Haberler

Antalya - 1Kalp Krizi Yok Ölüm Travmadan

Uyuduğu Tahmin Edilen Tur Otobüsü Şoförü Hikmet Yılmaz'ın Otopsi Sonucu

UYUDUĞU TAHMİN EDİLEN TUR OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ HİKMET YILMAZ'IN OTOPSİ SONUCU

ANTALYA'da 13'ü turist 15 kişinin öldüğü tur otübüsü kazasında yaralanan 26 Rus turistin hastanelerdeki tedavileri sürüyor. Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanlığı'nın gönderdiği uçak, Antalya'daki yaralıları Moskova'ya götürmek için hazır bekletiliyor. Kalp krizi geçirdiği ileri sürülen şoför Hikmet Yılmaz'ın otopsisinde 'travma' sonucu öldüğü ortaya çıktı. Yaralı Anna Tregubova ve Semen Tregubov çiftinin bir yıl önce evlendiği, fırsat bulamadıkları için ancak geçen hafta balayına geldikleri ortaya çıktı. 5 aylık hamile Ljubov Semkina'nın sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, çok sayıda Rus gazeteci, Antalya'daki hastanelerden gelişmeleri izliyor.

Antalya'da dün Rus turistleri taşıyan tur otobüsünün köprüden dereye uçması sonucu meydana gelen kazada yaralanan 26 turistin tedavileri, Antalya'daki 8 hastanede sürüyor. Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanlığı'nın gönderdiği ve içerisinde 10 sağlık ekibinin bulunduğu özel uçak, dün gece Antalya Havalimanı'na geldi.

Bu sabah Antalya'daki değişik hastanelerde tedavileri süren yaralıları ziyaret eden Rus bakanlık yetkilileri ve sağlık ekipleri, incelemelerini de sürdürüyor. Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mircalol Husanov, ekipte yeralan doktorların hastaneleri tek tek gezerek hangi yaralıların Rusya'ya sevk edilebilir olacağına karar verileceğini ve henüz kaç kişinin ve kimlerin olacağına karar verilmediğini kaydetti. Mircalol, Rusya'ya sevk edilecek hastaların bu gece götürüleceğini söyledi. Husanov, yaralılardan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki 50 yaşındaki Maria Ashikmina'nın bilincinin kapalı olduğunu ve sağlık durumunun halen kritik düzeyini koruduğunu kaydetti. Cenazelerin durumuyla ilgili adli işlemlerin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Husanov, adli işlemlerinin kısa sürede tamamlanacak olmasına karşılık, sigorta işlemleri sürdüğü için Rusya'ya götürülmelerinin yarına kalabileceğini kaydetti.

HAMİLE TURİSTİN DURUMU İYİ

Yaralılardan 9'unun tedavi altında tutulduğu Özel Anadolu Hastanesi'ndeki 5 aylık hamile olan 26 yaşındaki Ljubov Semkina'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Hastane Genel Müdürü Dr. Terkan Demir, 19 haftalık hamile olan Ljubov Semkina'nın alın yaralanması, kafa travması, kolunda ikinci derece yanık ve karın travması rahatsızlıklarının bulunduğunu ve hayati tehlikesinin olmadığını, bilincinin açık ve bebeğinin sağlık durumunun da iyi olduğunu kaydetti. Dr. Terkan Demir, burada yatan yaralılardan Tatiana Novikova (51), Sofya Lavrenchur (28), Yuriy Moskvin (33), Roman Bordynyuk (29), Tatiana Zubenko (26) ve Vadim Danilenko'nun (34) yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğünü ve hayati risklerinin devam ettiğini kaydetti. Dr. Demirci, 5 yaşındaki Diana Rasuleva isimli kız çocuğunun ise Madical Park Hastanesi'nde tedavi altında tutulan annesi Elena Resuleva'nın yanına gönderildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Dr. Demirci, Tamara Gridina (28) ve Irina Flinta (20) adlı yaralıların ise genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ve tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

BALAYI İÇİN GELMİŞLERDİ

Kazada yaralananlar arasında bulunan ve Özel Yaşam Hastanesi'nde tedavisi süren 25 yaşındaki Anna Tregubova ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren 24 yaşındaki Semen Tregubov'un bir yıl önce evlendikleri, geçen hafta balayını yapmak için Antalya'ya geldikleri ortaya çıktı. Kaburga ve belinde kırık bulunan Anna Tregubova, sabahın erken yola çıktıklarını ve bir sarsıntıyla uyandığını söyledi. Çığlıklar duyduğunu ve gözlerini hastanede açtığını belirten Anna, bir yıl önce evlendiklerini ve balayı için yeni fırsat bulduklarını belirterek, "Balayımız için Antalya'yı seçmiştik ve ilk defa Türkiye'ye gelmiştik. Tatilimiz çok güzel geçiyordu ve talihsiz bir kaza yaşadık. Psikolojik olarak şu an iyi değilim ve yeniden Türkiye'yi tatil için seçer miyim bilmiyorum" dedi.

RUS BASININDA ÖLÜ SAYISI 22

Antalya'ya gelen çok sayıda Rus gazeteci, kazayla ilgili gelişmeleri hastanelerden takip ediyor. Yaralıların yattığı hastanelerden bilgi almaya çalışan hastanelerde bulunan Rus basın mensuplarından Rus Devlet Kanalı Muhabiri Dimitry Petrov, Rusya'daki yazılı ve görsel basında ölü sayısı konusundaki rakamların hala netleştirilemediğini ve bazı basın organlarında 17 bazı basın organlarında ise 22 olarak söylendiğini belirtti.

