kendilerine sunacağız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Bankası Ahmet Boztaş Manavgat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title