Haberler

    Anneler Günü Konseri - Verda Karaçil Cerit Piyano Resitali

    Piyanist Verda Karaçil Cerit, Bach, Haydn, Liszt ve Debussy'nin piyano yapıtlarından oluşan bir programla 14 Mayıs Anneler Günü'nde Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Piyanist Verda Karaçil Cerit, Bach, Haydn, Liszt ve Debussy'nin  piyano yapıtlarından oluşan bir programla 14 Mayıs Anneler Günü'nde Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Resital Programı: J. Haydn I  Sonat, Hoboken XVI: 23

    J. S. Bach I İtalyan Konçertosu BWV 971

    F. Liszt  I  Piyano için düzenlenmiş kendi Lied'lerinden "Die Loreley"

    R. Schumann'ın iki Lied'inden, piyano için düzenleme "Liebeslied"( Widmung)

    C. Debussy I  L' isle joyeuse

    Toplam program süresi 50 dakikadır.

    VERDA KARAÇİL CERİT, piyano İzmir'de doğan ve müzisyen bir aileden gelen Karaçil, ilk çalışmalarına 1997 yılında İzmir     D. E.Ü  Devlet  Konservatuvarı Piyano Bölümü'nde Öğr. Gör. Mehmet ARİÇ ile başladı. 2001 yılında Prof. Nilgün ALKAN ile çalışmalarına devam etti.2001- 2008 yılları arasında birçok ünlü piyanistin Master kursuna katıldı: Hüseyin SERMET, Prof. Hülya TARCAN, Martin BERKOFSKY, Vladimir KRYPAN, Gianluca PERUCCI, Peter FLORIAN, Prof. Detlef KAISER, Prof. Wolfgang MANZ ve Prof. Silke- Thora MATTHIES. Ayrıca 2007 yılında Uluslararası Gümüşlük Müzik Akademisi atölye çalışmalarında; Ilya ITIN, Kemal GEKİC ve Francesco LİBETTA ile piyano ve Björn BOHLIN ile oda müziği çalıştı.İzmir'de öğrencilik yıllarında Buca, Aydın, Balıkesir Güzel Sanatlar Lise ve Eğitim Fakülteleri, D.E.Ü Devlet Konservatuvarı Orhan Barlas Salonu, İzmir Alman Kültür Merkezi, İzmir Sanat Kültür Merkezi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Antalya Pera Piyano Festivali'nde solo resitaller verdi.  2006-2007 yıllarında konser piyanisti Prof. Toros Can ile düzenli piyano dersleri yaptı.27 Mart 2008'de Genç Solistler Haftası konser programı çerçevesinde şef Ender Sakpınar'ın yönettiği İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Cesar Franck'ın piyano ve orkestra için "Tema ve Senfonik Varyasyonlar" adlı eserini seslendirdi. 13 Ekim 2008 yılında İzmir Sanat Korosu'na, iki piyano ve koro için olan C. OFF'un "Carmina Burana" adlı eserinde, İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde eşlik etti.

    2008 Haziran'da D.E.Ü Devlet Konservatuvarı lisans eğitiminden, 2010 yılında da Master Piyano bölümünden pekiyi dereceyle mezun oldu.Aynı yıl Almanya'ya taşındı ve Würzburg Hochschule für Musik'te başarılı bir sınav vererek, Prof. Silke-Thora MATTHIES'ın öğrencisi oldu. Bu eğitim süresinde Prof. Friedemann RIEGER ve Gerold HUBER ile birkaç Workshop'a katıldı. İlerleyen zamanlarda ilgisi Lied piyanistliğine yöneldi. Eğitiminin yanı sıra, üniversitede bir yıl süresince Lied piyanisti Holger BERNDSEN ve Prof. Yuuko AMANUMA ile korrepetisyon çalıştı. 2012 yılında Uluslararası Armin Knab Lied Yarışması'nda 'Özel Ödül'e layık görüldü. Bu zaman zarfı içersinde Würzburg'un birkaç okul ve kiliselerinde, Würzburg Residenz binası, Kassel, Nürnberg, Schwanberg gibi il ve ilçelerin saray, konser salonlarında solo ve korrepetitör olarak konser verdi.2013 Şubat ayında başarılı bir şekilde Piyano Pedagojisi bölümünden mezun oldu.

    2013 Ekim ayında Hamburg Hochschule für Musik und Theater Master-Lied piyanistliği bölümünde, Prof. Burkhard KEHRING sınıfında okumaya hak kazandı ve 2015 Ağustos ayında "çok iyi" dereceyle mezun oldu.  Maritim ve Elisa Mayer Şan yarışmalarında şan partneri ile finale kaldı. 2014 Haziran ayında 1. Uluslararası Mahler Lied Yarışması'nda 'En İyi Lied Piyanisti' ödülünü aldı. Hamburg'un önemli festival ve konser merkezlerinden: Fanny Hensel, Mendelsohn, Ligeti, Salonları ve Katolik kilisesinde konser verdi, Uluslararası Çin Festivali'nde yer aldı. Almanya'da öğrenciliği devam ederken iki müzik okulunda piyano öğretmeni olarak çalıştı. Haziran ayında bölümünden 'pekiyi' derece ile mezun oldu. Eylül 2015'ten itibaren İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano ve Şan  bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve aynı zamanda doktora çalışmalarını Gürcistan asıllı piyanist Irakli CHUMBURİDZE ile sürdürmektedir. 2015-2016 yılı içerisinde Zonguldak Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda, Üsküdar Üniversitesi Konser Salonu, Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi ve Yel Değirmeni Sanat Merkezi'nde konserler vermiştir.

    Detaylar :

    İl : Ankara

    İlce : Çankaya

    Mekan : Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

    Mekan Adresi : Nilgün Sokak, 14/2

    Başlangıç Saati : 14.05.2017 17: 00: 00

    Bitiş Saati : 14.05.2017 19: 00: 00

    Kategori : Anneler Günü Konseri - Verda Karaçil Cerit Piyano Resitali

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Anneler Günü Piyanist Haydn Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title