Antalya'da güleryüzlü karşılanmaktan memnun olduklarını da belirten Dimitry Petrov, hem Türk yetkililer ve doktorlardan hem de Rus yetkililerden rahat bilgi alabildiklerini ve buradan aldıkları sağlıklı bilgiler ile Rus basınındaki karışıklığı önlemeye çalışacaklarını dile getirdi.

YARALILARIN SEVKİ RİSKLİ

Antalya Özel Yaşam Hastanesi'ne ise biri ağır 3 yaralı bulunuyor. Özel Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Denizer, 49 yayındaki Dmitriy Potopov'un dalağının alındığını ve böbreğinin tamir edildiğini, bilincinin açık olduğunu ancak yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğünü kaydetti. Dmitriy Potopov'a, eşi 43 yaşındaki Svetlana Potopova ve ağabeyi 56 yaşındaki Alexander Potopov'u kaybettiği söylendi. Ayrıca, kardeşinin eşi 44 yaşındaki Larisa Potopova'nın da yaralı olduğu belirtildi. Yaralı turistlerin özel uçakla Rusya'ya götürülmesini değerlendiren Başhekim Dr. Cengiz Denizer, sağlık durumu iyi olan yaralılar için problem olmayacağını ama yoğun bakımdakiler için bu durumun riskli olabileceğini söyledi.

KALP KRİZİNİ YARALI TURİSTLER SÖYLEDİ

Rus turistleri Antalya'ya getiren ve merkezi Moskova'da bulunan turizm şirketi Pegas'ın Türk ortağı Ramazan Akpınar, Akdeniz Üniversitesi morgundaki cenaze işlemleri sırasında, "Çok üzgünüz. Türk turizmi için de acı bir olay" dedi. Şoförün kalp krizi geçirdiği bilgisini yaralı turistlerin verdiğini belirten Akpınar, "Anadolu Hastanesi'nde yatan turistler, şoförün kalp krizi geçirdiğini söylediler. Biz de kalp krizi iddiasını gündeme getirdi" dedi. Şoför Hikmet Yılmaz'ın kaza anında kalp krizi geçirdiği iddiasıyla ilgili olarak otopsi görevlileri, Yılmaz'ın kalp krizi geçirdiğine yönelik bir bulguya rastlanmadığını ve ölümünün 'travma' sonucunda meydana geldiğinin tespit edildiği bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürerken polis, aracın sevk ve idaresinden sorumlu şirket yetkilileriyle ilgili belgeleri tur şirketinden istedi. Gerekli hazırlıkların ardından savcılık talimatıyla otobüsün sevk ve idaresinden sorumlu firma yetkililerinin ifadelerinin alınabileceği kaydedildi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Günübirlik Pamukkale turuna katılmak üzere Alanya'dan hareket eden Rus turistleri taşıyan 49 yaşındaki Hikmet Yılmaz'ın kullandığı 41 DP 006 plakalı otobüs, Aksu Köprüsü'nde yoldan çıkarak, bariyerlere çarpmış ve dereye uçmuştu. Ters düşen otobüste araç sürücüsü Hikmet Yılmaz ile rehber 36 yaşındaki Mustafa Günel ve 13 Rus turist yaşamını yitirmişti.

CENAZESİ, KARTEPE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Antalya'da Aksu Köprüsü'nde yoldan çıkarak, bariyerlere çarptıktan sonra dereye uçup ters düşen otobüste 13 Rus turist ve rehber Mustafa Günel'le birlikte yaşamanı yitiren şoför Hikmet Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde toprağa verildi.

Ailesi Kartepe İlçesi'nin Köseköy Gaziler Mahallesi'nde oturan evli ve 2 çocuk babası Hikmet Yılmaz'ın cenaze namazı Köseköy Merkez Camii'nde kılındı. Cenaze törenine Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, son seçim öncesi lağvedilen eski Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, Saadet Partisi GİK üyesi Mehmet Aras, aile fertleri, yakınları ve meslektaşları katıldı. Yakınları, Hikmet Yılmaz'ın kaza sırasında uyuduğu yolundaki iddiaları yalanlarken, kendisinin çok deneyimli bir şoför olduğunu ve uykusuz araç kullanmasına da ihtimal vermediklerini söyledi.

-----KUTU-----

ÖLENLER

Hikmet Yılmaz (49- Sürücü), Mustafa Günel (36- Rehber), Rus turistler Ekaterina Shkulia (23), Anna Berezouskaya (28), Elena Korobova (32), Alexander Korobova (34), Alexander Potopov (56), Svetlana Potopova (43), Svetlena Shamshurına (44) Anna Yankovich (33), Mariya Martylova (33), Ekaterina Ilina (27), Marat Gazizov (44), Tatiana Salikhova (35) ve Anatoly Salikhov (11).

YARALILAR

Alla Geresimenko (45), Elena Rasuleva (32), Diana Rasuleva (5), Natalia Chumak (26), Tatiana Novikova (51), Irina Flinta (20), Sofya Lavrenchur (28), Yuriy Moskvin (33), Roman Bordynyuk (29), Ljubov Semkina (26), Gennady Shchebotin (51), Roman Salikhov (36), Yulia Borisova (36), Dmitriy Potopov (49), Natalia Fatneva (39), Semen Tregubov (24), Anna Tregubova (25), Andrey Salikhov (7), Larisa Potopova (60), Vadim Danilenko (34), Zulfiya Gazizova (44), Nelya Gazizova (12), Tatiana Zubenko (26), Evgeny Korobova (10), Tamara Gridina (27) ve Mariya Ashıkhmına (50).

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title