Haberler

Antalya - Evlilik Hazırlığı Yaparken Şehit Oldu

Evlilik hazırlığı yaparken şehit oldu ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi Koçyurdu Jandarma Karakolu'nda nöbet sırasında piyade tüfeğinin ateş alması sonucu şehit olan 23 yaşındaki Arif Orhan Şener, Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde toprağa verildi.

Evlilik hazırlığı yaparken şehit oldu

ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi Koçyurdu Jandarma Karakolu'nda nöbet sırasında piyade tüfeğinin ateş alması sonucu şehit olan 23 yaşındaki Arif Orhan Şener, Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit Şener'in 2 yıldır nişanlı olduğu, askerlik dönüşü evlilik planları yaptığı belirtildi.

Şırnak'ta vatani görevini yaptığı Koçyurdu Jandarma Karakolu'nda dün saat 07.00 sıralarında nöbet yerinde piyade tüfeğinin ateş alması sonucu şehit olan jandarma er Arif Orhan Şener için Elmalı'da cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak helallik alınması için Kaşlılar Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada yakınları tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, anne Hatice Şener "Gitti oğlum" diye feryat etti.

Şehidin cenazesi daha sonra Ömer Paşa Camii'ne götürüldü. Buradaki törene, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, İlçe Garnizon Komutanı Komutanı Üsteğmen Kürşat Şenol, Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninde fayans ustası baba Mehmet Şener ayakta durmakta güçlük çekti. Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi Kızıltemeller Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehidin teyzesinin oğlu Ali Sarıbıyık, Arif Orhan Şener'in herhangi bir sorunu olmadığını belirtirken, "Mükemmel bir insandı. Komutanları bile ondan övgüyle bahsediyor. Yaklaşık 3 ay önce izne geldi. Beraber gezdik. Sözlüsü geldi. Herkesi el üstünde tutan bir insandı. Daha dün vurulduğu haberini aldık, elim bir kaza sonucu. Yastayız, çok üzüldük. Şehit oldu, Allah'ın yanına tertemiz gitti" dedi.

Dayısı Adem Şalverdi, yeğeninin arkasından dua edilmesini istedi.

Askere gitmeden önce elektrik dağıtım şirketinde sayaç okuma görevlisi olarak çalışan Arif Orhan Şener'in 2 yıldır nişanlı olduğu ve askerlik dönüşü evlilik planları yaptığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şener Antalya Şırnak Elmalı Politika Güncel Haberler

title